Prevenirea artritei: sfaturi pentru prevenirea artritei

Prevenirea artritei constă în menținerea mobilității și funcției corpului tău și evitarea durerii și dizabilității asociate cu artrita. Cu toate acestea, prevenirea artritei nu este atât de ușoară. Se datorează faptului că există mai mult de 100 de tipuri de artrită și afecțiuni conexe și toate au factori de risc, trăsături individuale, comportamente și circumstanțe asociate bolii. Dar puteți ajuta să preveniți, adică să vă reduceți riscul și să amânați potențialul debut al anumitor tipuri de artrită. Dacă aveți articulații sănătoase în acest moment, faceți tot ce puteți avea acum în legătură cu prevenirea artritei.

Trei tipuri principale de artrită

Nu puteți preveni întotdeauna artrita. Unele cauze, cum ar fi creșterea vârstei, istoricul familial și sexul (multe tipuri de artrită sunt mai frecvente la femei), sunt în afara controlului dumneavoastră. Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită. Cele trei tipuri principale sunt artroza, artrita reumatoidă și artrita psoriazică. Fiecare tip se dezvoltă diferit, dar toate sunt dureroase și pot duce la pierderea funcției și a deformării. Există câteva obiceiuri sănătoase pe care le poți exersa pentru a-ți reduce riscul de a dezvolta articulații dureroase pe măsură ce îmbătrânești. Multe dintre aceste practici – cum ar fi exercițiile fizice și consumul unei alimentații sănătoase – sunt utile nu numai pentru prevenirea artritei, dar și pentru prevenirea altor boli.

7 sfaturi eficiente de prevenire a artritei

Deci, ce puteți face pentru a preveni artrita? Vestea bună este că există factori de risc pentru problemele articulare pe care bărbații și femeile le pot viza pentru prevenirea artritei. Începeți cu acești 7 pași importanți:

  1. Urmăriți-vă greutatea: greutatea suplimentară poate încorda articulațiile, în special genunchii și șoldurile. În timp, această tulpină poate duce la artrită. Vestea bună este că chiar și o mică reducere a taliei tale poate duce la o reducere mare a riscului tău.
  2. Evitați rănile: nu așteptați până la anii de aur pentru a începe să vă protejați articulațiile. Indiferent de vârsta ta, rănile grave la articulații – ligamente sfâșiate, cartilaj rupt sau oase rupte – pot duce la artrită undeva pe drum.
  3. Evitați sporturile intense: persoanele care participă la sporturi intense precum fotbalul, baschetul, fotbalul și gimnastica sunt deosebit de vulnerabile la leziunile articulare. Dar cam orice tip de exercițiu poate fi periculos dacă vă împingeți prea tare.
  4. Obțineți echipamentul potrivit: orice activitate alegeți, protejați-vă de răni purtând echipamentul potrivit (inclusiv încălțăminte bună) și folosind o formă adecvată.
  5. Încălziți-vă înainte de fiecare antrenament: amintiți-vă, varietatea este o virtute. O rutină de fitness care combină mai multe tipuri diferite de exerciții – incluzând activitatea aerobă și antrenamentul de forță – vă va ajuta să vă mențineți articulațiile puternice și flexibile, reducând în același timp riscul de rănire, în special din cauza suprautilizării.
  6. Mănâncă pește: Anumiți pești sunt bogați în acizi grași omega-3, o grăsime polinesaturată sănătoasă. Acizii grași Omega-3 au o serie de beneficii pentru sănătate și pot reduce inflamația în organism. Un studiu a descoperit că persoanele care mănâncă pește în mod regulat pot avea un risc mai mic pentru artrită. Somonul, păstrăvul, macroule și sardinele sunt exemple de pește bogat în acizi grași omega-3.
  7. Rămâneți hidratat: Consumul mai multor ape este important pentru prevenirea artritei. Cartilajul din articulațiile noastre este alcătuit în mare parte din apă, ceea ce îl face o pernă atât de mare pentru îmbinări. Când suntem deshidratați, apa este aspirată din cartilaj și este mai ușor deteriorată de uzură.

Importanța suplimentului pentru prevenirea artritei

Luarea suplimentelor de sănătate în comun este, de asemenea, foarte importantă pentru prevenirea artritei. Și ProJoint Plus este unul dintre cele mai bune suplimente pentru sănătate în comun pe piață. Dacă nu vă place să luați diferite suplimente sau pilule în fiecare zi, atunci ProJoint Plus va fi opțiunea perfectă. ProJoint Plus a conținut deja câteva ingrediente naturale care includ glucozamină, condroitină, extract de boswellia, turmeric și multe altele. Aceste ingrediente sunt esențiale pentru sănătatea articulațiilor, combinate perfect pentru a îmbunătăți mobilitatea, pentru a reduce inflamațiile și pentru a adăuga lubrifierea articulațiilor pentru a îmbunătăți performanța. ProJoint Plus poate fi utilizat de oameni pentru a preveni sau trata artrita. După ce au luat acest supliment pentru doar două sau trei săptămâni, unele persoane au cunoscut o reducere semnificativă a durerii articulare cu până la șaizeci și cinci la sută. Doriți să aflați mai multe despre ProJoint Plus? Faceți clic mai jos pentru a vizita site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>