Tipurile de infecții fungice pe care trebuie să le cunoașteți

Infecțiile fungice sunt adesea cauzate de ciupercile care sunt comune în mediul înconjurător. Ele nu sunt în general periculoase, dar unele tipuri de infecții fungice pot fi dăunătoare pentru sănătate. Ciupercile sunt peste tot. Există milioane de specii fungice diferite pe pământ, dar numai aproximativ 300 dintre aceștia sunt cunoscuți pentru a face pe oameni bolnavi. Ciupercile trăiesc în aer liber în sol și pe plante și copaci, precum și pe multe suprafețe interioare și pe pielea umană. Majoritatea ciupercilor nu sunt periculoase, dar sunt conștiente de unele tipuri de infecții fungice, deoarece pot fi dăunătoare sănătății.

Privire de ansamblu asupra infecțiilor fungice

Ciupercile își fac, de obicei, casele în zonele umede ale corpului, unde suprafețele pielii se întâlnesc: între degetele de la picioare, în zona genitală și sub sân. Infecțiile fungice frecvente sunt cauzate de drojdii (cum ar fi candida sau malassezia furfur) sau dermatofiți, cum ar fi epidermofitonul, microsporumul și trichofitonul. Multe astfel de ciuperci trăiesc numai în stratul superior al epidermei (stratum corneum) și nu penetrează mai adânc. Persoanele obeze sunt mai susceptibile de a obține aceste infecții deoarece au pielea excesivă, mai ales dacă pielea din piele devine iritată și descompusă. Persoanele cu diabet zaharat au tendința să fie mai susceptibile la infecții fungice.

Cinci tipuri comune de infecții fungice

Următoarele tipuri de infecții fungice sunt frecvente și nu periculoase. Dacă nu este tratată rapid și corect, infecțiile fungice vă pot afecta negativ sănătatea.

  • Picior de atlet.

O infecție fungică a picioarelor cu mâncărime, scalare și înroșire. Acesta poate fi cauzat de un număr de ciuperci diferite, inclusiv trichofiton, epidermofiton și microsporum.

  • pecingine.

Ringwormul poate apărea sub formă de erupție cutanată roșie sau argintie oriunde pe corp. Este de obicei în formă de inel și este cel mai frecvent provocată de ciuperca trichophyton rubrum.

  • Onychomycosis.

O infecție fungică a picioarelor sau a unghiilor care pot implica orice componentă a unghiei, inclusiv matricea, patul sau placa. Poate provoca durere, disconfort și desfigurare. Onychomycosis este cauzată de diferite organisme fungice, cele mai frecvente fiind dermatofita. Drojdie și mucegaiuri cauzează, de asemenea, infecții ale unghiilor.

  • Tinea versicolor.

O condiție comună care cauzează pete mici de piele pentru a deveni scalate și decolorate. Ele pot fi mai întunecate sau mai ușoare decât pielea înconjurătoare, sau chiar roșii sau roz. Starea este cauzată de o drojdie numită malassezia, care trăiește pe pielea majorității oamenilor fără a provoca probleme.

  • Candidoza cutanată.

Poate implica aproape orice zona de piele a corpului, dar se intampla mai ales in zone calduroase, umede, cum ar fi arsurile si inghintele. Candida este cea mai frecventă cauză a erupțiilor cutanate la sugari. Candida este, de asemenea, comună la persoanele care suferă de obezitate sau au diabet. Antibioticele, terapia cu steroizi și chimioterapia cresc riscul de candidoză cutanată. Candida poate provoca, de asemenea:

  • Infecții ale unghiilor.
  • Infecții ale colțurilor gurii.
  • Afulație orală (o formă de infectare a mucoasei umede a gurii).
  • Infecții cu drojdie vaginală.

Despre tratamentul infecțiilor fungice

Infecțiile fungice sunt frecvente la om. Majoritatea tipurilor de infecții fungice nu sunt de obicei foarte grave dacă sunt tratate rapid și corect. Oricine are un sistem imunitar slăbit poate avea mai multe șanse de a contracta o infecție fungică, precum și orice persoană care ia antibiotice. Tratamentul cancerului și diabetul zaharat pot, de asemenea, să facă o persoană mai predispusă la infecții fungice. Recompensele sau cremele de prescripție pot fi folosite pentru a trata cele mai multe tipuri de infecții fungice. Cu toate acestea, infecțiile severe pot necesita metode suplimentare. Luarea de măsuri preventive este de fapt cea mai bună modalitate de a evita infecțiile fungice. Și este întotdeauna cel mai bine să-i informați pe medicul dumneavoastră cu privire la simptomele precoce ale infecției pentru a evita posibilele condiții grave. Diferitele tipuri de infecții fungice pot fi tratate cu ușurință dacă lucrați direct cu medicul dumneavoastră. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre tratamentul infecțiilor fungice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>