Medicamente pentru tratamentul părului

Multe lucruri pot cauza oamenilor să piardă mai mult păr decât în ​​mod normal. Dermatologii recomanda adesea medicamente pentru prevenirea pierderii parului si, daca este posibil, regenerarea parului. Lucrurile care fac ca femeile și bărbații să piardă mai mult păr decât normal pot fi genetica, boala, stresul, afecțiunile medicale sau dezechilibrul hormonal, îmbătrânirea și chiar ceea ce mănânci. Primul pas este să lucrați împreună cu medicul pentru a afla ce cauzează problema. Pot exista medicamente pentru pierderea parului care vă pot ajuta să restabiliți sănătatea parului.

Diagnostic

Înainte de a face un diagnostic, medicul vă va da probabil un examen fizic și vă întrebați istoricul medical și istoricul familiei. De asemenea, poate efectua teste, cum ar fi:

 • Test de sange. Acest lucru poate ajuta la descoperirea condițiilor medicale legate de căderea părului.
 • Trageți testul. Medicul tău trage cu ușurință câteva duzini de fire de păr pentru a vedea cât de mulți ies. Acest lucru ajută la determinarea stadiului procesului de vărsare.
 • biopsie scalp. Medicul tău scrape probe de pe piele sau de la câteva fire de păr smulse din scalp pentru a examina rădăcinile părului. Acest lucru vă poate ajuta să determinați dacă o infecție cauzează pierderea părului.
 • Microscopie cu lumină. Medicul dumneavoastră utilizează un instrument special pentru a examina părul tăiat la baza lor. Microscopia ajută la descoperirea posibilelor tulburări ale arborelui de păr.

Medicatia pentru pierderea parului este disponibila. S-ar putea să vă puteți răsturna pierderea părului sau, cel puțin, să încetinești în continuare. În anumite condiții, cum ar fi pierderea parului (alopecia areata), părul se poate regenera fără tratament în decurs de un an.

Medicamente pentru căderea părului

Opțiunile de medicație pentru căderea părului includ următoarele:

 • Minoxidil local.

Minoxidilul local oprește părul din subțiere și stimulează o nouă creștere a părului. Acest medicament poate ajuta persoanele cu multe tipuri diferite de cadere a parului, incluzând: pierderea părului masculin și feminin, care este, de asemenea, cunoscută sub numele de alopecie androgenetică; alopecia areata, o boala autoimuna in care sistemul imunitar al corpului ataca tesuturile sanatoase. Efectele secundare sunt rare, dar pot include roșeața și iritarea scalpului și creșterea părului facial.

 • Finasteridă orală.

Finasterida orală este o medicație pe bază de prescripție medicală pentru bărbații care au o pierdere de păr masculină sau o alopecie androgenetică. Finasterida încetinește rata de cadere a părului și stimulează creșterea parului prin inhibarea producerii de hormoni de către organism, care distrug foliculii pilosi. Acest medicament este administrat o data pe zi pe cale orala si este cel mai eficient cand este luat in acelasi timp in fiecare zi. Efectele secundare ale acestui medicament sunt rare, dar pot include disfuncția erectilă și depresia.

 • Antiandrogeni.

Medicamentele care inhibă hormonii androgeni care distrug sau distrug foliculii de păr pot să înceteze pierderea părului în chelie de sex feminin, cunoscută și sub denumirea de alopecie androgenetică. Medicamentele antiandrogen sunt disponibile numai pe bază de prescripție medicală și includ spironolactonă și contraceptive orale sau pilule contraceptive care conțin estrogen. Antiandrogenii pot produce efecte secundare, inclusiv perioade menstruale neregulate și somnolență. Femeile care încearcă să rămână gravide nu trebuie să ia antiandrogenii.

 • Corticosteroizii.

Unele tipuri de căderea părului sunt cauzate de o boală autoimună și sunt tratate diferit decât pierderea parului indusă hormonal. Cu o afecțiune autoimună, sistemul imunitar al organismului atacă organele și țesuturile sănătoase, inclusiv pielea. Uneori organismul distruge foliculii de păr sănătoși. Medicamentele cu corticosteroizi sunt utilizate pentru a trata persoanele cu alopecia areata, lichen planopilaris și lupus eritematos discoid. Aceste supresoare ale sistemului imunitar pot contracara efectele unei boli autoimune, permițând părului să crească. Steroizii sunt disponibili ca soluții sau injecții topice și toate necesită o rețetă. Dermatologii determină tipul de tratament cel mai potrivit pe baza vârstei și severității simptomelor.

Trebuie să vă amintiți când utilizați medicamente pentru căderea părului

Iată câteva lucruri importante pe care trebuie să le țineți minte când utilizați medicamente pentru tratamentul căderii părului:

 • Tratamentul cu medicamente poate încetini pierderea părului și poate ajuta la regrowarea părului. Dar este posibil sa nu obtineti atat de mult cresterea parului cum va asteptati.
 • Trebuie să continuați să luați medicamentul, sau orice păr regrowwn va cădea.
 • Asigurarea dvs. probabil că nu va acoperi medicamentul, iar medicamentele pot fi costisitoare.
 • Poate fi foarte periculos să luați aceste medicamente dacă sunteți gravidă sau aveți anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi probleme cardiace.
 • Puteți simți că posibilitatea de a regresa părul și de a vă simți mai bine cu privire la modul în care arăți este mai importantă decât limitările tratamentului pentru căderea părului.

Medicamentele prezintă riscuri?

Nu există riscuri pentru sănătatea dumneavoastră dacă decideți să nu utilizați medicamente pentru căderea părului. Dar unii oameni pot fi deranjați de pierderea părului pe care ei se simt că le-a afectat apariția. Dacă nu utilizați medicamente, pierderea parului va continua probabil. Dar medicatia nu functioneaza intotdeauna, iar pierderea parului poate continua in ciuda tratamentului cu medicamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>