Simptomele infecțiilor fungice și tratamentul

Simptomele infecțiilor fungice vor depinde de tipul acestora. În acest articol, ne uităm la ce simptome și opțiuni de tratament sunt. Infecțiile fungice sunt frecvente la om. Acestea apar atunci când o ciupercă invadatoare preia o zonă a corpului și este prea mult pentru sistemul imunitar să se ocupe. Fungii pot trăi în aer, sol, apă și plante. Există, de asemenea, niște ciuperci care trăiesc în mod natural în corpul uman. Ca mulți microbi, există ciuperci utile și ciuperci dăunătoare. Când ciupercile dăunătoare invadează corpul, ele pot fi greu de ucis, deoarece pot supraviețui în mediul înconjurător și pot reinfecta persoana care încearcă să se îmbunătățească.

Cauza infecției fungice

Infecțiile fungice reprezintă invazia țesuturilor de una sau mai multe specii de ciuperci. Acestea variază de la condițiile superficiale, localizate ale pielii până la infecțiile de țesut mai profunde, la plămânii, sângele (septicemia) grave sau bolile sistemice. Unele ciuperci sunt oportuniste, în timp ce altele sunt patogene, provocând boală dacă sistemul imunitar este sănătos sau nu. Cea mai frecventă specie de ciuperci este candida, este o drojdie patogenă oportunistă și principala cauză a infecțiilor fungice la nivel mondial. Acest articol tinde să se concentreze asupra discuției despre simptomele infecțiilor fungice cauzate de supraaglomerarea candidei și despre cum o puteți trata.

Simptome de infecție fungică

După cum sa menționat anterior, simptomele infecțiilor fungice depind de tipul, dar aici sunt simptomele generale:

 • Afulație orală.

Infecția fungică care se dezvoltă în gură sau gât se numește “aftere”. Persoanele cu afecțiune orală dezvoltă în mod obișnuit pe limba, pe obraji, gingii, amigdalele sau gâtul. Leziunile pot fi dureroase și pot sângera ușor atunci când sunt răzuite.

 • Oboseală și oboseală.

Unul dintre cele mai frecvente simptome de infecție fungică asociate cu candida este oboseala. Infecțiile fungice sunt cele mai frecvente la persoanele cu un sistem imunitar slăbit și pot fi însoțite de diferite deficiențe nutriționale. Acest lucru vă poate lăsa să vă simțiți obosiți și obosiți.

 • Infecții ale tractului genital sau urinar recurent.

Candida poate provoca infecții ale tractului genital și urinar, ambele putând duce la durere și disconfort. Simptomele includ un sentiment de arsură atunci când urinați, o urgență frecventă de urinare, urină încețoșată, întunecată sau ciudată, și durere sau presiune în abdomenul inferior.

 • Probleme digestive.

Având cantități mici de Candida în intestin este normal. Cu toate acestea, în cazul în care începe să supraproduce, poate provoca diverse simptome legate de intestin, cum ar fi constipație, diaree, greață, gaz, crampe și balonare.

 • Infecții sinusale.

Multe infecții ale sinusurilor cronice sunt considerate a fi cauzate de ciuperci. Dacă aveți o infecție a sinusurilor care durează mai mult de o lună, Candida poate fi cauza.

 • Infecții fungice ale pielii și unghiilor.

Mâncărimea și o erupție cutanată vizibilă sunt cele două simptome cele mai frecvente ale infecțiilor fungice ale pielii. O creștere excesivă a Candidei poate provoca afecțiuni cum ar fi piciorul atletului, ciuperca și ciuperca de la toenail.

 • Dureri articulare.

Dacă o creștere a Candidei este lăsată netratată, ea poate intra în fluxul sanguin și poate călători în tot corpul. Când se întâmplă acest lucru, Candida poate infecta oasele și articulațiile, provocând durere, rigiditate și umflături.

Cum să tratați simptomele infecțiilor fungice

Simptomele infecțiilor fungice pot fi tratate cu medicamente fără prescripție medicală. De asemenea, puteți utiliza remedii la domiciliu în legătură cu medicația sau de la sine în cazul în care simptomele sunt ușoare. Cu toate acestea, nu ignora infecțiile fungice, aici sunt ușor de găsit ingredientele ca un mare ajutor pentru tratarea simptomelor infecțiilor fungice:

 1. Iaurt curat – Când se tratează o infecție fungică, iaurtul simplu cu culturi active va reduce creșterea ciupercilor. Iaurtul este plin de probiotice, care sunt bacterii care aliniază tractul digestiv și ajută abilitatea organismului de a absorbi substanțele nutritive vitale și de a combate infecția.
 2. Ulei de nucă de cocos – Acest ulei funcționează eficient ca remediu pentru infecția pielii fungice din cauza prezenței acizilor grași cu lanț mediu. Acizii grași acționează ca fungicide care distrug infecția atunci când o faceți pe zona afectată a pielii.
 3. Usturoi – Proprietățile antibacteriene ale usturoiului sunt excelente pentru infecțiile cutanate pe orice zonă. Cu unele infecții fungice găsite sub patul unghiilor, care este greu de atins, aplicarea usturoiului zdrobit este cel mai bun tratament.
 4. Oțet de cidru de mere – umplut cu antimicrobieni, otetul de cidru de mere este un tratament bine cunoscut pentru orice fel de infecție fungică. Consumul de oțet diluat cu mere de mere poate ajuta la distrugerea infecțiilor în timp ce le împiedică răspândirea și creșterea timpului de recuperare.
 5. Suc de afine – Deși este cunoscut faptul că sucul de afine ajută la combaterea infecțiilor tractului urinar, este, de asemenea, eficient împotriva infecțiilor fungice. Sucul de afine conține o substanță care ajută la oprirea bacteriilor de a se lipi de membranele mucoase.

Oricine poate obține o infecție fungică. Puteți afla mai multe despre simptomele și tratamentul infecțiilor fungice și puteți obține sfaturi de prevenire făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>