Tratamentul artritei cu dieta

“Tratamentul cu artrita cu dieta, este posibil acest lucru?” Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au oamenii cu orice formă de artrită. Răspunsul, din fericire, este că alimentele pe care le consumi pot afecta durerea și simptomele artritei tale. Inflamarea, o cauză majoră a artritei, este adesea înrăutățită (sau mai bine) din cauza dietei unei persoane. Deci, tratamentul artritei cu dieta este cu adevărat posibil. Urmarea unei diete sărace în alimente procesate și grăsimi saturate și bogată în fructe, legume, pește și nuci este excelentă pentru organismul tău.

Alimentație sănătoasă și artrită

Corpul tău funcționează cel mai bine atunci când mănânci o gamă largă de alimente sănătoase. Majoritatea oamenilor consideră că se simt mai bine dacă mănâncă o dietă echilibrată și variată pentru a obține toate vitaminele, mineralele, antioxidanții și alți nutrienți de care organismul are nevoie. Încercați să mâncați o dietă care include pește, nuci, ulei de măsline și multe fructe și legume. Mâncarea unei diete echilibrate și a unui aport adecvat de lichide vă poate ajuta, de asemenea, să vă oferim un nivel mai bun de energie, să vă ajutați să vă mențineți greutatea și să vă oferi un sentiment mai bun de bunăstare, care vă poate ameliora simptomele.

Tratamentul artritei cu dieta: cele mai bune alimente de consumat

Artrita este un termen pentru o clasă de boli care provoacă durere, umflare și rigiditate la nivelul articulațiilor. Poate afecta oameni de toate vârstele, sexul și originile etnice. Există multe tipuri diferite de artrită. Osteoartrita este de un singur tip, care se dezvoltă în articulații cu exces. Un alt tip este artrita reumatoidă, o boală autoimună în care sistemul imunitar îți atacă articulațiile. Din fericire, există multe alimente care pot ușura inflamația și pot ajuta la ameliorarea unor dureri articulare asociate cu artrita. Tratamentul cu artrita cu dieta s-a dovedit a fi foarte eficient și iată câteva dintre cele mai bune alimente pe care le puteți mânca dacă aveți artrită.

 1. Pește gras: peștele gras este bogat în acizi grași omega-3 și vitamina D, ambele putând fi benefice pentru reducerea inflamației și severitatea simptomelor artritei.
 2. Broccoli: Broccoli conține un compus numit sulforafan, care cercetătorii cred că ar putea încetini progresia artritei. Această legumă este bogată și în vitaminele K și C, precum și în calciu care consolidează oasele.
 3. Spanac: spanacul este bogat în antioxidanți, inclusiv kaempferol. Studiile au descoperit că kaempferolul poate reduce inflamația și încetinește progresia artritei.
 4. Nucile: nucile au un conținut ridicat de acizi grași omega-3, care ar putea atenua simptomele artritei, precum și inflamația.
 5. Mere: Acestea au un conținut ridicat de antioxidanți și o bună sursă de fibre. În plus, acestea vă pot ajuta să vă reduceți pofta de gustări nesănătoase.
 6. Boabe: Boabele au, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți importanți. Fructele de pădure sunt deosebit de benefice dacă luați medicamente pentru artrită, deoarece conținutul ridicat de fibre din fructe poate ajuta la ușurarea constipației pe care le provoacă adesea medicamentele.
 7. Ghimbir și turmeric: Aceste condimente au proprietăți antiinflamatorii. Produsele chimice din aceste plante pot ușura inflamațiile. O stropire sănătoasă a acestor condimente pe alimente sau în băuturi va aduce beneficii pentru sănătate și va adăuga o mică lovitură bucatelor tale preferate.
 8. Uleiuri de canola și de măsline: săriți uleiul vegetal generic sau uleiul de porumb și atingeți aceste două soiuri, care au un echilibru bun dintre acizii omega-3 și omega-6, ambii acizi grași esențiali. Studiile au descoperit că o componentă din uleiul de măsline numit oleocanthal are proprietăți antiinflamatorii.

Tratamentul artritei cu dieta: alimente de evitat

Tratamentul artritei cu dieta nu se referă doar la alegerea alimentelor potrivite, ci și la evitarea anumitor alimente. Când cineva trăiește cu artrită, corpul său este într-o stare inflamatorie. În timp ce alimentele cu proprietăți antiinflamatorii pot reduce simptomele, unele alimente conțin substanțe care contribuie activ la această inflamație. Cel mai bine este să evitați sau să restricționați aceste alegeri dietetice. Tipurile de alimente de evitat sunt cele care includ următoarele:

 • Zahăr: alimentele care conțin zahăr rafinat – inclusiv produse de patiserie, ciocolată, bomboane, sifon și chiar sucuri de fructe – declanșează eliberarea de proteine ​​în organism numite citokine, care provoacă inflamații.
 • Grăsimi saturate: alimentele bogate în grăsimi saturate, cum ar fi pizza și carnea roșie, pot provoca inflamații în țesutul adipos. Pe lângă faptul că contribuie la riscul de a dezvolta obezitate, boli de inimă și alte afecțiuni, acest lucru poate agrava inflamația artritei.
 • carbohidrați rafinați: produsele făinoase albe, precum pâinea albă, pastele albe și biscuitul, sunt considerate carbohidrați rafinați. Carbohidrații rafinați provoacă un vârf al glicemiei, care s-a dovedit că crește inflamația în organism.

Linia de jos

Tratamentul artritei cu dieta poate contribui foarte mult la îmbunătățirea sănătății tale. O varietate de alimente cu componente puternice pot ajuta la reducerea unor simptome ale artritei – promovând, de asemenea, sănătatea generală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>