Prevenirea Candida: 6 moduri de a preveni supraaglomerarea candidei

Prevenirea Candida și managementul acesteia depind de stilul tău de viață. Dacă trăiți un stil de viață sănătos, atunci nu trebuie să vă faceți griji. Cu un stil de viață sănătos, nivelele candida din corpul dvs. vor fi mereu sub control. Cu toate acestea, dacă simțiți deja simptome inconfortabile, contactați medicul sau asistenta medicală pentru a face o detectare. Detectarea trebuie făcută cât mai curând posibil, astfel încât să se identifice dacă simptomele dvs. sunt cauzate de supraaglomerarea candida sau nu. Dacă trebuie să utilizați antifungice, asigurați-vă că luați unul adecvat. De exemplu, candica albicans este destul de sensibilă la medicamentele azole, în timp ce tulpinile non-albicans cum ar fi Candida glabrata și Candida krusei sunt rezistente la acest antifungic.

Cum obții o creștere a candidei?

Bacteriile sănătoase din intestine funcționează pentru a menține echilibrul nivelurilor de candida. Cu toate acestea, există factori care pot determina o creștere necontrolată a candidei. Iată factorii:

 • Consumul unei diete bogate în carbohidrați rafinat și zahăr.
 • Consumați multă băutură alcoolică.
 • Utilizarea contraceptivelor orale.
 • Consumul unei diete bogate în alimente benefice fermentate (cum ar fi kombucha, varză și murături)
 • Să trăiți un stil de viață cu stres ridicat.
 • Luând o rundă de antibiotice care au ucis prea multe dintre bacteriile sănătoase și prietenoase.

Pașii de prevenire a candidei vor fi legați de toți acești factori.

Opțiuni de stil de viață de vârf pentru a sprijini prevenirea candidei

Prevenirea Candida este pur și simplu pentru un stil de viață mai sănătos. Dacă trăiți o viață sănătoasă și pozitivă după cum se explică mai jos, nu veți suferi de infecții cu Candida sau alte boli.

 • Evitați expunerea pe termen lung la antibiotice.

Dacă trebuie să luați un curs prescris de antibiotice, urmați-l cu cel puțin trei până la șase luni de suplimente cu cel mai bun supliment probiotic pe care îl puteți permite.

 • Evitați utilizarea pe termen lung a contraceptivelor și a steroizilor.

Steroizii, cum ar fi cortizonul sau orice alte medicamente de tip cortizon, suprima capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva supraaglomerării candidei. Dezechilibrele hormonale cauzate de pilulele contraceptive sau de sarcinile frecvente favorizează, de asemenea, supraaglomerarea candidei.

 • Consumați o dietă bogată în nutrienți.

Îmbunătățiți sistemul imunitar consumând o dietă echilibrată bogată în vitamine, minerale și acizi grași esențiali. Mănâncă o mulțime de fructe și legume, care vă hrănesc împreună cu bacteriile bune. Candida reduce absorbția anumitor substanțe nutritive, cum ar fi vitamina D, B12 și zinc.

 • Reduceți drastic zaharurile dietetice.

Candida se hrănește cu zahăr. Eliminarea zaharurilor simple, a amidonului și a boabelor foarte prelucrate, ameliorează inflamația și înfometrează Candida. Încercați să consumați regulat kefirul probiotic, este foarte bun pentru prevenirea candidei.

 • Mâncați o mulțime de alimente lactate fermentate în mod natural.

Adăugarea bacteriilor prietenoase Lactobacillus Acidophilus este o necesitate. Aveți nevoie de o intrare constantă a bacteriilor prietenoase pentru a menține bacteriile și drojdiile dăunătoare sub control, pentru a vindeca căptușeala intestinală și pentru a vă ajuta să absorbiți substanțele nutritive. Studiile sugerează că menținerea unui raport de 85% bun la bacterii rău va împiedica apariția Candidiasis.

 • Reduce stresul.

Stresul cronic contribuie la un sistem imun suprimat. Un sistem imunitar slăbit nu-și poate face față treaba și devine foarte rapid cu agenți patogeni. Aceasta crește inflamația intestinală totală, ceea ce duce la creșterea permeabilității căptușelii intestinale, care poate duce la erupții cutanate și la candidoză. Trebuie să știți că pașii simpli de mai sus nu vor fi de ajutor numai pentru prevenirea candidei, ci sunt fundamentul unor obiceiuri sănătoase care pot îmbunătăți toate zonele din viața ta.

Sfaturi privind prevenirea și gestionarea boala Candida

Având în vedere numeroșii factori potențiali care contribuie la candidoză, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face chiar acum pentru a reduce riscul de creștere a drojdiei. De exemplu, dacă alegeți să continuați să consumați carne și alte produse de origine animală, aveți grijă să cunoașteți proveniența animalelor și să evitați carnea provenită de la animalele crescute folosind antibiotice sau hormoni. Dacă sunteți afectați de o infecție cu drojdie în pielea dvs., aruncați o privire asupra locului în care se întâmplă acest lucru. Șansele sunt că candidoza ta este cea mai gravă în pliurile de piele. Dacă sunteți supraponderală sau obeză, este mai greu pentru organismul dvs. să regleze glucoza din sânge și glicemia din sânge bine gestionată ajută la hrănirea creșterii candidei. Într-adevăr, dacă continuați să obțineți o infecție de drojdie (candidoză recurentă), medicul dumneavoastră poate sugera un test pentru detectarea diabetului zaharat, a prediabetelor sau a diabetului gestațional. Pentru mai multe sfaturi despre prevenirea și gestionarea candidei, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>