Semnele comune ale menopauzei

Femeile pot avea semne diferite de menopauză. Acest lucru se datorează faptului că estrogenul este folosit de multe părți ale corpului tău. Deoarece aveți mai puțin estrogen, puteți avea diverse simptome. Simptomele și semnele menopauzei sunt diferite pentru fiecare femeie. Multe femei prezintă simptome foarte ușoare, care sunt ușor tratate de modificările stilului de viață, cum ar fi evitarea cofeinei sau purtarea unui ventilator portabil pe care să-l folosească atunci când se aprinde un flash. Între timp, unele femei nu au nevoie deloc de tratament. Alte simptome pot fi mai problematice.

Menopauza dintr-o privire

Fiecare femeie este afectată într-un fel de menopauză – fie au simptome, fie alte modificări fizice. Menopauza apare atunci când nu ai avut o perioadă menstruală timp de 12 luni. Menopauza este o parte naturală a vieții care apare la aproximativ 51 de ani, dar se poate întâmpla și mai devreme din unele motive, inclusiv după:

 • Chirurgie pentru îndepărtarea ovarelor și / sau a uterului.
 • Chimioterapia.
 • Radioterapie la bazin.

La menopauză, încetați să mai produceți estrogen (principalul hormon sexual la femei) și acest lucru poate duce la simptomele și la semnele menopauzei. Nivelurile de estrogen pot varia în timpul care duce până la perioada menstruală finală (numită perimenopauză).

Care sunt semnele menopauzei?

În lunile sau anii care au dus la menopauză (perimenopauza), este posibil să prezentați aceste semne și simptome:

 • Perioade neregulate.
 • Uscăciune vaginală.
 • Bufeuri.
 • Frisoane.
 • Transpirații de noapte.
 • Probleme cu somnul.
 • Schimbările de spirit.
 • Creșterea în greutate și încetinirea metabolismului.
 • Subtierea parului si a pielii uscate.
 • Pierderea plinătății sânilor.

Simptomele și semnele menopauzei sunt diferite pentru fiecare femeie. Cel mai probabil, veți experimenta o oarecare neregularitate în perioadele dvs. înainte de a se încheia. Perioada de săritură în timpul perimenopauzei este frecventă și de așteptat. Adesea, perioadele menstruale vor sări o lună și se vor întoarce, sau vor sari câteva luni și apoi vor începe din nou ciclurile lunare pentru câteva luni. De asemenea, perioadele tind să se întâmple pe cicluri mai scurte, deci sunt mai strânse între ele. În ciuda perioadelor neregulate, sarcina este posibilă. Dacă ați omis o perioadă, dar nu sunteți sigur că ați început tranziția la menopauză, luați în considerare un test de sarcină.

Tratarea simptomelor și semnelor menopauzei

Atunci când aveți de-a face cu simptomele și semnele menopauzei, suplimentarea cu estrogen nu este întotdeauna cea mai bună soluție, deoarece estrogenul poate fi de fapt cauza problemei. Estrogenul se găsește în multe dintre produsele pe care le consumăm zilnic, astfel încât poate fi greu să identificăm cu exactitate sursa acestuia pentru a-l evita. Vă recomandăm să utilizați Proferia, care este o cremă naturală de progesteron care poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei. Proferia oferă progesteron pentru a promova nivelurile de hormoni sănătoși fără efectele nedorite ale excesului de estrogen. Progesteronul joacă un rol vital pe care estrogenul nu îl are, datorită faptului că este un precursor al multor alți hormoni din corp. Progesteronul este, de asemenea, calmant și combate multe dintre simptomele incomode pe care le-ar întâmpina cu estrogenul excesiv. Așadar, dacă simptomele sau semnele menopauzei te-au tulburat, nu ezita să folosești Proferia. Proferia este incredibil de convenabilă și eficientă – aplicată în câteva secunde, această cremă permite absorbția progesteronului prin piele. Faceți clic mai jos pentru informații mai detaliate despre cum puteți utiliza Proferia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>