Primele semne ale sarcinii

Primele semne ale sarcinii sunt mai mult decât o perioadă ratată. Acestea pot include, de asemenea, boli de dimineață, sensibilitate la miros și oboseală. Prima săptămână de sarcină se bazează pe data ultimei menstruații. Ultima menstruație este considerată săptămâna 1 a sarcinii, chiar dacă încă nu erați gravidă. Data de livrare preconizată este calculată folosind prima zi a ultimei perioade. Din acest motiv, primele câteva săptămâni în care este posibil să nu aveți simptome contează și spre 40 de săptămâni de sarcină. În timp ce testele de sarcină și ecografiile sunt singurele modalități de a determina dacă sunteți însărcinată, există și alte semne de sarcină pe care le puteți urmări.

Semne de sarcină explicate

Ai putea fi însărcinată? Dovada este în testul de sarcină. Dar chiar înainte de un test, este posibil să suspectați – sau să sperați – că sunteți gravidă. Cele mai frecvente semne precoce ale sarcinii pot include:

  • Perioada ratată.

O perioadă întârziată sau ratată este cel mai frecvent semn de sarcină care duce o femeie să testeze sarcina. Când rămâneți gravidă, următoarea perioadă ar trebui să lipsească. Este posibil să fii gravidă și să mai ai o perioadă? Unele femei pot sângera în timp ce sunt însărcinate, dar de obicei această sângerare va fi mai scurtă sau mai ușoară decât o perioadă normală.

  • greață sau boală dimineața.

Boala de dimineață, care poate lovi în orice moment al zilei sau al nopții, este unul dintre semnele clasice ale sarcinii. Pentru unele femei, obrazul începe încă din două săptămâni de la concepție. Greața pare să provoace cel puțin parțial din creșterea rapidă a nivelului de estrogen, ceea ce face ca stomacul să se golească mai lent. Femeile însărcinate au, de asemenea, un simț al mirosului crescut, astfel încât diverse mirosuri – cum ar fi mâncarea de gătit, parfum sau fum de țigară – pot provoca valuri de greață la sarcina timpurie.

  • Oboseala.

Oboseala și oboseala se situează de asemenea printre primele semne de sarcină. În timpul sarcinii, nivelurile hormonului progesteron cresc. În doze suficient de mari, progesteronul vă poate pune în somn. În același timp, nivelul mai scăzut de zahăr din sânge, scăderea tensiunii arteriale și creșterea producției de sânge pot face echipă pentru a vă reduce energia în timpul sarcinii.

  • Sâni umflați, umflați.

La începutul sarcinii, modificările hormonale ar putea face sânii sensibili și dureri. Disconfortul va scădea probabil după câteva săptămâni, pe măsură ce corpul se adaptează modificărilor hormonale.

  • Spotting sau sângerare ușoară.

Uneori, o mică cantitate de depistare sau sângerare ușoară este unul dintre primele semne de sarcină. Cunoscută ca sângerare de implantare, se întâmplă atunci când ovulul fertilizat se atașează de mucoasa uterului – la aproximativ 10 până la 14 zile de la concepție. Sângerarea de implantare apare în jurul perioadei menstruale. Cu toate acestea, nu toate femeile au asta.

Aveți semne de sarcină?

Imediat ce simțiți semnele sarcinii, ar trebui să verificați pentru a afla dacă sunteți cu adevărat însărcinată. Există mai multe modalități de a afla dacă sunteți gravidă.

  • Testele de urină: puteți cumpăra truse de testare a urinei de sarcină de la farmacie locală. Testele verifică hormonul sarcinii, gonadotrofina corionică umană. Puteți, de asemenea, să faceți un test de urină la o clinică de spital de către medicul dumneavoastră sau la o clinică de planificare familială.
  • Testul de sânge: un test de sânge vă va oferi un rezultat fiabil, chiar și în cea mai timpurie etapă a sarcinii. Medicul dumneavoastră va aranja testul, care va verifica dacă hormonul gonadotrofin corionic uman din sângele dumneavoastră. Puteți face acest test imediat ce ați ratat perioada.

Cuvinte finale

După ce știi că ești gravidă, atunci sarcina ta este să menții sănătatea sarcinii tale. Puteți afla cum să mențineți sănătatea sarcinii din ebook Pregnancy Miracle realizat de Lisa Olson. Pregnancy Miracle este cunoscută ca o carte extraordinară care le învață femeilor modalități eficiente de a rămâne însărcinată în mod natural. Această carte este însă utilă și pentru femeile care sunt deja gravide. Cu abordările sistemului chinez antic și a tratamentului holistic, Pregnancy Miracle oferă cele mai bune tehnici pentru a rămâne însărcinată, a gestiona o sarcină și a menține sănătoasa. Pregnancy Miracle se întâmplă să fie cea mai utilă carte pe care o puteți obține astăzi pe piață. Îți oferă cele mai eficiente metode de a avea un copil în mod natural, fără a apela la medicamente, operații sau alte proceduri medicale. Metodele sunt sigure și oferă chiar o sută la sută o garanție de restituire. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a obține Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>