Relația dintre psoriazis și stres

Psoriazisul și stresul par să meargă împreună. Stresul poate declanșa psoriazis, iar psoriazisul te poate face stresat. Stresul este un declanșator comun al psoriazisului. Psoriazisul este o afecțiune comună a pielii caracterizată printr-un ciclu de viață celular accelerat, care cauzează pete o formă de erupție cutanată groasă, roșie, care se formează pe corp. Mulți oameni care suferă de psoriazis se termină într-un ciclu de psoriazis indus de stres, urmată de un stres suplimentar din cauza unor apariții ale psoriazisului. Ciclul continuă și ambele condiții se înrăutățesc. Există modalități de a reduce psoriazisul și stresul. Ambele includ remedii acasă și medicamente fără prescripție medicală. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Legătura complexă dintre psoriazis și stres

Persoanele cu psoriazis doresc să facă tot posibilul pentru a-și menține starea sub control. Luarea medicamentelor vă poate ajuta să minimalizați apariția de erupții și, astfel, puteți evita declanșatoarele cunoscute – inclusiv stresul psihologic. Asta pentru că psoriazisul și stresul sunt strâns legate. Deși psoriazisul este o condiție genetică, factorii de mediu – cum ar fi un eveniment de viață stresant – o declanșează adesea. De asemenea, dacă psoriazisul este stresant în sine, ceea ce contribuie și la apariția unor erupții. De aceea este esențial să facem managementul stresului o componentă cheie a planului dvs. de tratament pentru psoriazis.

Psoriazisul și stresul: de ce stresul declanșează psoriazisul?

Stresul este un declanșator comun al psoriazisului. În același timp, psoriazisul poate provoca stres. Psoriazisul este independent asociat cu tulburări legate de stres, cum ar fi tulburarea de stres post-traumatic. Femeile, în special, par deosebit de vulnerabile la stres din cauza psoriazisului. Inflamația este calea organismului de a face față stresului. Sistemul imunitar vă răspunde la leziuni și infecții prin trimiterea substanțelor chimice care provoacă inflamații și ajuta la vindecarea unei răni. La persoanele cu psoriazis, sistemul imunitar supra-răspunde – trimite prea multe dintre aceste substanțe chimice. Cercetătorii suspectează că sistemul imunitar răspunde în același mod stresului mental. Acest lucru face ca stresul să fie o aptitudine deosebit de importantă pentru persoanele cu psoriazis.

Simptomele psoriazisului indus de stres

Psoriazisul se găsește de obicei pe scalp, coate, genunchi și spate. Plasturii pot fi mici sau pot acoperi suprafețe mari ale corpului. Dacă observați oricare dintre următoarele simptome în timpul unei perioade de stres, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă evalua psoriazisul:

 • Crăpat pielea.
 • Piele excesiv de uscată.
 • Piele iritata.
 • Leziuni roșii, în special între pliurile de piele.
 • fulgi sub formă de mătreață pe scalp.
 • Degivarea pielii.
 • Unghiuri și unghii groase, cu crestături și picioare.

Cum să tratați psoriazisul și stresul

Psoriazisul și stresul merg adesea împreună. Stresul vă poate face să aveți psoriazis, iar psoriazisul vă poate duce la stres. Deci este important să învățați tehnici de relaxare. Încercați una dintre aceste stres-busters:

 • Respirație adâncă.
 • Meditația.
 • Tai chi.
 • Yoga.

Ele pot reduce cu adevărat stresul. Dacă aveți deja psoriazis, trebuie să utilizați și Revitol Dermasis Psoriasis Cream – o formulare specială destinată tratării psoriazisului. Revitol Dermasis Psoriasis Cream este conceput pentru a aborda simptomele cele mai problematice și iritante ale psoriazisului, incluzând pruritul, scârțâitul și senzația de arsură. Foloseste compusi dovediti care combate psoriazisul, linistiti si hidratand pielea. Revitol Dermasis Psoriasis Cream ingrediente active promovează, de asemenea, vindecarea naturală a pielii. Formula include un ingredient activ aprobat de FDA pentru controlul simptomelor psoriazisului. Crema are o formulă netedă, care este absorbită rapid de piele. Când tratați cu succes psoriazisul cu Revitol Dermasis Psoriasis Cream, atunci stresul nu se va dezvolta. Dați clic pe bannerul de mai jos dacă doriți să obțineți informații suplimentare despre tratamentul psoriazisului și stresului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>