Terapia hormonală pentru menopauză precoce: este bine pentru tine?

Multe femei decid să utilizeze terapia hormonală pentru tratamentul precoce al menopauzei. Dar trebuie să știți că riscurile terapiei cu hormoni depășesc beneficiile. Majoritatea femeilor încep menopauză între 45 și 55 de ani. Vârsta medie pentru debutul menopauzei în Statele Unite este de 51 de ani. Menopauza timpurie se referă de obicei la debut înainte de vârsta de 45 de ani. Menopauza marchează sfârșitul menstruației în viața unei femei. Apare deoarece o femeie nu mai ovulează, iar ovarele nu mai produc estrogen. Simptomele menopauzei precoce includ bufeuri, schimbări de dispoziție, modificări ale sentimentelor sau dorinței sexuale, uscăciune vaginală și probleme cu somnul. Aceste simptome pot fi gestionate în diferite moduri, inclusiv educație, modificări ale stilului de viață, sprijin și terapie hormonală. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre terapia hormonală pentru tratamentul precoce al menopauzei.

Terapia hormonală pentru menopauză precoce

Terapia hormonală – medicamente care conțin hormoni feminini pentru înlocuirea celor pe care organismul nu le mai face după menopauză – este adesea folosită pentru a trata simptomele obișnuite de menopauză, inclusiv bufeuri și disconfort vaginal. Terapia cu hormoni s-a dovedit, de asemenea, pentru a preveni pierderea osoasă și pentru a reduce fracturile la femeile aflate în postmenopauză. Utilizarea pe termen lung a terapiei cu hormoni pentru tratamentul precoce al menopauzei are unele beneficii, dar are și câteva riscuri, după cum urmează:

  • AVC: terapia cu hormoni crește riscul de accident vascular cerebral. Totuși, acest risc va dispărea, la scurt timp după ce încetați să mai luați hormoni.
  • Cheaguri de sânge: Riscul crește dacă luați hormoni pe cale orală. Riscul poate fi mai mic dacă utilizați un estrogen transdermic, cum ar fi un plasture, gel sau spray.
  • Cancer uterin: Dacă nu aveți histerectomie și încă aveți uter, puteți lua estrogen plus progestativ. Dacă ați avut deja cancer uterin, nu este o idee bună să luați estrogen și progestativ.
  • Cancerul de sân: Am aflat că utilizarea pe termen lung a terapiei cu hormoni poate crește șansele de a dezvolta cancer de sân.

Cea mai bună alternativă la terapia hormonală pentru menopauză precoce

Alături de beneficii, există riscuri asociate cu utilizarea hormonoterapiei pentru tratamentul precoce al menopauzei. Prin urmare, este o idee bună să găsiți un tratament alternativ. Tratamentul alternativ pe care vi-l recomandăm este Proferia – o cremă de progesteron actual. Menopauza timpurie apare din cauza dezechilibrelor hormonale, iar Proferia poate fi utilizată pentru a crește nivelul de progesteron la femeile care suferă de dezechilibre hormonale. Echilibrul hormonal este vital pentru cei care încearcă să obțină o sănătate adecvată. Multe articole comune pe care le folosim în viața noastră de zi cu zi conțin substanțe chimice care au fost identificate ca disruptoare hormonale. Aceste substanțe chimice se găsesc nu numai sub formă de contraceptive orale și terapii hormonale, dar și în multe alimente pe care le consumăm. Este important să înțelegem că echilibrul hormonal poate fi realizat în mare parte prin creșterea cantității de progesteron din corpul cuiva. Iar Proferia te poate ajuta foarte mult.

Ce este Proferia?

Proferia este o cremă de progesteron topică sigură, naturală, care poate ajuta la restabilirea echilibrului hormonal. Această cremă conține progesteron natural, care ajunge să lucreze la echilibrarea hormonilor dvs. în primele zile de aplicare. Trebuie să aplici crema Proferia pe zonele corpului tău, unde pielea este subțire, cum ar fi gâtul, pieptul și brațele interioare. Nu există efecte secundare adverse din utilizarea Proferia, deoarece conține ingrediente 100% naturale, fără extracte artificiale. Proferia este adevărata soluție necesară femeilor care prezintă simptome precoce ale menopauzei. Pentru mai multe recenzii despre Proferia, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>