Steroizii anabolizanți și diabetul pot merge împreună

Există o corelație între steroizii anabolizanți și diabetul zaharat. Dacă doriți să știți dacă corelația este negativă sau pozitivă, citiți acest articol. Steroizii anabolizanți sunt folosiți de unii bărbați care doresc să-și mărească abilitățile de construire a mușchilor. Utilizarea lor este obișnuită în rândul celor implicați în formarea de forță. Steroizii sunt de asemenea folosiți în lumea medicală. Medicii prescriu uneori steroizi pentru a îmbunătăți starea fizică a pacienților lor. Dacă medicul dumneavoastră prescrie steroizi, este posibil să observați că nivelul glucozei din sânge începe să crească, deoarece steroizii cresc rezistența la insulină. Steroizii sunt medicamente care conțin versiuni sintetice ale cortizolului. Cortizolul este hormonul produs de glandele suprarenale și este responsabil pentru răspunsul nostru la stres al organismului. Steroizii pot fi administrați sub formă de tablete, prin inhalatoare, prin injecții sau prin loțiuni, geluri și creme aplicate pe piele. Steroizii variază în funcție de concentrație și pot fi utilizați pentru tratament pe termen scurt sau pentru mai mult timp, uneori pe termen nedefinit.

Steroizi anabolizanți și diabet zaharat: efectul asupra nivelurilor de glucoză

In timp ce steroizii pot ajuta la reducerea inflamatiei si la reducerea durerii, ele pot, de asemenea, sa creasca semnificativ nivelul glucozei din sange la persoanele cu diabet zaharat, precum si persoanele cu insuficienta de glucoza sau pre-diabet. De ce asta? Steroizii cresc eliberarea de glucoză a ficatului și determină rezistență la insulină, ceea ce duce la insuficiența insulinei (fie injectată sau făcută de propriul pancreas), care funcționează mai puțin eficient. Mai întâi, permiteți-vă medicului dumneavoastră de prescriere să știe că aveți diabet zaharat, deoarece pot fi în măsură să prescrie un medicament alternativ care nu va afecta nivelul de glucoză. Dacă medicamentele alternative nu sunt o opțiune, informați-vă imediat echipa de asistență medicală din domeniul diabetului, astfel încât aceștia să poată determina ce ajustări trebuie făcute pentru a menține nivelul glucozei din sânge în intervalul țintă. Farmacistul dvs. și echipa dvs. de asistență medicală ar trebui să fie resursele principale pentru întrebări cu privire la orice medicament pe care îl luați pentru a evita efectele secundare legate de utilizarea steroizilor anabolizanți și a stărilor de diabet. Țineți cont de următoarele aspecte despre steroizi anabolizanți și diabet:

  • Steroizii nu cresc constant nivelul glucozei pe parcursul zilei, astfel încât este posibil să fie nevoie să vă verificați mai frecvent glicemia. Echipa dvs. de asistență medicală va stabili cât de des. Acest ghid de monitorizare a glucozei poate fi util.
  • Este posibil să fie nevoie să creșteți doza de insulină pentru a se adapta creșterii nevoilor de insulină. Discutați cu echipa de asistență medicală despre folosirea ratei bazale temporare sau despre ajustarea modelului bazal și despre ajustarea cu ajutorul dozei de insulină de masă.
  • Testați-vă urina pentru cetone, conform instrucțiunilor. Anunță-ți imediat echipa de asistență medicală dacă nivelurile de cetonă sunt moderate sau ridicate, nivelurile de glucoză rămân ridicate după ajustarea recomandată a insulinei sau dacă aveți greață, vărsături sau dificultăți de respirație.
  • Pentru a trata hipoglicemia în cazul scăderii nivelului de glucoză, purtați carbohidrați cu acțiune rapidă, cum ar fi comprimate / geluri de glucoză, suc de fructe sau sifon regulat.

Diabetul poate lua steroizi pentru culturism

Trebuie să știți că steroizii anabolizanți și diabetul nu pot merge împreună. Deși diabetul poate fi cauzat de mulți factori, scăderea sensibilității la insulină este o cauză obișnuită. Aceasta înseamnă că, dacă sunteți un diabetic care iau steroizi, este foarte probabil că veți interveni în continuare în această sensibilitate și în creșterea riscului de hiperglicemie. Riscul de a pierde controlul asupra zahărului din sânge înseamnă că un ciclu steroid ideal pentru diabet nu există din păcate. Găsiți mai multe informații referitoare la steroizi anabolizanți și diabet, făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>