Prezentare generală a hranei sportive pentru sportivi

Sportul alimentar pentru sportivi diferă de cel al sportivilor. Atleții trebuie să mănânce și să bea alimentele potrivite la momentele potrivite pentru a asigura succesul. Sportivii își împing adesea corpurile la limită în timpul antrenamentului și al competiției. Și, pentru a alimenta exigențele fizice ale exercițiilor fizice, este esențială o alimentație sportivă adecvată sportivilor.

Efectele alimentației sportive proaste pentru sportivi

Performanța sportivă vă împinge corpul la margine. Dacă nu sunteți sigur dacă beneficiați de o nutriție adecvată pentru antrenament, consultați-vă medicul sau un dietetician înregistrat.

  • Performanta slaba.

Dacă nu consumați suficient din aceste macronutrienți din dieta dvs., corpul dumneavoastră nu va putea să efectueze la un nivel maxim de performanță.

  • Timp de recuperare mai lung.

Formarea determină niveluri controlate de afectare a mușchilor. Corpul tau reface muschii mai puternici este ceea ce duce la cresterea masei musculare si creste rezistenta si rezistenta.

  • Suprimarea imunității.

Formarea produce hormoni de stres in corpul tau. Pe termen scurt, acestea vă declanșează corpul pentru a elibera magazine de energie, cum ar fi grăsimile corporale și pentru a spori declanșatoarele de creștere. Cu toate acestea, dacă nivelul hormonilor de stres rămâne ridicat, funcționalitatea sistemului imunitar este afectată.

  • Modificări ale greutății.

Puteți câștiga sau pierde grăsimi corporale și la un ritm nesănătoase, în funcție de particularitățile dietei, formării și geneticii.

  • Alte modificări.

Atleții feminini care nu reușesc să mențină o alimentație adecvată pot înceta menstruația până când deficitele nutriționale sunt corectate. Se poate compromite, de asemenea, sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Nivelurile de creștere și hormonii sexuali, cum ar fi testosteronul, sunt în scădere drastică datorită deficitelor nutriționale prelungite. De asemenea, malnutriția vă pune la risc mai multe alte boli și probleme de sănătate.

Sfaturi pentru a excela cu o alimentație sportivă adecvată pentru sportivi

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a excela cu dreptul de nutriție sportivă:

  • Faceți un plan de a mânca zilnic o varietate de fructe și legume. Scopul este să mănânci cel puțin cinci porții pe zi și să includă soiuri de fructe și legume.

O portie este de aproximativ mărimea unui baseball. Fructele și legumele sunt umplute cu energia și nutrienții necesari pentru instruire și recuperare. În plus, aceste alimente bogate în antioxidanți vă vor ajuta să combateți boala ca o răceală sau o gripă.

  • Alegeți surse de carbohidrați din cereale integrale, cum ar fi pâinea integrală de grâu sau pastele făinoase, și cerealele bogate în fibre ca surse de energie cu energie. Limitați boabele și zaharurile rafinate, cum ar fi cerealele dulci, pâinile albe și baghetele. Veți beneficia mai mult de produsele din cereale integrale.
  • Alegeți surse sănătoase de proteine ​​cum ar fi pui, curcan, pește, unt de arahide, ouă, nuci și leguminoase.
  • Stați hidratat cu băuturi, deoarece scăderea cu două procente a nivelurilor de hidratare poate avea un impact negativ asupra performanței. Opțiunile includ lapte, apă, 100% suc de fructe și băuturi sport.

Cu toate acestea, dați seama că băuturile sport și sucul de fructe de 100% tind să fie mai mari în conținutul total de zahăr și, în cazul sucurilor de fructe, lipsesc multe dintre beneficiile pentru sănătate prezente în întregul lor omolog.

  • Stick cât mai mult posibil cu alimente întregi, spre deosebire de alimentele foarte procesate.

De ce este atât de importantă o alimentație sportivă pentru atleți?

La nivelul cel mai de bază, nutriția este importantă pentru atleți, deoarece oferă o sursă de energie necesară pentru desfășurarea activității. Alimentele pe care le consumăm influențează puterea, formarea, performanța și recuperarea. Nu numai că tipul de hrană este important pentru alimentația sportivă, dar și timpul pe care îl consumăm pe tot parcursul zilei are, de asemenea, un impact asupra nivelurilor de performanță și a capacității organismului nostru de a se redresa după exerciții fizice. Mesele consumate înainte și după exerciții fizice sunt cele mai importante în sportul alimentar pentru sportivi, dar ar trebui să fii cu adevărat atent cu tot ce ai pus în corpul tău. Ca regulă generală, sportivii ar trebui să mănânce cu aproximativ două ore înainte de a se exersa și această masă ar trebui să aibă un nivel ridicat de carbohidrați, cu conținut scăzut de grăsimi și proteine ​​scăzute până la moderate. Carbohidrații sunt principala sursă de energie care împuternicește regimul de exerciții fizice și proteinele necesare pentru a ajuta la creșterea musculară și la reparații. După exercițiu, trebuie să înlocuiți carbohidrații pe care i-ați pierdut și trebuie să vă asigurați recuperarea adecvată a mușchilor prin includerea proteinei în mesa de antrenament post. Proporțiile de proteine ​​și carbohidrați pe care le solicitați variază în funcție de intensitatea și tipul sportului, astfel încât pentru a obține echilibrul individual, trebuie să contactați un dietetician calificat pentru a vă ajuta în mod profesionist cu hrana sportivă pentru sportivi. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a obține informații suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>