Sfaturi pentru prevenirea alopeciei: 3 sfaturi care vă pot salva părul

Există diferite tipuri de alopecie sau căderea părului. Indiferent de tipul de alopecie de care suferiți, sfaturile noastre de prevenire a alopeciei vă vor ajuta să vă salvați părul. Este ca ceva ieșit dintr-un vis urât. Ieșiți din duș, uscați-vă părul și sunteți uimiți să descoperiți o pată strălucitoare de chelie pe partea din spate sau pe partea laterală a scalpului. Pentru cei 6,6 milioane de americani care suferă de alopecie, acest vis rău ar putea deveni realitatea lor în orice moment. Pentru o astfel de boală comună, din păcate, multe persoane nu știu despre prevenirea alopeciei. De aceea, acest articol este scris.

Tipuri de alopecie

Oamenii cunosc alopecia ca fiind pur și simplu „căderea părului”, dar, de fapt, există diferite tipuri de alopecie. Următoarele sunt doar câteva tipuri de alopecie:

  • Alopecia areata – persoanele cu acest tip de alopecie experimentează căderea bruscă sau uneori nerecunoscută a părului în petele sau petele. Patch-urile pot varia în dimensiuni de la 1/8 inch până la 4 inci în diametru, zonele afectate sunt de obicei mai deschise la culoare datorită alimentării slabe din zonă.
  • Alopecia androgenetică – cunoscută și sub denumirea de chelie de tip masculin, care apare atât la bărbați, cât și la femei. Această tulburare poate începe după pubertate la femei. În general se dezvoltă lent peste 15 până la 30 de ani și crește odată cu vârsta.
  • Alopecie de tracțiune – cea mai frecventă afecțiune de chelie în rândul femeilor tinere și fetelor cu păr puternic texturat. Calvoarea apare atunci când părul este tras până la strâns, ceea ce înseamnă că părul este literalmente scos din folicul, eliminând rădăcina părului și bulb. Distrugerea axului părului poate provoca lovituri albe și puroi, sau poate apare scalare în jurul zonei afectate.

Sfaturi eficiente de prevenire a alopeciei

Iată 3 sfaturi de prevenire a alopeciei pe care vă puteți baza:

  • Dieta mediteraneană: o dietă care conține legume crude și ierburi proaspete, precum dieta mediteraneană, poate reduce riscul de alopecie androgenetică sau poate încetini debutul acesteia. Vei obține cele mai bune rezultate dacă consumi cantități mari din aceste alimente – cum ar fi pătrunjel, busuioc, verdeață de salată – mai mult de trei zile pe săptămână.
  • Uleiuri esențiale: uleiurile esențiale pot ajuta la reducerea și prevenirea căderii părului. Un studiu din 1998 a împărțit 86 de persoane cu alopecia areata în două grupuri, dintre care unul ulei de cedru amestecat cu lavandă și rozmarin în scalpul lor. După șapte luni, 43 la sută din grupul respectiv a arătat o îmbunătățire a stării lor.
  • Yoga: căderea părului poate fi cauzată și de stres. Așadar, puteți încerca aceste poziții de yoga care atenuează stresul, pentru a preveni și încetinește pierderea părului: câine cu față în jos, îndoire îndreptată, cămilă, suport pentru umeri, poză de pește și posă pentru genunchi.

Prevenirea alopeciei cu medicamente

Prevenirea alopeciei poate implica și utilizarea de medicamente. Unele medicamente precum Propecia și Rogaine s-au dovedit a încetini pierderea părului și chiar ajută la promovarea creșterii noi a părului. Propecia (finasteridă) este un medicament pe bază de rețetă destinată bărbaților. Acest medicament funcționează eficient pentru cei cu vârsta sub 60 de ani. Între timp, medicația mai potrivită pentru femei este Rogaina sau minoxidilul. Rogaina vine sub formă de lichid sau spumă pentru a fi masată pe scalp ușor în fiecare zi. Dacă doriți să obțineți informații mai complete despre medicamentele pentru alopecie, faceți clic mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>