Modificarea stilului de viață pentru obezitate și pierderea în greutate

Obezitatea este o problemă cronică de sănătate care afectează acum mulți oameni. Acest post vă va oferi o prezentare despre modificarea stilului de viață pentru obezitate și pierderea în greutate. Astăzi, obezitatea a devenit o epidemie. Supraponderiul și obezitatea sunt condiții periculoase deoarece pot contribui la o serie de probleme de sănătate diferite (de exemplu: boli de inimă și diabet). Prin urmare, este extrem de important ca obezitatea să fie tratată în mod agresiv. Modificarea modului de viață rămâne baza tratamentului și este importantă pentru gestionarea pe termen lung a obezității și a pierderii în greutate.

De ce oamenii suferă de obezitate

Mai mult de 1 din 3 americani este obezi. Oamenii suferă de obezitate deoarece consumă mai multă energie decât ard. Alți factori pot juca, de asemenea, un rol, cum ar fi factorii genetici, metabolismul, hormonii, tipul de hrană pe care o mâncați, tipul corpului și stilul de viață sigur. Riscurile de sănătate de a fi obezi includ un risc mai mare de diabet, accident vascular cerebral și anumite tipuri de cancer. Considerăm că schimbarea stilului de viață este cea mai bună abordare pentru a face față obezității și pierderii în greutate.

Motivele pentru a scăpa de obezitate

Următoarea este o listă a principalelor motive pentru care tu și toți ceilalți trebuie să scapi de obezitate:

 • Aspect: Puteți să vă uitați mai bine, mai atrăgător sau mai sănătos sau pur și simplu să vă simțiți mai încrezători în corpul vostru.
 • Încrederea și imaginea corporală: Persoana care suportă excesul de greutate poate să se simtă conștient de sine.
 • Sănătate generală: Veți deveni mai sănătos, veți trăi mai mult și veți evita apariția bolilor asociate cu obezitatea și excesul de greutate.
 • Pentru o afecțiune sau boală specifică: Persoana cu apnee în somn sau diabet zaharat de tip 2 poate să simtă că simptomele se pot îmbunătăți sau dispar după scăderea în greutate.
 • Fitness: Poți deveni mai înstrăinat și ai mai multă energie și rezistență.
 • Competiții sportive: boxerii, de exemplu, trebuie să-și piardă în greutate pentru a putea rămâne în categoria lor de greutate.
 • Fertilitatea: Sa constatat că tratamentul fertilității este mai eficient în rândul femeilor care suferă de obezitate și sindromul ovarului polichistic care pierde în greutate înainte de tratament.

Schimbarea stilului de viață pentru obezitate și pierderea în greutate

Modificarea stilului de viață sau modificarea stilului de viață reprezintă cheia pentru a face față obezității și pierderii în greutate. Fără o schimbare a stilului de viață, este aproape imposibil ca un om obez să scape de obezitate. Schimbarea stilului de viață trebuie să pornească de la modificările dietei. Mai jos sunt câteva dintre mecanismele diferite folosite în dietele pentru pierderea în greutate:

 • Reducerea consumului de grăsimi, carbohidrați, proteine ​​sau alcool. Reducerea consumului de alcool este o modalitate foarte bună de a pierde în greutate, deoarece fiecare gram de alcool conține o cantitate mare de energie în plus față de doza zilnică normală.
 • Dimensiuni mai mici ale porțiunilor. Puteți încerca să utilizați o dimensiune mai mică a plăcii la fiecare masă.
 • Restricții alimentare în diferite momente ale zilei. Poate fi util să aveți un mic dejun mare și să reduceți consumul de alimente bogate în energie mai târziu în cursul zilei. Acest lucru vă poate ajuta metabolismul și vă asigura că cea mai mare parte a energiei pe care o consumați este arsă pe tot parcursul zilei.
 • Combinați diferite alimente pentru a reduce aportul total de energie. Unele diete au stabilit regimuri alimentare pentru scăderea în greutate.
 • Consumați mai multe fructe și legume.

Modificarea stilului de viață ar trebui să atingă aspectul fizic. Aceasta înseamnă că trebuie să începeți să fiți mai activi din punct de vedere fizic. Faceți cunoștință cu prietenii pentru a vorbi și a vă plimba în loc să apăsați cafeaua sau barul. Luați scările și nu liftul când treceți de la podea la podea. În loc să încercați să parcați cât mai aproape de destinația dvs., încercați să faceți opusul și să parcați cât mai departe de el, după cum puteți. Umblați câinele, faceți un club de sănătate, intrați în funcțiune. Orice ai face, trebuie să-ți muți corpul cât mai mult posibil dacă vrei să piardă în greutate. Și nu uitați să vă acordați atenție minții! Stresul este unul dintre factorii care cauzează obezitatea. Puteți să scăpați de stres și să aveți o minte liniștită făcând meditație sau puteți întâlni un psihoterapeut. Sperăm că acest post este util pentru dvs. Pentru mai multe informații despre metodele de obezitate și pierdere în greutate, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>