Simptome de obezitate și tratament

Unul dintre simptomele obezității primare este o greutate corporală peste medie. Dar dacă sunteți obezi, este posibil să întâmpinați și probleme de sănătate de zi cu zi. Obezitatea este un exces de grăsime corporală. A fi puțin supraponderal nu poate cauza multe probleme sesizabile. Cu toate acestea, după ce transportați câteva kilograme în plus, puteți dezvolta simptome de obezitate care vă afectează viața de zi cu zi. Obezitatea poate provoca probleme de sănătate de zi cu zi, precum respirația, transpirația crescută, sforăitul, senzația de oboseală în fiecare zi, durerile de spate și articulațiile. Obezitatea poate provoca, de asemenea, modificări pe care nu le observați, dar care pot dăuna grav sănătății dvs., cum ar fi hipertensiunea arterială (hipertensiune arterială) și nivelurile ridicate de colesterol. O altă problemă pe termen lung care poate afecta persoanele obeze este diabetul de tip 2. Se estimează că puțin sub jumătate din toate cazurile de diabet sunt legate de obezitate.

Care sunt simptomele obezității?

Deși câștigarea a câteva kilograme în plus poate părea nesemnificativă în ceea ce privește starea generală de sănătate a unei persoane, creșterea în greutate poate escalada rapid la o afecțiune medicală gravă. Simptomele de obezitate pot afecta negativ viața de zi cu zi. Pentru adulți, simptomele primare includ:

 • Acumularea excesivă de grăsime corporală (în special în jurul taliei).
 • Scurtă respirație.
 • Transpirație (mai mult decât de obicei).
 • sforăitului.
 • Probleme cu somnul.
 • Probleme ale pielii (de la umiditatea care se acumulează în pliurile pielii).
 • Incapacitatea de a efectua sarcini fizice simple (pe care le-ar putea realiza cu ușurință înainte de creșterea în greutate).
 • Oboseală (de la ușor la extrem).
 • Durere (frecvent în spate și articulații).
 • Impact psihologic (respect de sine negativ, depresie, rușine, izolare socială).

În plus față de simptomele obezității primare, obezitatea poate contribui și la multe tulburări grave de sănătate, multe dintre ele putând fi ușor identificate în faza timpurie a bolii. Complicațiile grave de sănătate care sunt mai susceptibile să apară cu obezitatea includ tensiunea arterială ridicată, niveluri ridicate de colesterol, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și unele tipuri de cancer.

Cauze de obezitate

Creșterea în greutate apare atunci când mănânci mai multe calorii decât consumul tău. Dacă mâncarea pe care o consumi oferă mai multe calorii decât are nevoie de corpul tău, excesul se transformă în grăsimi. Inițial, celulele grase cresc în dimensiune. Când nu se mai pot extinde, cresc numărul. Dacă slăbești, dimensiunea celulelor grase scade, dar numărul de celule nu. Obezitatea, însă, are multe cauze. Motivele dezechilibrului dintre aportul caloric și consum variază în funcție de individ. Vârsta, sexul, genele, machiajul psihologic, factorii socioeconomici și de mediu pot contribui. Anumite afecțiuni și medicamente pot provoca, de asemenea, sau pot promova obezitatea, deși acestea sunt mult mai puțin frecvente cauze ale obezității decât supraalimentarea și inactivitatea. Unele exemple sunt sindromul de cushing, depresia și anumite medicamente (exemple sunt steroizi, antidepresive, anticonceptionale).

Ce se poate face cu privire la simptomele obezității?

Dacă aveți deja simptome de obezitate, ceea ce trebuie să faceți, desigur, este să reduceți greutatea. Și reducerea greutății se poate realiza prin:

 1. Consumând mai puține calorii.
 2. Creșterea activității și a exercițiilor fizice.

Abordări structurate și terapii pentru reducerea greutății includ:

 • O dietă modificată.

Un obiectiv rezonabil de pierdere în greutate este de 1 până la 2 kilograme pe săptămână. Acest lucru poate fi obținut de obicei consumând cu 500 până la 1.000 de calorii mai puține în fiecare zi. Indiferent dacă vă concentrați să mâncați mai puține grăsimi sau mai puține carbohidrați. Grăsimile au mai mult de două ori mai multe calorii pe uncie decât carbohidrații sau proteinele. Dacă tăiați carbohidrați, mai trebuie să limitați aportul de grăsimi. Alegeți grăsimile sănătoase, cum ar fi uleiurile monoinsaturate și polinesaturate.

 • Sport regulat.

Pentru a pierde în greutate eficient, majoritatea oamenilor trebuie să facă exerciții de intensitate moderată timp de 60 de minute în majoritatea zilelor săptămânii. Adăugați mai multe activități în timpul zilei. Ia scările și ridică-te des de birou sau canapea.

 • Supliment pentru arderea grăsimilor.

A lua supliment de ardere a grăsimilor vă va ajuta foarte mult efortul de a pierde în greutate. Deoarece există multe suplimente pentru arderea grăsimilor pe piață, asigurați-vă că îl alegeți pe cel mai bun. Produsul recomandat de noi este PhenQ, deoarece este fabricat din ingrediente naturale. PhenQ nu este un supliment obișnuit pentru arderea grăsimilor. Acest produs funcționează vizând 5 domenii diferite în pierderea în greutate: arderea grăsimilor, oprirea producției de grăsimi, suprimarea poftei de mâncare, stimularea energiei și îmbunătățirea stării de spirit. Pentru a afla mai multe despre PhenQ, despre ingredientele sale și despre cum să îl luați, nu ezitați să vizitați site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>