Psoriazis și eczem: știi diferența?

Puteți spune diferența dintre psoriazis și eczemă? Ca și cum aceste probleme cronice ale pielii nu au fost destul de frustrant, ele pot fi, de asemenea, incredibil de confuz. Atât psoriazisul, cât și eczema provoacă zone roșii, scalabile pe piele și pot arăta asemănătoare pentru ochiul neinstruit. Acest articol este despre cum să dai seama care este, împreună cu cele mai bune modalități de a trata efectiv aceste condiții enervante ale pielii.

Diferențele de bază ale psoriazisului și eczemelor

Atât psoriazisul, cât și eczemul sunt afecțiuni ale pielii cu simptome similare, dar există modalități de a le diferenția.

Psoriazis.

Psoriazisul este o boală cronică imună mediată. Asta înseamnă că sistemul imunitar devine disfuncțional și activat cronic, ducând la modificări ale pielii. Cauzează pe piele sau pe scalp picăturile roșii, scalabile. Există mai multe subtipuri de psoriazis. Placa psoriazis este cea mai frecventă și reprezintă aproape 80-90% din cazurile de psoriazis. Persoanele care suferă de psoriazis în plăci au în mod obișnuit plachete roșii dureroase, deformate, ridicate, mâncărime, acoperite cu cântare argintii. Plăcile se găsesc cel mai adesea pe coate și genunchi, dar pot apărea oriunde.

Eczemă.

Eczema este o inflamare a pielii care poate avea numeroase declanșatoare. Dermatita atopica este cel mai frecvent tip de eczema. Aceasta se întâmplă de obicei la persoanele cu istoric personal sau familial de astm, febra fânului sau alte alergii și este adesea observată la copii. Ea face pielea mai sensibila si mai predispusa la infectii. În orice moment din viața ta, poți dezvolta eczeme de pe pielea uscată sau produse chimice care intră în contact cu pielea și declanșează iritații sau reacții alergice. Nici psoriazisul, nici eczema nu sunt contagioase. Dar, în timp ce nu le puteți transfera de la o persoană la alta, ei pot rula în familii.

La ce simptome trebuie să urmăriți?

Psoriazisul și eczemele sunt destul de similare, dar gama de simptome pentru fiecare este de obicei suficient de diferită pentru a le spune în afară fără a face o biopsie cutanată sau alte teste diagnostice.

Psoriazis.

Semnele și simptomele psoriazisului pot varia de la o persoană la alta, dar pot include una sau mai multe dintre următoarele:

 • Piele roșie de piele acoperită cu cântare argintii.
 • Pete mici de scalare (observate frecvent la copii).
 • Piele uscată, crăpată, care poate sângera.
 • Mâncărime, arsuri sau dureri.
 • Unghii îngroșate, îndoite sau îndoite.
 • Umflarea și rigiditatea articulațiilor.

Eczemă.

Semnele și simptomele eczemei ​​variază foarte mult de la persoană la persoană și pot include:

 • Mâncărime, care poate fi severă, mai ales noaptea.
 • Păturile roșii până la brun-maronii, în special pe mâini, picioare, glezne, încheieturi, gât, piept, pleoape, în interiorul cotului și genunchilor, și la sugari, față și scalp.
 • Umflături mici, care pot provoca scurgeri de lichid și se pot răsturna atunci când sunt zgâriate.
 • Piele înțepenită, crăpată și uscată.
 • Piele tare, sensibilă, umflată de zgârieturi.

Eczema începe cel mai adesea înainte de vârsta de 5 ani și poate persista în adolescență și la vârsta adultă. Pentru unii oameni, se aprinde periodic și apoi se curăță pentru un timp, chiar și pentru câțiva ani.

Cum se trateaza psoriazisul si eczema

Psoriazisul și eczema sunt condiții diferite, dar tratamentul pentru cele două este adesea similar. Medicamentele topice pentru a reduce inflamația, cum ar fi corticosteroizii și retinoizii, sunt unele dintre primele linii de apărare pentru psoriazis și eczeme. De asemenea, medicii pot prescrie medicamente pentru a vă suprima sistemul imunitar, dacă este necesar. Fototerapia, în cazul în care o mașină specială emite lumină ultravioletă pe piele pentru a ajuta la reducerea pruritului și a inflamației, este, de asemenea, o opțiune de tratament atât pentru psoriazis, cât și pentru eczemă. Dacă ceea ce doriți este un tratament natural, recomandarea noastră principală este Revitol Eczema Cream. Această cremă este concepută pentru eczeme, dar considerăm că este eficientă și pentru psoriazis. De fapt, mulți oameni au demonstrat eficacitatea Revitol Eczema Cream în tratarea psoriazisului și a eczemelor. Revitol Eczema Cream are agenți de hidratare care împiedică uscarea pielii; previne mâncărimea în piele și erupții, de asemenea. Poate fi folosit atât de adulți, cât și de copii. Cu ajutorul acestui produs nu trebuie să mergeți pentru alte tratamente de piele care sunt prea scumpe. Principalul ingredient din Revitol Eczema Cream este fulgii de ovăz coloidal, care a făcut parte din rutina de îngrijire a pielii de-a lungul timpului. Acest ingredient este disponibil sub formă de pudră și după măcinarea și prelucrarea cerealelor întregi de ovăz. Mai mult, FDA a aprobat fulgi de fulgi de coloid pentru a fi un ingredient eficient și sigur pentru piele, care poate proteja ajutorul în ameliorarea iritației pielii. Acesta este principalul ingredient activ utilizat în această cremă împreună cu alte ingrediente naturale, de asemenea. Nu există o astfel de prescripție care să recomande modalități de utilizare a acestui produs natural, se poate aplica de două ori pe zi, mai ales ca o rutină a timpului de dormit, astfel încât în ​​dimineața următoare când se trezește, ei văd că pielea lor este hidratată. Dați clic pe bannerul de mai jos pentru informații mai detaliate despre tratamentul psoriazisului și eczemelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>