Totul despre hrana sportivă pentru sportivii vegetarieni

Alimentația sportivă pentru sportivii vegetarieni este complexă; depinde de individ, de sportul pe care îl antrenează și de cum este volumul de antrenament. Vegetarienii suporta de obicei tot felul de intrebari legate de nutritie. Cum obții proteina? Dar fierul? Mănânci suficiente vitamine B? Când vine vorba de sportivii vegetarieni, aceste întrebări se amplifică. Este chiar posibil să vă alimentați pregătirea și recuperarea ca pe un vegetarian? Desigur ca este!

fundal

Adolescenții vegani întâmpină dificultăți deosebite în satisfacerea nevoilor lor nutritive, însă, printr-o planificare atentă, pot îndeplini cerințele de formare și competiție în volum mare. Deși nu există prea multe cercetări privind hrănirea sportivilor pentru sportivii vegetarieni, unii sportivi se îndreaptă cu fermitate spre dietele vegane din preocuparea pentru mediu, bunăstarea animalelor și pentru beneficiile percepute pentru sănătate.

Nutriție sportivă ideală pentru sportivii vegetarieni

Dacă ar fi putut rezuma o hrănire sportivă pentru sportivi vegetarieni în câteva propoziții, ar fi aceasta: carbohidrații digerabili sunt de ajutor înainte de a face exerciții fizice (deoarece mușchii preferă glucoza pentru energie) și alimentația post-antrenament trebuie să includă o bună sursă de proteine, carbohidrati si antioxidanti. Să trecem peste discuția de dinaintea antrenamentului și să ne concentrăm doar pe nutriția post-antrenament. În general, hrănirea post-antrenament are trei scopuri specifice: umplerea glicogenului, scăderea distrugerii proteinelor și creșterea sintezei proteinelor. Când exercițiul fizic, corpul dumneavoastră folosește energie stocată (glicogen) pentru a vă alimenta activitatea. Când ați terminat, trebuie să completați apoi substanțele nutritive pierdute, în plus față de proteine ​​pentru repararea mușchilor. Veți vedea, de obicei, recomandări de carbohidrați 3: 1 la proteine ​​pentru repararea și recuperarea optimă a mușchilor, dar nu credem că trebuie să fie rigid. Dacă nu vă antrenați pentru o anumită competiție, regulile sunt mult mai relaxate. Pentru majoritatea oamenilor, o gustare care conține atât carbohidrați cât și proteine ​​este eficientă, în mod ideal în 20-30 minute de la exerciții fizice. Alimentația sportivă pentru sportivii vegetarieni poate face cu adevărat o diferență, chiar și pentru cei care sunt exerciții ocazionale. Bună nutriție post-antrenament poate îmbunătăți recuperarea, scăderea durerii musculare, crește capacitatea de a construi musculare, îmbunătăți funcția imună și îmbunătăți capacitatea de a utiliza magazine de grăsimi corporale.

Ce pot să mănânce sportivii vegetarieni

De fapt, dietele vegetariene se potrivesc bine în planul de antrenament al unui atlet. Cu carne, păsări de curte, produse lactate, pește și alte produse de origine animală eliminate din ecuație, dietele vegetariene tind să fie mai mari în carbohidrații, combustibilul primar pentru sportivi. Legumele, fructele, cerealele integrale, nucile și semințele conțin calorii carbohidrați, vitamine, minerale și fibre. Sursele de proteine ​​vegetale sunt, de asemenea, scăzute în grăsimi saturate și nu conțin colesterol, susținând un sistem cardiovascular sănătos. Surse bune de proteine ​​pentru sportivi vegetarieni includ chinoa, orez brun, paste îmbogățite cu proteine, nuci, tofu, lapte de soia, iaurt de soia, brânză de soia, unt de arahide, fasole și mazare.

Sunt suficiente alimente pe bază de plante?

Cu toate acestea, atleții au câteva considerații speciale care trebuie luate în considerare la urmărirea dietelor vegetariene. Consumul de vitamina B12 trebuie monitorizat îndeaproape, deoarece acest nutrient se găsește numai în alimentele pentru animale. Veganii pot obține această vitamină prin drojdii nutritive fortificate sau prin suplimente. Adulții vegetarieni pot satisface nevoile nutritive ale acestora cu alimente, dar există suplimente nutriționale pentru sportivi vegetarieni. Dacă sunteți un atlet care necesită un supliment sportiv pentru a vă satisface nevoile nutriționale, căutați unul care conține 100% ingrediente naturale. Suplimentele pe care le luați ar trebui să fie capabile să crească nivelul de energie, să maximizeze câștigurile musculare la sală de gimnastică, să crească performanța antrenamentului general fără efecte secundare. Asigurați-vă că suplimentul sportiv este o rețetă bună pentru aminoacizi, proteine ​​de înaltă calitate, vitamine, ginseng sau BCAA. De asemenea, ar trebui să conțină ingrediente pentru a ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și a furnizării oxigenului muscular. Puteți să faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a găsi cel mai bun supliment nutritiv sportiv pentru sportivii vegetarieni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>