Niacina poate trata depresia?

Mulți medici spun că utilizarea niacinei pentru depresie este, în principiu, un leac miraculos. Poate niacinul trata depresia, într-adevăr? Ce ar trebui să facă? Niacinul este vitamina B-3, una dintre vitaminele din complexul B solubil în apă. Unul dintre beneficiile niacinului vă ajută să vă relaxați în mod natural și să dormiți mai repede pe timp de noapte. Și este bine stabilit că niacina ajută la reducerea nivelului de colesterol dăunător în sânge. Niacinul este una dintre cele mai bune substanțe pentru creșterea colesterolului bun și astfel scade raportul dintre colesterolul total și colesterolul bun. O altă caracteristică a niacinei este capacitatea sa de a trata depresia.

Cum poate trata niacina depresia?

Există dovezi că persoanele cu depresie sunt deficitare în niacină. Dacă vă confruntați cu depresie, trebuie să luați suplimente sau să mâncați alimente care au niacin în ele. Două dintre cele mai comune substanțe chimice cerebrale implicate în depresie sunt dopamina și serotonina. Aceste substanțe chimice, numite neurotransmițători, reglează starea de spirit. Deficitul serotoninei poate duce la depresie. De aceea, antidepresivii cunoscuți ca inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei sunt atât de eficienți în tratarea depresiei. Serotonina este creată de un aminoacid numit triptofan. Niacina face parte din procesul de metabolizare a formării serotoninei din triptofan. Prin urmare, deficitul de niacin poate afecta în mod direct starea de spirit, afectând producția de serotonină. Tratamentul pentru deficitul de niacin ia mai mult B-3. Acest lucru se poate face prin dietă sau prin suplimente.

Istoria cercetării în tratarea depresiei cu niacină

Niacin a fost prezentat ca un tratament eficient pentru depresie și alte forme de boli mintale de la anii ’50. Acest lucru a fost în mare parte datorită unei cercetări privind tratamentul persoanelor cu schizofrenie utilizând niacină. Într-o cercetare, un grup de pacienți a fost tratat cu niacină, cu rezultate foarte bune. Cei care nu au răspuns la tratamentul inițial au primit o doză crescută, din nou cu rezultate foarte eficiente. Cercetări mai recente, care au arătat rezultate pozitive, includ o cercetare în anii ’60, în care sa efectuat un studiu clinic pe 30 de pacienți, tratând depresia lor cu doze mari de niacină. 20 dintre cei 30 au fost eliberați de simptomele lor. De asemenea, un studiu mai mare a arătat o rată de succes de 90%. Trebuie să recunoașteți că acestea sunt rezultate uimitoare.

Doza de Niacin pentru tratamentul depresiei

Doza de niacin pentru tratamentul depresiei este diferită de doza normală. În situația normală, doza maximă recomandată pentru adulți este de numai 35 mg pe zi. Pentru tratarea depresiei, va trebui să luați doze mult mai mari chiar și până la 500 mg. Înainte de a începe să luați niacină, trebuie să discutați cu un specialist în domeniul sănătății. Adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua niacin. Niacina ajută la dilatarea vaselor de sânge și creează sentimente de căldură. Acest lucru a creat numele “niacin flush” pentru a descrie felul în care vă face vitamina să vă simțiți. “Niacin flush” vă lasă cu pielea ușor roșie și senzația de căldură. Deci, cât de mult poate lua niacina pentru tratarea depresiei?

  • Doze mari: 500 mg oral o dată pe zi, la culcare, după o gustare cu conținut scăzut de grăsimi. Doza maximă recomandată este de 2 g pe zi.
  • Doză mai mică: 150 până la 600 mg oral o dată pe zi dimineața sau seara.

Cel mai bun supliment de niacină pentru tratamentul depresiei

Putem spune cu încredere că Niacin Max este cel mai bun supliment pentru niacin pentru tratarea depresiei. Niacin Max vine sub formă de benzi și acum este disponibil și sub formă de spray. Fiecare banda are 75 mg niacina. Luați o bandă și puneți-o sub limbă de două ori pe zi. Acesta va începe să se dizolve rapid și să umple gura cu o aromă ușoară de citrice. Niacin Max va suporta fluxul de oxigen mai mult decât orice alt supliment. Sângele dvs. este alimentarea cu energie a organelor, furnizând oxigen vital, substanțe nutritive și hormoni pentru a le menține. Acest lucru, de asemenea, oferă mai mult oxigen la creier. Ca și alte părți ale corpului, creierul are nevoie de oxigen pentru a funcționa corespunzător. Creșterea oxigenului creierului vă îmbunătățește în mod semnificativ starea de spirit. Dacă luați Niacin Max cu 3-4 ore înainte de a vă culca, puteți crește chiar și producția de hormoni umani de creștere. Somnul este un timp de restaurare pentru corpul vostru. Pe măsură ce dormi, corpul se restabilește, crește nivelul de energie și creierul se revigorează pentru a vă pregăti corpul pentru activitatea următoare. Te vei trezi dimineața fără depresie. Nu vă faceți prea multe grijă de “niacin flush”. Comparativ cu alte suplimente, “niacinul de culoare” rezultat din Niacin Max este mai puțin intens. De fapt, nu au fost raportate efecte secundare grave de către utilizatorii Niacin Max. Dați clic mai jos pentru detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>