Tot ce trebuie să știți despre problemele urinare la bărbați

Multe probleme urinare la bărbați sunt minore, iar tratamentul la domiciliu este ceea ce este necesar pentru ameliorarea simptomelor. Majoritatea bărbaților vor avea un fel de problemă sau vătămare urinară în viața lor. Problemele urinare la bărbați pot varia de la minor la mai grav. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, problemele urinare la bărbați sunt minore. Uneori, probleme minore și grave pot începe cu aceleași simptome. Cauzele problemelor urinare la bărbați pot include hiperplazie benignă de prostată sau mărire a prostatei. Hiperplazia benignă a prostatei poate fi însoțită de simptome urinare deranjante, cum ar fi incapacitatea de a goli vezica urinară.

Simptomele problemelor urinare la bărbați

Simptomele unei probleme urinare variază în funcție de tipul problemei urinare. Iată mai jos cele mai frecvente simptome ale problemelor urinare la bărbați.

 • Trezirea de două sau mai multe ori în noapte pentru a urina.
 • Sânge în urină.
 • Schimbarea culorii urinei.
 • Urină tulbure.
 • Dificultate de golire a vezicii urinare sau a fluxului de urină slab.
 • Dificultate pentru a începe urinarea.
 • Urinare frecventa.
 • Pierderea involuntară de urină.
 • Durere sau arsură la urinare.
 • Indemn puternic și persistent de a urina.

Care sunt cauzele problemelor urinare la bărbați?

Problemele urinare la bărbați apar adesea atunci când tractul urinar este infectat de microbi, cum ar fi ciuperci, bacterii sau viruși. Iată mai jos câteva cauze ale problemelor urinare:

 • Un sistem imunitar slab.
 • Hiperplazie benignă de prostată sau prostată mărită.
 • Utilizarea de prezervative acoperite cu spermicid.
 • Diabet.
 • Alte câteva afecțiuni care obstrucționează tractul urinar. De exemplu, pietre la rinichi.

Cât de deranjante sunt problemele urinare?

Medicii folosesc un test pentru a măsura cât de deranjante sunt simptomele unui bărbat. Este un chestionar cu șapte articole despre simptomele tipice ale problemelor urinare care oferă un scor de la 0 la 35. În mod obișnuit, bărbații care au scorul de 8 și mai mari sunt mai susceptibili să creadă că starea lor are nevoie de tratament, dar variază de la om la om. Peste un scor de 8, există de fapt un spectru de deranj. Doi bărbați pot avea același scor al simptomelor și unul îl poate tolera doar bine, dar celălalt nu poate. Testul reduce subiectivitatea cu această întrebare suplimentară: „Dacă ar fi să-ți petreci restul vieții cu problema urinară așa cum este acum, cum te-ai simți despre asta?” Dacă răspunsul este „Aș putea trăi cu el”, atunci așteptarea atentă ar putea fi cea mai bună pentru tine. Dar așteptarea atentă nu înseamnă „nu faceți nimic”, ci ar trebui să includă strategii pentru diminuarea simptomelor sau pentru a le face mai ușor de făcut față.

Tratarea problemelor urinare la bărbați

Planul de tratament recomandat de medicul dumneavoastră va depinde de cauza care stă la baza simptomelor dumneavoastră. În funcție de diagnosticul dvs., pot recomanda medicamente, intervenții chirurgicale sau alte tratamente. În unele cazuri, remedii la domiciliu pot ajuta la ameliorarea simptomelor. De exemplu, vă poate ajuta să plasați o sticlă de apă caldă sau un tampon de încălzire pe abdomenul inferior. Acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați mușchii, să vă îmbunătățiți fluxul de urină și să ușurați durerea. Masarea ușoară a zonei poate contribui, de asemenea, la creșterea fluxului de urină. De asemenea, este important să bei multe lichide. A lua un supliment natural de susținere a vezicii urinare, precum Flotrol, este de asemenea foarte util în tratarea mai multor simptome ale problemelor urinare. Pentru mai multe informații despre tratamentul problemelor urinare, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>