Remedii naturiste pentru alopecie

Dacă suferiți de alopecie și căutați modalități de a face față, aici veți găsi câteva remedii naturiste pentru alopecie. Alopecia, în termenul de laic înseamnă căderea părului. Este o afecțiune a părului în care sistemul dumneavoastră imunitar atacă foliculii de păr, provocând pierderea părului în plasturi. Acum, există o serie de motive posibile care ar putea duce la pierderea părului, cum ar fi terapia de substituție hormonală, steroizi și medicamente pentru acnee, pentru a numi câteva. Deci, dacă suferiți de alopecie, puteți lua în considerare remedii naturiste pentru alopecie prezentate în acest articol.

Cauzele alopeciei

Înainte de a vorbi despre remedii naturiste pentru alopecie, s-ar putea să vă tulbure întrebarea „Cum obțineți alopecie?”. Ei bine, nu există un răspuns corect pentru asta. Deși încă nu este înțeles în totalitate, ar putea fi unul dintre următoarele motive:

 • În timp ce hormonul dihidrotestosteronă ar putea fi o cauză pentru alopecie la bărbați, nu există niciun hormon la femei care să poată fi responsabil pentru asta.
 • Infecțiile precum tinea capita, celulita disecantă, sifilisul secundar, foliculita și demodex foliculorum pot deteriora foliculii de păr și pot cauza căderea părului.
 • Medicamentele pentru diabet, colesterol, tensiune arterială, boli de inimă, controlul nașterilor, steroizi, medicamente pentru acnee și terapia de substituție hormonală pot duce la alopecie.
 • Scăderea nivelului de estrogen după nașterea copilului poate cauza căderea părului.
 • A-ți lega părul în ponei strâmți sau în cornulete, a-l încolți prea mult sau a-l peria grosolan poate provoca căderea acestuia în ciorchine.
 • Chimioterapia și radioterapia pentru cancer pot cauza 90% din părul tău.
 • Hipotiroidismul și medicația aferentă pot duce, de asemenea, la alopecie.

Diferitele tipuri de alopecie

Există trei tipuri principale de alopecie: alopecia areata, alopecia totalis și alopecia universalis. Alopecia areata este cel mai frecvent tip de alopecie, este o afecțiune autoimună comună care duce adesea la căderea părului imprevizibil. Aceasta afectează aproximativ 6,8 milioane de persoane din Statele Unite. În majoritatea cazurilor, părul cade în mici pete în jurul dimensiunii unui sfert. Pentru majoritatea oamenilor, căderea părului nu este altceva decât câteva plasturi, deși în unele cazuri poate fi mai extremă. Uneori, poate duce la pierderea completă a părului la nivelul scalpului (alopecia totalis) sau, în cazuri extreme, a întregului corp (alopecia universalis). Afecțiunea poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă și sex, deși majoritatea cazurilor apar înainte de 30 de ani.

5 remedii naturiste pentru alopecie

Iată 5 remedii naturiste pentru alopecie care vor ajuta la stimularea creșterii părului și la întărirea foliculilor de păr.

 1. Suc de ceapă: aplicarea sucului de ceapă pe părți ale capului sau corpului afectat de alopecie poate ajuta la promovarea creșterii părului. Într-un experiment care a implicat oameni cu alopecie areata, cei care au folosit un tratament pe bază de suc de ceapă de două ori pe zi timp de două luni au experimentat o creștere semnificativă a părului.
 2. Uleiul de nucă de cocos: Nutrienți precum vitamina E, K și fierul prezent în uleiul de nucă de cocos este excelent pentru tratarea alopeciei, deoarece stimulează creșterea și re-creșterea părului. Pur și simplu masează-l pe păr și pe scalp și lasă-l peste noapte.
 3. Miere: Înfășurați niște miere pe scalp pentru a trata alopecia pentru a curăța impuritățile care ar putea înfunda foliculii de păr. De asemenea, ajută la întărirea părului și stimularea creșterii părului.
 4. Aromaterapie: un tratament cu aromaterapie care implică un amestec de uleiuri esențiale de cimbru, rozmarin, lavandă și lemn de cedru poate ajuta în tratamentul areopului. Va trebui să masai o combinație dintre aceste uleiuri esențiale și uleiurile purtătoare de jojoba și grapese în scalpul tău în fiecare zi timp de câteva luni.
 5. Managementul stresului: Pentru a trata pierderea părului și pierderea părului asociate cu alopecia, este important să reduceți nivelul de stres și să permiteți corpului să se vindece, astfel încât părul să se dezvolte rapid. Există o serie de calmante care pot ajuta la încurajarea circulației sângelui și la promovarea creșterii părului. Acestea includ exerciții fizice (cum ar fi yoga), meditație, jurnalizare și petrecerea mai mult timp în aer liber.

Deși sunt necesare studii clinice suplimentare, acele remedii la domiciliu pentru alopecie vă vor ajuta cu siguranță într-o mare măsură. Cu toate acestea, asigurați-vă că consultați mai întâi furnizorul de asistență medicală pentru a discuta dacă remediile la domiciliu sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>