Revizuirea cuprinzătoare a beneficiilor cu curcumină

Curcumina este un supliment versatil, cu o mare varietate de beneficii. Acest post va revizui beneficiile curcuminului în mod cuprinzător. Turmeric a fost folosit de mii de ani în Asia. Turmeric a fost soluția de medicină indiană pentru un întreg spectru de probleme medicale, de la dureri de cap până la dureri de burtă. Turmeric obține culoarea galben-portocalie vibrantă de la ingredientul său activ curcumină, care este adevărata stea a spectacolului, cunoscută pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatorii magice. Inflamația cronică joacă un rol esențial în diferite boli cum ar fi diabetul zaharat, cancerul, artrita, boala Alzheimer și bolile cardiovasculare. Beneficiile curcuminei includ îmbunătățirea markerilor sistemici ai stresului oxidativ și reducerea inflamației.

Ce este curcumina?

Turmericul, cel mai frecvent cunoscut sub numele de condimente găsite în curry, nu este cunoscut doar pentru aroma sa, ci și pentru nenumăratele sale beneficii pentru sănătate. Turmeric conține mai mulți constituenți majori cunoscuți sub denumirea de curcuminoizi, care de obicei reprezintă aproximativ 3% din greutatea sa în preparatele disponibile pe piață. Curcumina este cunoscuta ca fiind cea mai activa fitochimica a celor patru curcuminoide gasite in turmeric. Curcumina reprezintă 77% din curcuminoizi. Ceilalți trei constituenți vin în mod obișnuit la 17% desmetoxicurcumină, 3% bisdemetoxicurcumină, iar restul, un al patrulea curcuminoid identificat recent, ciclocurcumină. Dintre multe beneficii de curcumina, majoritatea oamenilor stiu deja ca curcumina este foarte buna pentru reducerea tuturor tipurilor de inflamatii. Acest lucru este, de asemenea, excelent pentru cancer și bun pentru detoxifiere (metale grele și fluorură).

Top 7 beneficii de curcumina

Curcumina este un puternic antiinflamator și antioxidant, cu o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate. Iată primele 7 beneficii pentru curcumină:

  • Curcumina ca antiinflamator.

De secole, turmericul a fost folosit în practica holistică de vindecare holistică, în special pentru beneficiile sale antiinflamatorii. Aceste proprietăți provin din substanțe fitochimice cunoscute sub denumirea de curcuminoide. O mare parte din cercetare sa concentrat pe un tip de curcuminoid numit curcumina. Numeroase studii au arătat că curcumina turmerică poate ajuta la susținerea răspunsului inflamator sănătos.

  • Curcumina ca antioxidant.

Antioxidanții promovează sănătatea celulară prin reducerea radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Radicalii liberi pot ataca celulele sănătoase, lăsându-le permanent deteriorate. Corpul reacționează prin semne de stres oxidativ. Mulți factori pot cauza stresul oxidativ excesiv, inclusiv activitatea fizică. Ca un antioxidant puternic, un supliment de curcumină poate ajuta la recuperarea post-exercițiu.

  • Curcumina promovează funcția imună.

Un alt motiv pentru a suplimenta cu curcumina este beneficiile sale imbunatatirea imunitatii. Gândiți-vă la curcumină ca prieten amical al sistemului imunitar. Natura anti-inflamatorie si antioxidanta a lui Curcumin poate ajuta sistemul imunitar in lupta sa pentru a indeparta invadatorii straini si radicalii liberi.

  • Curcumina susține sănătatea digestivă.

Reacția inflamatorie sănătoasă în organism este asociată cu un sistem digestiv sanatos. Alegerea alimentelor potrivite pentru a susține un răspuns inflamator sănătos este vital pentru a trăi o calitate înaltă a vieții. Multe alimente pot provoca un răspuns inflamator în organism atunci când sunt digerate, dar unele, cum ar fi curcumina de curcumină, au un răspuns mai favorabil. Suplimentarea dietei cu un supliment antiinflamator cum ar fi curcumina este o modalitate de a sustine digestia sanatoasa.

  • Curcumina susține sănătatea articulațiilor.

Artrita este o problemă obișnuită. Există mai multe tipuri diferite, dintre care cea mai mare parte implică inflamație în articulații. Curcumina este un compus puternic antiinflamator, poate ajuta cu artrita. Într-un studiu efectuat la persoane cu poliartrită reumatoidă, curcumina a fost chiar mai eficace decât un medicament antiinflamator.

  • Curcumina ajută la detoxifiere.

Un beneficiu important pentru curcumina este capacitatea sa de a detoxifica organismul. În fiecare zi, sunteți expus la toxine de mediu și dietetice cunoscute sub numele de xenobiotice. Aceste substanțe chimice sunt adesea asociate cu cantități crescute de inflamație și cu risc crescut de cancer. Consumul de curcumina poate ajuta ficatul să detoxifice eficient organismul și să atenueze unele dintre efectele substanțelor cancerigene periculoase.

  • Curcumina previne și tratează boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă boală neurodegenerativă din lume și o cauză principală de demență. Curcumina sa dovedit a traversa bariera hemato-encefalica. Se știe că inflamația și afectarea oxidativă joacă un rol în boala Alzheimer, iar curcumina are efecte benefice asupra ambelor.

Curcumina supliment

Împreună cu adăugarea de curcumă în dieta dvs., puteți lua în considerare și luarea curcuminei sub formă de suplimente – unele suplimente de înaltă calitate precum TurmericCurciminPlus conțin până la 95% curcuminoide. Încercați să găsiți un supliment de curcumă care conține piperină pentru a obține o absorbție maximă, deoarece piperul turmeric și piperul negru lucrează în tandem. Pentru mai multe informații despre suplimentul de curcumină sau curcumină, faceți clic pe link-ul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>