Termogeneză și ardere de grăsimi

Termogeneza și arderea grăsimilor sunt cheile pierderii în greutate. Acest articol vă va spune tot ce trebuie să știți despre termogeneză și arderea grăsimilor. Când vorbim despre pastile pentru pierderea în greutate, cuvintele „termogeneză” și „arderea grăsimilor” sunt folosite extrem de frecvent. Pe baza modului în care aceste cuvinte sunt împrăștiate în reclame, sunteți condus să credeți că sunt un lucru bun pentru a stimula. Dar v-ați întrebat vreodată ce înseamnă termogeneza și arderea grăsimilor sau de ce ați dori să le creșteți? Suntem aici pentru a explica toate aspectele de termogeneză și de ardere a grăsimilor și de ce doriți ca pastilele de slăbit să le crească, mai ales dacă doriți să scăpați grăsimea rapid.

Termogeneza și arderea grăsimilor: care sunt acestea?

Termogeneza este procesul de producere a căldurii în corpul uman. Poate fi indus de:

 • Activitate de exercițiu.
 • Activități fără exerciții fizice, de exemplu toate activitățile zilnice, cu excepția somnului.
 • Dieta, inclusiv pastile sau suplimente.

Cum se raportează termogeneza la arderea grăsimilor și pierderea în greutate?

Corpul tău are nevoie de energie (calorii din grăsimea stocată) pentru a produce căldură. Acesta este motivul pentru care termogeneza crescută este egală cu cheltuielile calorice crescute și cu arderea grăsimilor și va duce în timp la pierderea în greutate.

Modalități naturale de a crește termogeneza și arderea grăsimilor

Există câteva modalități naturale de a crește termogeneza și arderea grăsimilor:

 • Bea cafea: cafeaua te poate ajuta să crești termogeneza în mod natural și, astfel, să îți arzi grăsimea. Consumul de cafea poate fi și mai eficient atunci când este combinat cu exerciții fizice, deoarece cofeina ajută, de asemenea, la îmbunătățirea performanței atletice.
 • Mănâncă mai multe proteine: Ori de câte ori mănânci alimente, corpul tău are nevoie de energie pentru a digera nutrienții. Acesta se numește efectul termic al hrănirii. Proteina este macronutrientul cu cel mai mare impact al efectului termic. Arzi aproximativ 30% din caloriile consumate atunci când mănânci proteine.
 • Adăugați antrenamentul de rezistență la rutina dvs. de antrenament: antrenamentul de rezistență este definit ca exerciții care determină mușchii să se contracte împotriva unei rezistențe externe. Pentru a crea acea rezistență externă, puteți folosi dumbells, kettlebells, benzi de rezistență sau greutatea corpului.
 • Susțineți-vă activitățile care nu fac exerciții fizice: activitățile care nu fac exerciții pot fi, de asemenea, un stimulant al metabolismului. Toate activitățile care nu fac parte dintr-o rutină de exerciții includ starea de mers, mersul pe jos și coborârea scărilor, transportul alimentelor sau alergarea după copiii (sau animalele de companie).

Poate suplimenta creșterea termogenezei și arderea grăsimilor?

Oamenii de știință în domeniul nutriției sportive au descoperit suplimente care cresc termogeneza și arderea grăsimilor. Acestea se numesc supliment termogenic. A lua suplimente termogene este un mod ușor de a arde grăsimile. Există dovezi că pot reduce pofta de mâncare și pot stimula metabolismul și arderea grăsimilor, efectele sunt semnificative. Ele pot fi și mai eficiente atunci când sunt asociate cu o alimentație sănătoasă și exerciții fizice. Multe tipuri diferite de suplimente termogene sunt disponibile la tejghea. Unii conțin doar un ingredient, în timp ce alții folosesc un amestec de compuși care stimulează metabolismul. Iată câteva dintre cele mai populare suplimente termogene pe piață:

 • Cofeina.
 • Capsaicina.
 • Piperine.
 • Crom picolinat.

Ei bine, dacă doriți să știți cel mai recomandat supliment termogenic de luat, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>