Simptome de alopecie: ce este alopecia și cum arată?

Alopecia este un termen larg pentru căderea părului. Acest articol se referă la simptome de alopecie, cum ar fi zonele chelie, pierderea părului și regenerarea. Există o serie de sub-tipuri de alopecie, iar majoritatea oamenilor cu care am vorbit aveau alopecia areata (inclusiv totalis și universalis). Poate afecta diferite zone în care părul poate crește (scalp, față, corp).

Alopecia areata?

Alopecia areata este o formă de cădere a părului care apare la copii și adulți. Este ne-cicatricial, ceea ce înseamnă că foliculul pilos nu este distrus și că are capacitatea de a-și reface părul. Este considerată o afecțiune autoimună care are ca rezultat inflamația și pierderea părului. În timp ce părul se pierde cel mai frecvent pe scalp, părul oriunde pe corp poate fi afectat. Alopecia areata afectează numai părul și unghiile și nu provoacă alte probleme la nivelul întregului corp.

Cine este expus riscului de alopecie?

Alopecia areata are două vârfuri de debut – unul în copilărie și unul la vârsta adultă – deși a fost raportat la toate vârstele. La fel ca în cazul altor afecțiuni autoimune, există o bază genetică pentru alopecia areata cu declanșatori necunoscuți care duc la pierderea părului. Afecțiunile asociate la pacient sau familie care ar putea reprezenta un risc crescut includ diabetul de tip 1, boala celiacă, artrita reumatoidă, vitiligo, boala tiroidiană, scleroza multiplă și boala inflamatorie a intestinului.

Simptome de alopecie

Un simptom alopecie ușoară începe cu una-două patch-uri fără păr fără monedă. În multe cazuri, se oprește după aceea. Uneori, părul va crește înapoi. Cu toate acestea, nu există nicio garanție. Starea este imprevizibilă, iar ciclul căderii părului și al regresirii se poate repeta. Alopecia areata poate crește într-o altă formă de alopecie. În cea mai proastă formă, alopecia universalis vă determină să pierdeți tot părul corpului. Aceasta include sprâncenele, genele, brațele, picioarele, vatră, pubiene, și părul toracic și spate pentru bărbați. Rareori, persoanele care au alopecie se pot simți arzătoare sau mâncărime în zonele în care au avut cândva părul. Unii oameni cu alopecia areata văd schimbări la nivelul unghiilor și a unghiilor. Unghiile pot avea adâncuri minuscule (pitting), pot avea pete sau linii albe și pot fi aspre.

Tratamentul simptomelor de alopecie

Există tratamente pentru simptomele de alopecie pe care le puteți încerca, care ar putea fi în măsură să încetinească pierderea părului viitoare sau să ajute părul să crească mai repede.

  • Agent topic: Puteți freca medicamentele la nivelul scalpului dvs. pentru a ajuta la stimularea creșterii părului. O serie de medicamente sunt disponibile, atât contra-counter, cât și pe bază de prescripție medicală: Minoxidil (Rogaine), Anthralin și corticosteroizi, cum ar fi clobetasolul.
  • Injecții: injecțiile de steroizi sunt o opțiune obișnuită pentru simptomele ușoare de alopecie care pot ajuta părul să crească din nou pe petele chelie. Acele mici injectează steroidul pe pielea goală a zonelor afectate. Tratamentul trebuie repetat la fiecare două luni pentru a-și reface părul.
  • Tratament oral: comprimatele Propecia sunt adesea utilizate pentru tratamentul alopeciei androgenetice – cea mai frecventă formă de alopecie la bărbați. Luați acest medicament pe cale orală, cu sau fără alimente, de obicei o dată pe zi, sau conform indicațiilor medicului. Utilizați acest medicament în mod regulat pentru a obține cele mai multe avantaje de la acesta. Poate dura până la 3 luni pentru a observa un beneficiu.

profilaxie

În cele mai multe cazuri, alopecia este cauzată de genetică. Acest tip de cădere a părului nu este adesea prevenibil. Cu toate acestea, următoarele sfaturi vă pot ajuta să evitați tipurile de pierdere a părului care pot fi prevenite:

  • Evitați coafurile strâmte, cum ar fi împletiturile, chiflele sau coada de ponei.
  • Evitați răsucirea, frecarea sau tragerea părului în mod compulsiv.
  • Tratează-ți părul ușor când speli și periezi. Un pieptene cu dinți largi poate ajuta la prevenirea smulgerii părului.
  • Evitati tratamente dure, cum ar fi role calde, fier de curling, tratamente cu ulei fierbinte si permanente.
  • Evitați medicamentele și suplimentele care ar putea cauza căderea părului.
  • Dacă sunteți tratat cu chimioterapie, adresați-vă medicului dumneavoastră despre o capacă de răcire. Acest capac poate reduce riscul de a pierde părul în timpul chimioterapiei.

Pentru mai multe informații despre tratamentul și prevenirea căderilor de păr, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>