Sarcina factori de risc pe care ar trebui să fie conștienți de

Există anumiți factori de risc pentru sarcină obișnuit pe care trebuie să îi cunoașteți. Luați măsuri de precauție în timpul sarcinii pentru a asigura nașterea în siguranță a copilului dumneavoastră. Fiecare sarcină își poartă riscurile. Factori precum vârsta și starea generală de sănătate vă pot crește șansele de a vă confrunta cu complicații în timpul sarcinii. Din fericire, îngrijirea și sprijinul prenatal bun vă pot ajuta să minimalizați factorii de risc pentru sarcină.

Factorii obișnuiți de risc la sarcină

Următorii factori de risc pentru sarcină trebuie discutați cu medicul dumneavoastră. Rețineți că peste 97% din sarcini au ca rezultat livrarea în condiții de siguranță a unui copil sănătos. Dacă participați la întâlnirile prenatale de îngrijire precoce, echipa dvs. de îngrijire a sănătății poate identifica și adresa orice factori de risc de sarcină, cum ar fi:

 • Varsta materna avansata. Riscurile la sarcină sunt mai mari pentru mamele mai mari de 35 de ani.
 • Sarcina adolescentă. Femeile cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc semnificativ mai mare de complicații medicale grave legate de sarcină decât cele de peste 18 ani.
 • Alegerea stilului de viață. Fumatul de țigări, consumul de alcool și folosirea drogurilor ilegale pot pune în pericol sarcina.
 • Istoricul medical. Un istoric al hipertensiunii cronice, diabetului, tulburărilor cardiace, problemelor de respirație cum ar fi astmul slab controlat, infecțiile și tulburările de coagulare a sângelui, cum ar fi tromboza venoasă profundă, pot crește riscul de sarcină.
 • Istoric chirurgical. Un istoric de intervenție chirurgicală la nivelul uterului, incluzând intervenții chirurgicale abdominale multiple sau intervenții chirurgicale pentru tumorile uterine (fibroame), poate crește riscul sarcinii.
 • Complicații ale sarcinii. Diferitele complicații care apar în timpul sarcinii pot prezenta riscuri. Exemplele includ o poziție anormală a placentei și o restricție a creșterii fetale.
 • Sarcina multiplă. Riscurile la sarcină sunt mai mari pentru femeile care au gemeni sau multiplii de ordin superior.

Gestionarea factorilor de risc pentru sarcină

Chiar dacă nu aveți o problemă de sănătate existentă, mulți medici recomanda o întâlnire preconcepută cu furnizorul dvs. de sănătate pentru a vă asigura că sunteți la fel de sănătoși cum puteți fi înainte de a rămâne gravidă. La această întâlnire, medicul vă poate recomanda pașii pe care îi puteți lua pentru a reduce factorii de risc pentru sarcină. Acestea includ:

 • Obținerea a cel puțin 400 micrograme de acid folic zilnic începând înainte și continuând prin sarcină.
 • Obținerea imunizărilor corecte.
 • Consumul unei alimentații sănătoase și menținerea unei greutăți adecvate.
 • Obținerea unei activități fizice regulate, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă sfătuiește altfel.
 • Evitarea țigărilor, a alcoolului și a medicamentelor (cu excepția medicamentelor aprobate de medicul dumneavoastră).
 • Consultați în mod regulat medicul dumneavoastră.

Sistem antic chinezesc pentru a trata complicațiile sarcinii

Medicina tradițională chineză a fost confirmată științific pentru a oferi o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea și tratarea complicațiilor la sarcină. Un studiu menționează constatările că medicina tradițională chineză poate ajuta pacienții care se confruntă cu probleme de sarcină cauzate de sindromul ovarului polichistic, stresul, anxietatea și tulburările sistemului imunitar. Același studiu a concluzionat că, combinată cu abordările occidentale privind sarcina, medicina chineză poate fi un instrument valoros în gestionarea factorilor de risc pentru sarcină. PregnancyMiracle este o carte uimitoare pe care ați putea să o obțineți prin site-ul oficial al produsului. Cartea are o abordare holistică față de factorii de risc pentru sarcină, bazați în principal pe medicina tradițională chineză și medicina alternativă. Informațiile furnizate în carte ajută la reducerea factorilor de risc la sarcină și la creșterea fertilității, chiar dacă sunteți la vârsta de 30 sau 40 de ani, dacă aveți obstrucție tubulară, sindrom ovarian polichistic sau endometrioză, fibrom uterin, chisturi ovariene sau dacă partenerul dumneavoastră de sex masculin scăderea numărului de spermatozoizi. PregnancyMiracle a fost scrisă de Lisa Olson. Lisa este specialist în nutriție, consultant în domeniul sănătății și cercetător în medicina chineză. Dacă doriți să aflați inspirația din spatele acestei cărți, vă sugerăm să vizitați site-ul oficial PregnancyMiracle unde autorul își explică luptele și cum a bătut șansele de a nu concepe niciodată cu ajutorul medicinii chinezești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>