Totul despre obezitate și managementul greutății

Unul din trei americani este obez. Văzând acest fapt, devine necesar să învățăm despre obezitate și managementul greutății. Într-o lume în care obezitatea – ce se întâmplă din ce în ce mai mult la copii și adolescenți – este mai răspândită decât oricând, nevoia de a fi educată despre obezitate și gestionarea greutății este una dintre cele mai importante preocupări pe care ar trebui să le aibă toți oamenii în privința sănătății.

Descrierea generală a obezității

Obezitatea este o afecțiune cronică definită de o cantitate în exces de grăsime corporală. Indicele de masă corporală (IMC) este un termen folosit în mod obișnuit de medici și cercetători pentru a descrie și a calcula greutatea corporală a unei persoane, ținând seama de înălțimea persoanei pentru a determina obezitatea persoanei sau condiția generală de supraponderare / subponderare. Indicele de masă corporală este egal cu greutatea unei persoane în kilograme împărțită la înălțimea în metri patrati (indicele de masa corporala = kg / m2). Pentru adulți, un indice de masă corporală de 30 sau mai mult este considerat o stare de obezitate și un IMC mai mare de 40 este considerat a fi o stare de obezitate severă. Aproximativ unul din trei americani este obez, iar incidența obezității sa dublat chiar din 1991. Cuvintele simple, a fi obeze înseamnă a avea atât de multe grăsimi corporale, încât sănătatea dumneavoastră este în pericol. Având prea multă grăsime corporală poate duce la:

 • Diabetul de tip 2.
 • Boala de inima.
 • Tensiune arterială crescută.
 • Artrită.
 • Apnee de somn.
 • Accident vascular cerebral.

Copiii și adolescenții trebuie într-adevăr să fie educați despre obezitate și managementul greutății, astfel încât aceștia să aibă conștiința de a evita riscurile pentru sănătate cauzate de excesul de greutate.

Cauzele obezității

Obezitatea este foarte complexă și nu doar o simplă problemă de voință sau de auto-control. În general, rezultă dintr-o combinație de:

 • mănâncă prea mult,
 • obținerea unei activități fizice prea mici,
 • și genetică.

Supraponderabilitatea sau obezitatea apar atunci când, în timp, corpul consumă mai multe calorii decât arde. Cu toate acestea, unii oameni câștigă greutate mai ușor decât alții. O altă posibilă cauză a obezității este un dezechilibru hormonal, ca în cazul hipotiroidismului (glanda tiroidă subactivă) sau a sindromului Cushing. Acestea sunt rare, totuși. Unele medicamente pot determina creșterea în greutate, cum ar fi cele utilizate pentru tratamentul diabetului, boli psihiatrice, afecțiuni neurologice sau afecțiuni inflamatorii. Medicul dvs. poate sugera un alt medicament care are un efect mai redus asupra creșterii în greutate. Înțelegerea noastră despre obezitate crește rapid. De exemplu, acum știm că celulele grase, tractul gastrointestinal și creierul produc mulți hormoni care joacă un rol important în cât de mult mâncați, cât de multă energie (calorii) pe care o cheltuiți și cât de mult veți cântări.

Prezentarea generală a obezității și a managementului greutății

Obezitatea este o afecțiune care poate provoca mai multe riscuri pentru sănătate. Soluția de depășire a obezității nu este, din păcate, ușoară. Cu toate acestea, unele tratamente s-au dovedit eficiente pentru gestionarea obezității. Principalele chei pentru a gestiona sau a preveni obezitatea sunt dieta, exercițiul fizic și un stil de viață sănătos. Unele suplimente pot fi luate pentru a ajuta, dar asigurați-vă că pentru a alege doar un produs care este de înaltă calitate și naturale. Mai presus de toate, trăirea unui stil de viață sănătos este ceea ce aveți nevoie cel mai mult pentru a gestiona obezitatea. Faceți următoarele pentru a începe un stil de viață sănătos:

 • Reduceți consumul de alimente cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi.
 • Creșteți consumul de fructe, legume și cereale integrale.
 • Petreceți cel puțin 30 de minute pe zi pentru a face o activitate fizică moderată, de exemplu mersul pe jos.
 • Nu lăsați micul dejun, mănâncă trei mese în fiecare zi.
 • Trebuie să fii mai activ fizic. De exemplu, luați scările ori de câte ori este posibil sau parcați mașina mai departe în parcare.

Trebuie să trăiți un stil de viață sănătos pentru tot restul vieții. Acest lucru va garanta nu numai greutatea corporală ideală, dar și o sănătate generală superbă și o minte fericită. Pentru mai multe informații despre obezitate și gestionarea greutății, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>