Relația dintre termogeneză și obezitate

Obezitatea este considerată în general ca o tulburare nutrițională. Și studiile științifice arată că există o relație între termogeneză și obezitate. Obezitatea afectează aproximativ 10% din populația de vârstă mijlocie din Regatul Unit, cu până la 50% din același grup prezentând un risc crescut de boală și moarte timpurie. Având în vedere incidența crescută a bolilor importante, cum ar fi boala coronariană, hipertensiunea arterială, diabetul, calculii biliari și osteoartrita la adultul supraponderal, este clar necesar să se identifice factorii care contribuie la obezitate. Și unul dintre principalii factori care contribuie la obezitate este termogeneza redusă.

Termogeneză și obezitate: veriga

Termogeneza este procesul metabolic prin care organismul arde calorii pentru a genera căldură. Un mod mai simplu de a spune că este termogeneza este modul de a produce căldură al organismului. Face acest lucru prin „arderea” caloriilor. Nu există doar un singur tip de termogeneză. Știința a defalcat-o în cel puțin trei tipuri:

  • Rata metabolică bazală: Rata metabolică bazală reprezintă energia pentru efectuarea proceselor vitale ale corpului în timp ce vă aflați în repaus. Este numărul de calorii pe care corpul tău le arde dacă nu ai făcut altceva decât să stai în pat toată ziua.
  • Termogeneza indusă de dietă: o explicație simplă a termogenezei induse de dietă ar fi numărul de calorii pe care le ardeți consumând, digerând, absorbind și transportând nutrienți din alimentele pe care le-ați mâncat.
  • Costul energetic al activității fizice: forma finală de termogeneză provine din activitatea dvs. zilnică, în special din activitatea de exercițiu. Aceasta include ridicarea în greutate, cardio în stare de echilibru (mers sau jogging), antrenament de intensitate mare, etc.

Deci care este legătura dintre termogeneză și obezitate? Termogeneza este un proces din corpul tău care produce căldură, contribuind la arderea caloriilor și a grăsimilor. Dacă procesul de termogeneză în corpul tău nu merge bine, ceea ce înseamnă, de asemenea, caloriile și grăsimile tale nu sunt arse în mod optim, atunci ești în pericol de obezitate.

Cauzele reducerii termogenezei

Există două cauze principale ale termogenezei reduse, sunt o dietă slabă și lipsa exercițiilor fizice. Deci, pentru a genera termogeneză în corpul dvs., trebuie să mâncați alimente termogene și să faceți exerciții fizice în mod regulat. Alimentele termogene sunt alimente care necesită mai multe calorii pentru a fi digerate decât conțin de fapt, determinând ridicarea metabolismului și arse mai multe calorii. Alimentele termogene sunt de asemenea bogate în fibre, ceea ce face ca o persoană să se simtă mai rapidă. Datorită conținutului redus de calorii și a fibrelor ridicate, alimentele termogene previn obezitatea și ajută la pierderea în greutate. Exemple de alimente termogene sunt: ​​țelina, portocalele, căpșunile, grepfrutul, morcovii, roșiile, castraveții, pepene verde, conopida, merele, ardeii iute și dovlecelul. Între timp, cele mai bune exerciții pentru a genera termogeneză sunt ridicarea în greutate, cardio-ul în stare constantă (mersul pe jos sau jogging) și antrenamentele cu intensitate mare. Totuși, activitățile zilnice pot fi considerate exerciții fizice. Oamenii de știință chiar au un nume pentru aceasta: termogeneza activității care nu exercită exerciții. Este energia pe care o folosești urcând scările sau ridicând pungile alimentare și, cu puțină imaginație, este ușor să transformi activitățile banale în oportunități de ardere a caloriilor. Cea mai bună parte? Cercetările sugerează că aceste activități pot ajuta la prevenirea sau tratarea obezității.

Termogeneză și obezitate: concluzie

Este destul de ușor să găsiți relația dintre termogeneză și obezitate. Termogeneza este un proces din organism care produce căldură și arde calorii, precum și grăsimi. Acest proces poate preveni sau trata obezitatea. Termogeneza este un proces zilnic normal în corpul tău, dar alimentația precară și lipsa exercițiilor fizice pot provoca o reducere a termogenezei și duce la obezitate. Pentru a readuce termogeneza normală, trebuie să mâncați alimente termogene și să faceți exerciții fizice regulate. Luând un anumit supliment poate fi de asemenea de folos. Dacă doriți să cunoașteți cel mai bun supliment termogen de pe piață, faceți clic mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>