Sfaturi eficiente de prevenire a obezității

Prevenirea obezității începe ideal la o vârstă fragedă. Este important să îi ajutăm pe tineri să mențină o greutate sănătoasă fără a se concentra pe scară. Obezitatea este o boală cronică care afectează copii, adolescenți și adulți. Ratele de obezitate în rândul copiilor din Statele Unite s-au dublat începând cu 1980 și s-au triplat pentru adolescenți. Aproximativ 17% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 19 ani sunt considerați obezi, comparativ cu peste 35% dintre adulții care sunt considerați obezi. Obezitatea pune o persoană cu risc ridicat de diabet, hipertensiune arterială și boli de inimă. Cu cât persoana este mai obeză, cu atât devin mai importanți factorii de risc asociați obezității. Având în vedere bolile cronice și afecțiunile asociate obezității, prevenirea obezității este extrem de importantă.

Obezitate: de ce se întâmplă

Deși genele tale joacă un rol în greutatea corpului tău, există și alți factori implicați. În multe locuri din lume, în special în Statele Unite, avem o mulțime de alimente bogate în nutrienți pentru a mânca și acces ușor la alimente rapide și dulciuri. De asemenea, din cauza stilurilor noastre de viață moderne, nu suntem la fel de activi ca odinioară. Rezultatul final: mâncăm mai multe calorii decât putem arde. Să fii supraponderal sau obez poate provoca o întreagă cascadă de probleme de sănătate, de la boli de inimă și diabet la accident vascular cerebral și chiar unele tipuri de cancer. Aceste boli pot afecta serios calitatea vieții unei persoane și pot duce la moarte prematură.

Cele mai bune sfaturi de prevenire a obezității

Multe dintre aceste sfaturi de prevenire a obezității sunt aceleași pentru pierderea sau menținerea unei greutăți sănătoase. Fundul este linia că consumul unei diete sănătoase și obținerea mai multor activități fizice poate ajuta la prevenirea obezității.

 • Exerciții fizice în mod regulat: trebuie să obțineți 150 până la 300 de minute de activitate cu intensitate moderată pe săptămână pentru a preveni creșterea în greutate. Activitățile fizice moderat intense includ mersul rapid și înotul.
 • Urmați un plan de alimentație sănătoasă: concentrați-vă pe alimentele cu conținut scăzut de calorii, cu conținut nutritiv, precum fructe, legume și cereale integrale. Evitați grăsimea saturată și limitați dulciurile și alcoolul. Mănâncă trei mese obișnuite pe zi, cu gustare limitată. Vă puteți bucura în continuare de cantități mici de alimente bogate în grăsimi, bogate în calorii, ca un tratament rar.
 • Cunoașteți și evitați capcanele alimentare care vă determină să mâncați: Identificați situațiile care declanșează alimentația în afara controlului. După un timp, ar trebui să vezi că apar tiparele. Puteți planifica în avans și dezvolta strategii pentru gestionarea acestor tipuri de situații și pentru a vă menține controlul comportamentelor dvs. alimentare.
 • Monitorizați-vă în mod regulat greutatea: persoanele care se cântăresc singure cel puțin o dată pe săptămână au mai mult succes în păstrarea kilogramelor în exces. Monitorizarea greutății dvs. vă poate spune dacă eforturile dvs. funcționează și vă pot ajuta să detectați mici creșteri în greutate înainte de a deveni mari probleme.
 • Fii consecvent: respectarea planului tău de greutate sănătos în timpul săptămânii, în week-end-uri și în perioada vacanțelor și a vacanțelor îți crește, pe cât posibil, șansele de succes pe termen lung.

De ce contează prevenirea obezității?

Prevenirea obezității joacă un rol important în sănătatea bună. Așa cum am mai spus, obezitatea este asociată cu afecțiuni cronice de sănătate, multe dintre ele devenind mai dificil de tratat în timp. Aceste condiții includ:

 • Diabetul de tip 2.
 • Tensiune arterială crescută.
 • trigliceride ridicate și nivel scăzut de colesterol „bun”.
 • Boala de inima.
 • Accident vascular cerebral.
 • Apnee de somn.
 • Probleme de sănătate sexuală.
 • Boala hepatica grasa nonalcoolica.
 • osteoartritei.
 • Condiții de sănătate mintală.

Prin concentrarea pe prevenirea obezității și schimbările stilului de viață, este posibil să încetinească sau să prevină dezvoltarea acestor boli. Prevenirea obezității este extrem de vitală. Dar pentru cei care suferă deja de obezitate, tratamentul este disponibil. Faceți clic mai jos pentru informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>