Rosacea simptome și tratament

Simptomele rosacei încep de multe ori cu episoade de înroșire, unde pielea devine roșie pentru o perioadă scurtă de timp, dar alte simptome se pot dezvolta odată cu evoluția stării. Rosaceea este o afecțiune dermatologică inflamatorie pe termen lung care afectează aproximativ 16 milioane de oameni din Statele Unite. Apare mai frecvent la persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani și afectează în principal femeile și persoanele cu piele echitabilă. Cu toate acestea, această afecțiune a pielii poate afecta oricine la orice vârstă și, dacă este lăsată netratată, se va înrăutăți în timp. În timp ce femeile sunt mai susceptibile de a obține simptome de rozacee, bărbații au mai multe șanse de a obține cazuri mai severe de rozacee.

Simptomele rosacei

Simptomele rosacei pot varia de la o persoană la alta. Unele simptome majore ale afecțiunii sunt:

 • Înroșirea sau spălarea temporară a pielii, cunoscută și ca eritem tranzitoriu.
 • Roșeață persistentă a pielii, cunoscută și sub denumirea de eritem non-tranzitor.
 • Coșuri roșii pe piele și vase de sânge vizibile.

Simptomele secundare ale rosacei includ plăcile de piele caracterizate prin porțiuni largi ale pielii, piele uscată, durere și arsură, îngroșarea pielii și creșteri roșiatice și bulbii pe nas, de asemenea cunoscute sub numele de rinofimă. Rhinophyma este o afecțiune cauzată de glandele sebacee lărgite sub suprafața pielii. Este mai probabil să apară la bărbați decât la femei.

Rosaceea provoacă

Cauza de rosacee nu este cunoscută, dar este în general de acord că persoanele afectate au un grad neobișnuit de hiper-reactivitate vasculară, deoarece aceștia tind să manifeste o spălare a feței intensă și prelungită ca răspuns la un număr de stimuli, inclusiv ingestia de lichide fierbinți ceaiurile și cafeaua). După o perioadă de timp, spălarea devine permanentă datorită măririi persistente a vaselor sanguine facial mici. Se pare că și factorii genetici joacă un rol important în această condiție. Frecvența rosacei a fost estimată la aproximativ 10% din populația suedeză adultă. Este cel mai frecvent întâlnit printre cei de origine celtică și este mai puțin obișnuit în rase pigmentate întunecate. Într-un studiu recent publicat, istoricul familial al rozacee, fumatul și sensibilitatea la lumina soarelui au fost factorii predictivi semnificativi pentru rozacee.

Tratarea rozacee

În prezent, nu există nici un remediu pentru rosacee, dar tratamentul poate ajuta la controlul simptomelor rosacei. Tratamentul pe termen lung este de obicei necesar. Pentru majoritatea persoanelor, tratamentul implică o combinație de măsuri de auto-ajutorare și medicamente contrare, cum ar fi:

 • Evitarea declanșatorilor cunoscuți – de exemplu, evitarea băuturilor care conțin alcool sau cofeină.
 • Crema – medicamente aplicate direct pe piele pentru a reduce pete și roșeață.

Revitol Rosacea Cream este unul dintre puținii medicamente disponibile pe piață astăzi. Acesta cuprinde o combinație perfectă de ingrediente naturale antiinflamatoare, concepute pentru a lucra rapid pentru combaterea simptomelor de rozacee. Revitol Rosacea Cream vă ajută să reduceți roșeața. Există agenți de combatere a bacteriilor naturale, proiectate pentru a ucide bacteriile de pe suprafața pielii. Acest produs ajută în continuare la prevenirea izbucnirilor de rozacee și evită formarea de cosuri. Ingredientele active din Revitol Rosacea Cream includ:

 • Camellia sinensis.
 • Acetat de tocoferil.
 • scualen.
 • Hialuronat de sodiu.
 • Alantoina.
 • extract de rădăcină de lemn dulce.
 • Uleiul de primăvară de seară.

Studiile recente au arătat în mod clar părțile pozitive ale Revitol Rosacea Cream. Acum, este timpul să oferiți acestui produs o încercare! Puteți citi mai multe despre Revitol Rosacea Cream vizitând site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>