Simptome și tratament pentru chisturile ovariene

Evidențierea evidentă a simptomelor chisturilor ovariene este o propunere dificilă. Principalul motiv este faptul că chisturile ovariene pot prezenta foarte puține simptome. Chisturile ovariene sunt adesea descoperite accidental în timpul unui examen fizic de rutină sau pot fi chistate în timpul ultrasunetelor, care ar putea fi efectuate din diferite motive.

Simptomele chistului ovarian comun

Cele mai multe chisturi sunt fără simptome. Dacă sunt prezente simptome de chist ovarian, ele nu sunt întotdeauna utile pentru diagnosticarea chistului ovarian, deoarece alte afecțiuni, cum ar fi endometrioza, au simptome similare. Simptomele comune ale chistului ovarian pot include:

 • Menstruație neregulată și posibil dureroasă: poate fi mai greoaie sau mai ușoară decât înainte.
 • Durerea în pelvis: Aceasta poate fi o durere persistentă sau o durere intermitentă, care se răspândește la nivelul spatelui și coapsei. Poate apărea chiar înainte ca menstruația să înceapă sau să se termine.
 • Dyspareunia: Aceasta este durerea pelviană care apare în timpul actului sexual. Unele femei ar putea prezenta durere și disconfort la nivelul abdomenului după sex.
 • Probleme la nivelul intestinului: Acestea includ durerea atunci când trec un scaun, presiune asupra intestinului sau o nevoie frecventă de a trece un scaun.
 • Probleme abdominale: Este posibil să existe balonare, umflare sau greutate în abdomen.
 • Probleme urinare: Femeia poate avea probleme cu golirea complet a vezicii urinare sau poate simți nevoia de urinare frecventă.
 • Anomalii hormonale: Rar, organismul produce cantități anormale de hormoni, ceea ce duce la modificări ale modului în care crește sânul și corpul.

Unele simptome ale chistului ovarian se pot asemăna cu cele ale sarcinii, de exemplu, sensibilitatea sânilor și greața.

Acasă remedii pentru simptomele chist ovarian

Tratamentul la domiciliu nu poate face ca chistul să dispară. În schimb, obiectivul este de a trata orice simptome de chist ovarian și de a gestiona durerea. De exemplu, multe femei cu chisturi ovariene se confruntă cu o durere mai semnificativă în timpul perioadelor lor, astfel încât tratamentul chisturilor ovariene la domiciliu se concentrează deseori pe gestionarea durerii de pe perioada. Unele dintre cele mai eficiente strategii includ:

 • Masaj.

Durerea unui chist ovarian poate provoca tensionarea muschilor din jur. Acest lucru poate fi deosebit de incomod în timpul unei perioade. Masajul spatelui inferior, coapselor, feselor și stomacului poate ajuta la slăbirea muschilor tensionați și la reducerea durerii.

 • Exercițiu și întindere.

Exercitarea și întinderea pot ajuta, de asemenea, la ușurarea durerii legate de chisturile ovariene. Acesta poate ajuta, de asemenea, cu tensiunea musculara. Unele femei se pot relaxa de la exerciții intense, cum ar fi alergarea, în timp ce altele preferă stretching blând și yoga. De asemenea, poate reduce durerea prin întărirea mușchilor. Aceasta poate împiedica dezvoltarea chisturilor și poate ajuta la combaterea rezistenței la insulină.

 • Se încălzește.

Încălzirea crește fluxul sanguin, contribuind la reducerea durerii. Încercați să aplicați un tampon de încălzire sau o sticlă cu apă caldă înfășurată într-un prosop la nivelul stomacului sau în spate, timp de aproximativ 20 de minute. Este sigur să repetați acest lucru de mai multe ori pe zi atâta timp cât tamponul nu este suficient de fierbinte pentru a arde pielea. Nu dormiți cu un tampon de încălzire.

 • Tehnici de relaxare.

Tehnicile de relaxare, cum ar fi meditația, yoga și respirația profundă, pot ajuta la ameliorarea anxietății și la reducerea intensității durerii. Aceste tehnici pot, de asemenea, ajuta o persoană să gestioneze durerea pe termen lung și să îmbunătățească sănătatea generală.

 • Pierdere în greutate.

Dacă o femeie este supraponderală, pierderea în greutate poate ajuta organismul să reglementeze mai bine hormonii, să prevină dezvoltarea mai multor chisturi și să îmbunătățească simptomele durerii și oboselii. Este dificil de a pierde in greutate cu sindromul ovarului polichistic, asa ca incearca sa nu devii descurajat, deoarece poate dura ceva timp.

 • Schimbări dietetice.

O varietate largă de modificări alimentare poate ajuta, dar, din moment ce cercetarea nu indică o dietă specifică pentru sindromul ovarului polichistic, o femeie poate avea nevoie să utilizeze încercarea și eroarea pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru ea.

sugestii

Tratamentele medicale moderne nu sunt pentru toată lumea atunci când vine vorba de chisturile ovariene, iar unele abordări pot face în cele din urmă mai mult rău decât bine. Dacă doriți să rezolvați o problemă complexă, cum ar fi aceasta, atunci trebuie să vă uitați în sănătatea dumneavoastră generală. Trebuie să vă asigurați că dieta dvs. poate sprijini sănătatea bună și că veți obține toate substanțele nutritive necesare. Ceea ce funcționează pentru cineva nu poate să funcționeze pentru altul. Sunteți un individ și nevoile corpului vostru nu sunt identice cu oricine altcineva. Deci, dacă suferiți de chisturi ovariene, nu renunțați la speranță. Pentru mai multe abordări despre cum să tratați simptomele chisturilor ovariene în mod natural, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>