Tratamente cu rosacea: care sunt optiunile?

Tratamentele cu rosacee se concentrează pe controlul semnelor și simptomelor. Cel mai adesea, acestea necesită o combinație de îngrijire a pielii și tratamente cu prescripție. Dacă aveți rozacee, probabil veți avea roșeață la fața dumneavoastră la un moment dat. Roșeața poate apărea ca înroșire care durează puțin mai mult de fiecare dată. Fără tratamente cu rosacee, roșeața poate deveni permanentă. O altă cauză de roșeață permanentă este vasele de sânge vizibile pe față. Indiferent de cauza, nu trebuie să trăiți cu roșeața. Dacă roșeața te deranjează, tratamentele pentru rosacea sunt disponibile pentru tine. Durata tratamentelor depinde de severitatea simptomelor.

Tratamente medicale pentru rozacee

Tipul de tratamente oferite de medic depinde de semnele și simptomele pe care le întâmpinați. Tratamentele pentru rosacee medicale includ:

  • Tratamente orale.

Antibiotice precum tetraciclina, o doză mică de doxiciclină au redus numărul de cosuri și pustule. Doza minimă de doxiciclină (40 mg) a fost probabil la fel de eficientă ca 100 mg, dar cu mult mai puține efecte secundare de diaree și greață. O doză mică de izotretinoin (0,3 mg / kg), un medicament asociat cu vitamina A, pare să fie puțin mai eficientă decât 50-100 mg doxiciclină pentru tratarea cosurilor și pustulelor. Cu toate acestea, trebuie luate măsuri de precauție suplimentare în ceea ce privește contracepția la femeile aflate la vârsta fertilă, deoarece se cunoaște că acest medicament provoacă malformații la nivelul fătului.

  • Tratamente bazate pe lumină.

Mulți pacienți se îndreaptă acum spre tratamente intense de lumină pentru a trata roșeața continuă și vasele de sânge vizibile pe față, gât și piept. Adesea considerată o alternativă sigură, tratamentul intensiv cu lumină pulsată poate ajuta la îmbunătățirea tenului și a tenului. Tratamentul cu lumină poate provoca un anumit disconfort. În timp ce majoritatea pacienților sunt capabili să îndure procedura, pachetele de gheață și crema anestezică topică pot ajuta la atenuarea disconfortului. Sunt de obicei necesare tratamente multiple, iar cele mai multe asigurări nu acoperă procedura. Medicii recomandă tratamente în intervale de trei până la șase săptămâni; în acest timp, evitarea apelor solare este necesară. Examinați riscurile, beneficiile și alternativele cu un medic înainte de tratament.

  • Tratamente topice.

Două tratamente separate, metronidazol și acid azelaic, au fost eficace și sigure în reducerea simptomelor rozacee. Îmbunătățirile au tendința să apară după trei până la șase săptămâni. Cu metronidazol, câțiva oameni au prezentat mâncărime ușoară, iritație cutanată și piele uscată. Pentru unii dintre aceștia, acidul azelaic a provocat arsuri ușoare, înțepături sau iritații. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a concluziona care dintre cele două tratamente este cea mai bună.

Tratamente naturale de rozacee

Tratamentele cu rosacee medicale oferă o eficacitate ridicată, dar, din păcate, cele mai multe dintre acestea nu pot fi separate de efectele secundare. Dacă doriți să evitați efectele secundare, singura opțiune este tratarea rosacei cu moduri naturale. Următoarele sunt tratamente naturale eficiente pentru rozacee:

  • Purtați protecție solară.

Distrugerea soarelui este în mare măsură corelată cu severitatea simptomelor rosacee. Protejarea pielii cu protectie solara va ajuta la prevenirea agravarii simptomelor, in timp ce scade inflamatia si inrosirea.

  • Modificați-vă dieta.

Încercarea diferitelor alimente cu proprietăți specifice poate duce la îmbunătățirea rozacee. Fructele, legumele, uleiul de nucă de cocos, carnea hrănitoare cu iarbă, peștele sălbatic, usturoiul, turmericul, ghimbirul, ceapa și ceaiul verde sunt toate alimente proaste pentru o piele mai sănătoasă. De asemenea, puteți să evitați alergii obișnuiți cum ar fi laptele, glutenul, zahărul, alimentele prăjite, alcoolul și cafeina.

  • Favoriți cosmeticele naturale.

Luați în considerare trecerea la o formulă mai delicată de produse cosmetice sau chiar fără cosmetice pentru câteva zile în fiecare săptămână pentru a permite pieții dumneavoastră să respire.

  • Reduce stresul.

Gestionarea nivelurilor de stres este esențială atunci când vine vorba de rosacee și orice alt tip de iritare a pielii. Corpurile noastre reacționează diferit sub stres și pot fi mai predispuse la alergii, erupții, iritații și inflamații. Luând în mod regulat timp pentru a face activități care te fac fericit este monumental important. Meditația și yoga vă pot ajuta să gestionați stresul și anxietatea. Posibilitățile de creație, cum ar fi muzica, scrisul și arta, fac, de asemenea, mari opțiuni pentru auto-îngrijire.

Încearcă cremă topică naturală

Revitol Rosacea Cream ca o cremă topică naturală poate fi o modalitate bună de a vă aduce pielea înapoi în formă. Această cremă puternică din Revitol conține extract de frunze de ceai verde, squalen, extract de rădăcină de lemn dulce, ulei de primroză de seară, alantoină, acetat de tocoferil și hialuronat de sodiu. Aceste ingrediente naturale funcționează sinergic pentru a administra rosaceea, pentru a diminua roșeața și pentru a preveni agravarea acestora. A trăi cu rosaceea este o provocare. Nu puteți anticipa o explozie a acestei afecțiuni și eliminarea simptomelor este adesea dificilă. Dar compușii de înaltă calitate de la Revitol Rosacea Cream vor oferi o ușurare rapidă pentru roșeață și vor diminua aspectul liniilor fine pe nas și obraji cu o singură aplicare ușoară. Revitol Rosacea Cream vă va ajuta să aveți o piele mai sănătoasă. Faceți clic mai jos pentru a comanda oferta de pe site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>