Opțiunile tratamentului obezității de a alege

Există câteva opțiuni de tratare a obezității. Indiferent de tipul sau combinația de tratament pe care o alegeți, cu toate acestea, setarea obiectivului este o parte importantă a planului. În timp ce o persoană poate dori să piardă o greutate mare, este important să realizăm că stabilirea și atingerea unui obiectiv realist de reducere a greutății cu doar 3% până la 5% din greutatea corporală va aduce beneficii importante și pozitive în sănătate. Un tratament pentru obezitate funcționează cel mai bine dacă este adaptat nevoilor unei persoane. Indiferent de planul de tratament pe care o persoană îl urmează, scăderea în greutate va fi mai eficientă și mai sănătoasă pe termen lung.

Ce este obezitatea?

Obezitatea este o boală gravă, cronică, care poate avea un efect negativ asupra multor sisteme din corpul dumneavoastră. Persoanele supraponderale sau obezi au un risc mult mai mare de a dezvolta condiții grave, printre care:

  • Boala de inima.
  • Diabetul de tip 2.
  • Boală osoasă și articulară.

6 opțiuni posibile pentru tratamentul obezității

Obezitatea se poate întâmpla din mai multe motive, inclusiv dieta, un stil de viață sedentar, factori genetici, o stare de sănătate sau utilizarea anumitor medicamente. O serie de opțiuni de tratament pentru obezitate pot ajuta oamenii să obțină și să mențină o greutate adecvată.

  • Schimbări dietetice.

Unul dintre motivele pentru care se acumulează excesul de greutate și grăsime este atunci când o persoană consumă mai multe calorii decât le utilizează. În timp, acest lucru poate duce la creșterea în greutate. Reducerea consumului de alimente prelucrate, rafinate și gata preparate cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi, în timp ce creșterea consumului de cereale integrale și alte alimente bogate în fibre – cum ar fi fructele și legumele proaspete – poate ajuta o persoană să piardă în greutate.

  • Activitate fizica

Acest lucru poate dura mult timp. Pentru a pierde o jumătate de kilogram de grăsime, o persoană trebuie să ardă 3500 de calorii. Căile bune de a începe să te activezi includ: o Plimbarea viguroasă. o înot. o Folosind scările în locul ascensorului. o Începeți autobuzul sau trenul cu o treaptă mai devreme și mersul pe jos până la capăt. o Făcând treburi cum ar fi grădinăritul, gospodăriile casnice sau mersul câinelui, toate contribuie.

  • Medicamente cu pierdere în greutate.

Un medic va prescrie uneori medicamente, de obicei, numai dacă: o Modificările dietetice și exercițiile fizice nu au dus la pierderea în greutate. o Greutatea persoanei prezintă un risc semnificativ pentru sănătatea sa.

  • Interventie chirurgicala.

Pierderea în greutate sau chirurgia bariatrică implică înlăturarea sau schimbarea unei părți a stomacului sau a intestinului subțire al unei persoane astfel încât să nu consume cât mai multe alimente sau să absoarbă mai multe calorii decât înainte. Acest lucru poate ajuta o persoană să piardă în greutate și, de asemenea, să reducă riscul de hipertensiune arterială, diabetul de tip 2 și alte aspecte ale sindromului metabolic care pot apărea cu obezitate. Chirurgia poate face fie stomacul mai mic, fie poate ocoli o parte a sistemului digestiv.

  • Tratamentul hormonal.

Tratamentul hormonal ar putea ajuta într-o zi persoanele cu obezitate. Oamenii de știință care au publicat un studiu în 2014 au remarcat că o parte din succesul intervenției chirurgicale bariatrice poate fi impactul asupra hormonilor intestinali. Folosirea acestor hormoni ar putea duce la opțiuni noi, non-chirurgicale. Cercetatorii sugereaza ca combinarea anumitor hormoni ar putea oferi o terapie eficienta.

  • Browning de celule albe de grăsime.

Oamenii de știință au căutat metode de reprogramare a celulelor albe, astfel încât acestea să se comporte mai mult ca celulele maro-grase. Ei numesc acest “beiging” celulele grase. Dacă pot face acest lucru, ar putea să producă o terapie care poate determina corpul să ardă mai rapid grăsime.

Împiedicați revenirea în greutate după tratamentul cu obezitate

Din păcate, este obișnuit să vă recâștigați greutatea indiferent de metodele de tratare a obezității pe care le încercați. Dacă luați medicamente pentru scăderea în greutate, probabil veți reveni la greutate atunci când nu le mai luați. S-ar putea chiar să vă recâștigi greutatea după operația de scădere în greutate, dacă continuați să mâncați sau să exagerați în alimente cu conținut ridicat de calorii. Dar asta nu înseamnă că eforturile dvs. de scădere în greutate sunt inutile. Urmăriți-vă activitatea fizică dacă vă ajută să rămâneți motivați și în curs. Pe măsură ce pierdeți din greutate și beneficiați de o mai bună sănătate, discutați cu medicul despre ce activități suplimentare ați putea face și, dacă este cazul, cum puteți da un impuls activității și exercițiilor fizice. Luarea unui supliment specific este, de fapt, o modalitate eficientă de a trata obezitatea și de a preveni recâștigarea greutății. Unul dintre cele mai bune suplimente pentru a gestiona obezitatea este PhenQ, deoarece este realizat cu ingrediente naturale de înaltă calitate. Ingredientele din PhenQ s-au dovedit a nu numai să ardă grăsimile și să oprească producția de grăsimi, ci și să vă suprime apetitul, să vă stimuleze energia și să vă îmbunătățiți starea de spirit. Prin combinarea acestor beneficii, PhenQ este unul dintre cele mai bune produse de pierdere în greutate din lume. Pentru a obține autenticul PhenQ, vizitați site-ul oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>