Probleme ale vezicii urinare

Problemele vezicii urinare includ inflamația vezicii urinare, cum ar fi cistita, vezica hiperactivă și incontinența urinară. Vezica este un organ scobit în abdomenul inferior care stochează urina. Multe afecțiuni vă pot afecta vezica. Cele mai frecvente sunt:

  • Cistita – inflamația vezicii urinare, adesea dintr-o infecție.
  • Incontinență urinară – pierderea controlului vezicii urinare.
  • vezica hiperactivă – o afecțiune în care vezica urcă urina la un moment nepotrivit.

Medicii diagnostică probleme ale vezicii urinare folosind diferite teste. Acestea includ teste de urină, radiografii și o examinare a peretelui vezicii urinare cu un domeniu numit cistoscop. Tratamentul depinde de cauza problemei. Poate include medicamente și, în cazuri grave, intervenții chirurgicale.

Cistita

Cistita este inflamația vezicii tale, care este de obicei cauzată de o infecție bacteriană. Este cel mai probabil să afecteze femeile, dar și bărbații și copiii pot avea consecințe. Cistita este un tip comun de probleme ale vezicii urinare. Tractul urinar este format din rinichii, uretere, vezica urinară și uretră. Ai cistita când bacteriile intră în vezică prin uretra, tubul care transportă urina din corp. Aproximativ jumătate dintre femei vor primi o infecție a tractului urinar, cum ar fi cistita, la un moment dat în viața lor. Barbatii au mai putine sanse de a cistita decat femeile. Acest lucru se datorează faptului că au uretre mai lungi, astfel încât bacteriile trebuie să călătorească în continuare pentru a ajunge la vezica urinară. Cu toate acestea, bărbații mai în vârstă au mai multe șanse de a cistita decât bărbații mai tineri. Nu toată lumea cu cistită observă niciun simptom. Dar dacă aveți cistită, simptomele dvs. pot include:

  • Durere sau disconfort când urinezi.
  • O nevoie frecventă, urgentă de a urina, dar treceți doar cantități mici sau fără urină.
  • Urină tulbure, întunecată sau cu miros puternic.

Vezică hiperactivă

Vezica hiperactivă este o afecțiune în care vezica nu mai poate ține urina în mod normal. Dacă aveți vezică hiperactivă, puteți simți adesea o dorință bruscă de a urina sau de a experimenta un accident și de a te trezi noaptea pentru a urina. Cauzele vezicii urinare hiperactive includ mușchii slabi, leziunile nervoase, utilizarea medicamentelor, alcoolului sau cafeinei, infecției și supraponderației.

Incontinenta urinara

Incontinența urinară este scurgerea involuntară a urinei. Înseamnă că o persoană urinează atunci când nu vrea. Controlul asupra sfincterului urinar este fie pierdut, fie slăbit. Incontinența urinară nu este de fapt o afecțiune; este un simptom. Incontinența ar putea fi un semn de ceva simplu, cum ar fi un consum prea mare de lichide. De asemenea, poate semnala o problemă mai gravă, cum ar fi o infecție a tractului urinar. Incontinența urinară se poate datora și factorilor de stres, cum ar fi tuse, se poate întâmpla în timpul și după sarcină și este mai frecventă în condiții precum obezitatea. Șansele să se întâmple cresc odată cu vârsta. Incontinența urinară este o problemă comună care afectează multe persoane, dar este mai frecventă în rândul femeilor decât în ​​bărbați.

Tratamente pentru probleme ale vezicii urinare

Dacă simptomele dumneavoastră urinare sunt cauzate de probleme cu stocarea urinei în vezică, vi se poate oferi un program de pregătire după o evaluare de specialitate pentru a verifica dacă starea dumneavoastră este potrivită pentru acest tratament. Programele de instruire includ diferite metode care vizează schimbarea tiparului de urinare, de exemplu, prin urinare la ore stabilite, mai degrabă decât atunci când vezica se simte plină, crescând treptat timpul dintre urinare sau întârzierea urinării sau identificarea modelului de urinare și utilizarea acestuia pentru a prezice și evita incontinenta. Dar medicamentele? Ar trebui să vi se ofere un tip de medicament numit „medicament antimuscarinic” (care funcționează prin relaxarea mușchiului vezicii urinare) dacă aveți simptome ale vezicii hiperactive, cum ar fi nevoia de a urina mai frecvent, o nevoie urgentă și bruscă de a urina sau incontinență. De asemenea, vi se pot oferi antibiotice dacă aveți simptome de cistită. Aceste antibiotice sunt luate de obicei timp de trei zile, dar uneori antibioticele sunt prescrise timp de șapte zile sau mai mult. Este mai probabil să aveți un curs mai lung de antibiotice dacă sunteți bărbat, sunteți gravidă, aveți diabet sau sunt predispuse la cistită. De obicei, veți începe să vă simțiți mai bine în câteva zile de la începerea antibioticelor. Dacă antibioticele nu funcționează, medicul dumneavoastră poate trimite un eșantion de urină la un laborator pentru a verifica ce bacterii vă provoacă simptomele. Dacă nu sunteți interesat de tratament medical, atunci puteți lua în considerare utilizarea unui supliment natural de susținere a vezicii urinare, cum ar fi Flotrol. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru informații complete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>