Prevenirea hepatitei cu obiceiuri sănătoase

Există multe modalități de prevenire a hepatitei, de la consumarea apei fierbinți la spălarea bine a mâinilor. Dar uneori depinde de tipul de hepatită pe care îl aveți. Hepatita este o boală care atacă ficatul. Boala hepatică – hepatita A, B și C – și fiecare se răspândește într-un mod diferit. Înțelegerea numărului de tipuri de răspândire a hepatitei este prima cheie a prevenirii hepatitelor.

Cum se răspândește hepatita

În funcție de tip, două căi principale pe care trece hepatita sunt contactul cu sânge infectat sau cu alte fluide ale corpului și contactul cu scaunul infectat. Hepatita A este excretată prin scaunul unei persoane infectate. Puteți să fiți infectați cu hepatita A dacă ați ingerat alimente sau apă contaminate. Hepatita tip B și C se răspândesc în primul rând prin contactul cu sângele infectat. Transmiterea sexuală este o cale mai puțin frecventă, dar totuși importantă de expunere, în special pentru hepatita B.

Obiceiuri sănătoase pentru prevenirea hepatitei

Vaccinarea devine adesea principala modalitate de prevenire a hepatitelor. Cu toate acestea, trebuie să știți că comportamentul și obiceiurile pot preveni, de asemenea, hepatita în mod eficient.

  • Hepatita A.

O bună igienă personală și salubritate adecvată ajută la prevenirea răspândirii virusului hepatitei A. Întotdeauna spălați-vă pe mâini cu săpun și apă după ce ați folosit baie, schimbând un scutec și înainte de a pregăti, servi sau mânca alimente. Persoanele care au hepatită A nu trebuie să fie pregătite sau care servesc alimente sau îngrijirea persoanelor în vârstă, până la cel puțin 2 săptămâni de la primul semn al bolii hepatitei A. Se fierbe sau se prepară alimente de cel puțin un minut până la 85 ° C, care inactivează virusurile hepatitei A. Călătorii își pot reduce riscul de hepatită A dezvoltat și purificat chimic, consumând doar alimente care au fost încălzite în mod corespunzător și evitând fructele și legumele care nu sunt pregătite personal de către călător.

  • Hepatita B.

Hepatita B este o răspândire prin fluide corporale, inclusiv sânge și material seminal. Practicarea sexului sigur poate ajuta la prevenirea infecțiilor. De asemenea, virusul hepatitei B poate trăi în afara corpului timp de până la șapte zile, evitând astfel împărțirea periuțelor de dinți, a razelor sau a acelor. Tatuajul și piercing-ul pot răspândi această infecție dacă acele sunt folosite nu sunt sterile.

  • Hepatita C.

Hepatita C se răspândește prin contactul cu sângele contaminat. Cea mai bună prevenire este evitarea schimbului de ace care pot transfera cantități mici de sânge de la o persoană la alta. Contactul cu tot ce a contaminat sânge – cum ar fi țesutul, bandajul sau mâinile și degetele – poate răspândi virusul. Sexul sigur și igiena bună vă pot proteja de infecție.

Aveți grijă de ficat: prevenirea finală a hepatitelor

Îngrijirea ficatului este cheia finală a prevenirii hepatitelor. Iată câteva modalități de a obține sănătatea ficatului:

  • Mențineți o greutate sănătoasă.

Dacă sunteți supraponderal sau obez, sunteți în pericol de a avea un ficat gras care poate duce la o boală hepatică nealcoolică grasă, una dintre cele mai rapide forme de afecțiune hepatică.

  • Mâncați o dietă echilibrată.

Evitați mesele bogate în calorii, grăsimile saturate, carbohidrații rafinați (cum ar fi orezul alb, pâinea albă, pastele obișnuite) și zaharurile. Nu mâncați crustacee crud. Pentru o dietă bine adaptată, mâncați fibre, pe care le puteți obține din legume proaspete, fructe, pâine integrală de cereale, orez și cereale. Consumați, de asemenea, carne, lapte cu conținut scăzut de grăsimi și cantități mici de brânză și grăsimi (grăsimi bune, cum ar fi nuci, uleiuri vegetale, semințe, pește). Hidratarea este importantă, deci beți multă apă.

  • Exercitați în mod regulat.

Atunci când exerciți în mod consecvent, ajută la arderea trigliceridelor pentru combustibil și poate, de asemenea, reduce grăsimea hepatică.

  • Evitați toxinele.

Toxinele pot afecta celulele hepatice. Limitați contactul direct cu toxinele din produsele de curățare și aerosol, insecticide, substanțe chimice și aditivi. Când folosiți aerosoli, asigurați-vă că camera este ventilată și purtați o mască. Nu fumați.

  • Nu beți alcool.

Băuturile alcoolice pot crea multe probleme de sănătate. Sau distrugeți celulele hepatice și cicatrizați ficatul. Bea alcool, e mai bine să renunți complet.

  • Luați un supliment pentru sănătatea ficatului.

Lucrul cu organele din corpul uman. Are o serie de funcții care sunt esențiale pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră, incluzând detoxifierea, echilibrarea nivelului colesterolului sănătos și prelucrarea metabolică sănătoasă. Rezistentă, rezistentă și chiar capabilă de regenerare, ficatul și funcția hepatică sănătoasă sunt vitale. Liver Support Plus este cel mai recomandat supliment pentru sănătatea hepatică. Este un amestec special de extract natural care funcționează sinergic pentru a favoriza funcționarea sănătoasă a ficatului în mod natural. Conținând o gamă largă de ingrediente esențiale. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să vă mențineți sănătatea ficatului, faceți clic pe mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>