Sfaturi despre cum să mențină sănătatea prostatei

Mai mult de 190.000 de cazuri de cancer de prostată sunt diagnosticate în Statele Unite în fiecare an. Din fericire, există sfaturi despre cum să păstrați prostata sănătoasă pe măsură ce îmbătrâniți. Odată ce bărbații se confruntă cu orice fel de problemă de sănătate a prostatei, fie că este vorba de cancer de prostată, prostată mărită sau prostatită, ei vor să știe imediat ce pot face. În timp ce cel mai bun plan este de a preveni problemele de prostată printr-un stil de viață sănătos, vestea bună este că există de fapt multe modalități naturale de a menține prostata sănătoasă, chiar dacă un om are deja simptome sau un diagnostic al unei probleme.

Importanța deosebită a stilului de viață sănătos

Stilul de viață al omului, obiceiurile de exercițiu și dieta au un impact imens asupra sănătății prostatei. Obiceiurile bune pot ajuta la prevenirea și reducerea factorilor de risc pentru boala de prostată și a condițiilor la fel cum se poate și în alte zone ale corpului. Dacă un bărbat deja suferă de tulburări de prostată, aceste schimbări naturale pot ajuta la menținerea acestor situații, la ameliorarea simptomelor și chiar la vindecarea acestora.

6 sfaturi despre cum să mențină sănătatea prostatei

Mulți bărbați nu vor să vorbească despre problemele lor de prostată. Subiectul poate fi foarte personal. Dar când o problemă a prostatei se înrăutățește, acea vorbă îți poate salva viața. Iată șase pași cum să mențină sănătatea prostatei:

  1. Mențineți o greutate sănătoasă și exercițiu în mod regulat.
  2. Mănâncă mai multe fructe și legume. Roșiile, pepeni verzi, grapefruitul roz, guava și papaya conțin licopen, un puternic antioxidant. Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles si varza, de asemenea, sunt alegeri bune.
  3. Lăsați medicul dumneavoastră să știe dacă aveți un istoric familial de cancer de prostată. Avand un tata sau un frate cu cancer de prostata mai mult decat dublu riscul unui om de a dezvolta aceasta boala.
  4. Includeți mai mult soia în dieta dvs. din surse cum ar fi tofu, nuci de soia sau făină de soia sau pulberi.
  5. Nu fumați.
  6. Consumați mai multe alimente bogate în seleniu, cum ar fi germeni de grâu, ton, hering și alte fructe de mare și crustacee, ficat de vită, rinichi, ouă, floarea soarelui și semințe de susan, cashews, ciuperci, usturoi și ceapă. Seleniul reduce riscul de apariție a cancerului de prostată.

Alte sugestii despre cum să mențină sănătatea prostatei

Există și alte sugestii pe care trebuie să le urmați dacă doriți să aveți o prostată sănătoasă.

  • Luați niște soare.

Nu scuturați protecția solară, dar nu vă ascundeți de soare. Prea puțin expunerea la soare poate crește riscul de apariție a cancerului de prostată. Avem multă valoare de vitamina D de la soare și aceasta este o modalitate foarte bună de a reduce riscul de apariție a cancerului de prostată. Vitamina D ne ajută, de asemenea, să ne menținem sănătoși în alte moduri. Este bine pentru sănătatea inimii și ține sănătatea rinichilor și a pancreasului.

  • Reduce stresul.

Trebuie să știți că stresul poate avea efecte negative asupra sănătății prostatei. În condiții stresante, unii bărbați își strânge inconștient mușchii pelvieni. În cazul în care stresul este cronic, acest lucru poate provoca probleme musculare ale podelei pelvine și chiar prostatită. Pentru bărbații cu extindere a prostatei, stresul poate, de asemenea, să facă simptomele să se înrăutățească.

  • Luați suplimente.

Uneori, nu puteți obține totul prin dietă și în cantități terapeutice consecvente. De asemenea, s-ar putea să știți că ceva este bun pentru dvs., dar nu este de acord cu dvs. sau pur și simplu nu puteți suporta să-l mănânce în mod regulat. Acesta este motivul pentru mulți bărbați care doresc să facă o mare diferență în sănătatea lor de prostată să ia un supliment zilnic. Multe suplimente naturale pot ajuta la gestionarea sănătății prostatei. Dar dacă doriți un supliment all-in-one, cea mai bună alegere este ProstaSURE. ProstaSURE este un supliment alimentar care conține cele mai benefice ingrediente naturale pentru sănătatea prostatei. Aceste ingrediente naturale includ beta-sitosterol, extract de palmier, semințe de dovleac și extract de usturoi. Acest supliment natural este bogat în vitamine și minerale, cum ar fi zincul, seleniul și vitamina D3, care pot susține funcția sănătoasă a prostatei masculine. În cele din urmă, sperăm că acum aveți suficiente cunoștințe despre cum să mențineți sănătatea prostatei. Dacă totuși doriți să aflați mai multe despre starea de sănătate a prostatei, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>