Unele alimente vă pot afecta ficatul

Nu numai alcoolul contribuie la boala hepatică, trebuie să știți că anumite alimente pot afecta și ficatul. Ficatul tău este minunea multi-tasking a corpului uman, care se deplasează în fiecare zi pentru a digera grăsimi, a recicla celulele sanguine, a stoca energie pentru utilizare ulterioară și a filtra sângele provenit din tractul digestiv, protejându-vă de o mare varietate de toxine periculoase . Dar oamenii nu se gândesc adesea la ficat sau își dau seama că ceea ce mănâncă îi poate afecta capacitatea de a funcționa – uneori permanent. De fapt, unele alimente pot dăuna ficatului dacă sunt consumate prea des.

Ce alimente pot afecta ficatul?

Ficatul dumneavoastră este unul dintre organele cele mai grele de lucru din corpul dumneavoastră și merită mai multă atenție decât majoritatea oamenilor le dau. Deși sunteți conștient de faptul că utilizarea persistentă a alcoolului contribuie la boala hepatică, ați știut că anumite alimente pot afecta și ficatul dumneavoastră? În timp ce cele mai multe lucruri sunt bine în mod moderat, unele dintre aceste alimente comune pot afecta ficatul de-a lungul timpului.

  • Carne Deli.

Alimentele care sunt extrem de bogate în carne de vită ca și deli – impozitează pe ficat. În timp ce o cantitate normală de sodiu (2000-2400 miligrame pe zi) vă ajută să vă reglați tensiunea arterială și fluidele corporale, alimentele bogate în sodiu creează un exces de lichid pe care ficatul dumneavoastră trebuie să-l facă față.

  • Conserve de legume.

Conservele de legume și supă se încadrează în același fel ca și carnea de deli – sare prea mult pentru dieta zilnică. Experții recomandă de obicei menținerea aportului de sodiu între 2.000 și 2.400 miligrame pe zi, dar studiile constată în mod constant că consumăm mai mult decât atât.

  • Fructe uscate.

Fructele uscate pot părea o alternativă sănătoasă la bomboane, dar de multe ori au atât de mulți conservanți încât sunt și ei nesănătoși. Alimentele cu cantități mari de fructoză (stafide, sucuri de fructe, mango uscat) sunt totuși proaste pentru ficat.

Alimente care vă pot ajuta ficatul

În timp ce unele alimente vă pot afecta ficatul, există și alimente care pot îmbunătăți sănătatea ficatului. Iată ele:

  • Ovaz.

Alimentele cu multă fibră pot ajuta ficatul să lucreze la maximum. Vrei una care este o modalitate foarte bună de a începe ziua? Încearcă fulgi de ovăz. Acesta vă poate ajuta să vărsați câteva kilograme în plus și grăsime din abdomen, ceea ce reprezintă o modalitate bună de a evita afecțiunile hepatice.

  • Brocoli.

Adăugați o mulțime de legume în dieta dvs. dacă doriți să vă păstrați ficatul sănătos. Broccoli poate face parte din această strategie. Acest produs alimentar crocant vă poate ajuta să vă protejați de boala hepatică nealcoolică.

  • Migdale.

Nucile – în special migdalele – sunt surse bune de vitamina E, un nutrient care poate ajuta la protejarea împotriva bolii hepatice grase.

  • Spanac.

Frunzele de frunze au un antioxidant puternic numit glutation, care vă poate ajuta să vă păstrați dreptul la ficat. Spanacul nu putea fi mai ușor de pregătit. Este o bază excelentă pentru o salată de cină, și este, de asemenea, delicios savurat cu usturoi și ulei de măsline.

  • Coacăze.

Ele au în ele nutrienți numiți polifenoli care vă pot ajuta să vă protejați împotriva bolii hepatice nealcoolice grase, care de multe ori merge mână în mână cu obezitatea și colesterolul ridicat. Dacă afinele nu sunt lucrul dvs., alte alimente bogate în polifenoli includ ciocolată neagră, măsline și prune.

Concluzie

Deteriorarea hepatică este asociată în cea mai mare măsură cu consumul excesiv de alcool, dar există și alte câteva vicii care încă pot face rău pe acest organ vital. Deoarece ficatul acționează ca un filtru al sângelui, întâlnește inevitabil toate lucrurile care intră în corpul vostru. Unele alimente pot dăuna ficatului dvs. în timp. Cu toții trebuie să încercăm să limităm alimentele noastre procesate. Acestea sunt pline de grăsimi și conservanți care provoacă leziuni oxidative la ficat. În plus față de alimentele procesate, lipsa exercițiilor fizice, excesul de grăsime în burtă, anumite medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală și chiar prea multe exerciții de reducere a durerii vor provoca leziuni hepatice. De acum înainte, trebuie să acordați mai multă atenție ficatului. Evitați alimentele care vă pot afecta ficatul, faceți o dietă sănătoasă, faceți exerciții fizice, pierdeți în greutate, evitați alcoolul și medicamentele. De asemenea, vi se recomandă să luați un supliment natural de ficat, cum ar fi Liver Support Plus, care vă poate ajuta în promovarea funcției hepatice sănătoase. Dați clic mai jos pentru mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>