Utilizarea chitosanului pentru hipertensiunea arterială

Evidențele sugerează că chitosanul oral poate inhiba creșterea tensiunii arteriale. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre utilizarea chitosanului pentru hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială (sau hipertensiunea arterială) este atunci când tensiunea arterială, forța sângelui dumneavoastră care împinge împotriva pereților vaselor de sânge, este constant prea mare. Această afecțiune poate duce la probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Mulți au realizat că majoritatea indivizilor necesită ajutoare pentru prevenirea sau depășirea tensiunii arteriale mari și menținerea unor valori rezonabile ale tensiunii arteriale. O dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate rămân piatra de temelie a prevenției și terapiei; Cu toate acestea, individul mediu nu poate susține disciplinele terapeutice necesare și are nevoie de mijloace complementare sigure și complementare pentru a alimenta și a exercita. Până în acest moment, medicamentele nu reprezintă răspunsul datorită problemelor de siguranță, determinând mulți să caute alternative mai sigure și naturale. Recent, aportul oral de chitosan, o fibră solubilă cu proprietăți speciale de renume, a devenit o posibilă soluție a problemei. Acest articol trece în revistă efectele pozitive ale chitosanului pentru hipertensiunea arterială.

Ce este chitosanul?

Chitosanul este un tip de fibră prelevată din exoscheletul insectelor și din scoicile crustaceelor, cum ar fi:

  • Crevetă.
  • Moluște comestibile.
  • Homar.

Unii oameni iau chitosan pentru a încerca să slăbească. Chitosanul este vândut la tejghea ca „blocant de grăsime” sau „capcan de grăsime”. Suplimentul poate reduce cantitatea de grăsime absorbită în tractul gastrointestinal. O revizuire a studiilor de înaltă calitate arată că persoanele supraponderale care au luat chitosan au pierdut cantități semnificative de greutate. Oamenii de știință au mai descoperit că chitosanul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate.

Studiile chitosanului pentru hipertensiunea arterială

Într-un studiu, cercetătorii au examinat 15 studii clinice (cu un număr de 1.219 participanți) care au testat efectele chitosanului asupra adulților. În comparație cu participanții care au primit un placebo, membrii studiului tratați cu chitosan păreau să experimenteze semnificativ modificări benefice ale tensiunii arteriale ridicate. Un raport mai mare indică, de asemenea, efectele benefice ale chitosanului pentru hipertensiunea arterială. Analizând recenziile și meta-analizele publicate anterior (precum și 25 de studii clinice suplimentare), autorii raportului au descoperit „dovezi rezonabile că suplimentele alimentare specifice sunt eficiente pentru scăderea tensiunii arteriale ridicate. Un supliment evidențiat în raport include chitosan.

Chitosan pentru hipertensiune arterială: cum funcționează?

Chitosanul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate, deoarece poate inhiba enzima de conversie a angiotensinei. Ca inhibitor al enzimei care transformă angiotensina, chitosanul vă ajută să vă relaxați venele și arterele pentru a vă reduce tensiunea arterială. Chitosanul împiedică o enzimă din corp să producă angiotensină II, o substanță care îți îngustează vasele de sânge. Această îngustare poate provoca tensiune arterială ridicată și vă poate forța inima să acționeze mai mult. Angiotensina II eliberează și hormoni care îți cresc tensiunea arterială.

Cuvinte finale

Alte studii clinice ilustrează faptul că în doar cinci săptămâni, o persoană care utilizează chitosan poate scădea tensiunea arterială ridicată până la 32 la sută. Ceea ce este uimitor este că, în afară de scăderea tensiunii arteriale ridicate în organism, chitosanul asigură beneficiul colesterolului lipoproteinic de densitate ridicată, care este ridicat pentru capacitatea sa perfectă de a face arterele libere de placa aterosclerotică. Cel mai bun dintre toate, chitosanul este în general accesibil și nu are efecte secundare, așa cum s-a remarcat cu alte suplimente. Prin urmare, chitosanul are un impact mai mare în combaterea hipertensiunii arteriale, a bolilor de inimă și a tulburărilor cardiovasculare. Dacă aveți nevoie de scăderea tensiunii arteriale, folosind chitosan, sunteți sigur de cele mai bune rezultate într-un timp foarte scurt. Vrei să obții cel mai bun supliment de chitosan? Faceți clic mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>