Marile beneficii ale CLA pentru culturism

Ar putea părea ciudat să folosiți CLA pentru culturism, dar asta sugerează știința! Acest acid gras poate reduce grăsimea corporală în timp ce crește masa musculară slabă. CLA este punct de vedere tehnic trans-grăsime, dar este reprezentat în mod natural în sursele de hrană ale omului și trans-grăsimi diferite de cele industriale, cum ar fi uleiurile vegetale. Ca mulți agenți naturali, CLA are un loc organic și semnificativ în dieta noastră. Datorită rezultatelor pozitive înregistrate în studii, utilizarea CLA pentru culturism și arderea grăsimilor este adesea recomandată.

Beneficiile potențiale ale CLA pentru culturism

Iată potențialele beneficii oferite de CLA pentru culturism:

  • Pierderea în greutate și creșterea ratei metabolice.

Principalul motiv pentru a utiliza CLA pentru culturism este conectarea la greutate. Descompunem unele dintre mecanismele care explică modul în care CLA poate face acest lucru. o Reducerea grăsimii corporale. Beneficiul documentat al CLA în reducerea grăsimii corporale este explicat prin două teorii principale de acțiune:

  1. Reducerea absorbției lipidelor în adipocite (celulele grase) prin inhibarea unei enzime specifice numite lipoprotein lipază.
  2. Reducerea acumulării de triacilglicerol în celulele grase. Triacilglicerolul este o lipidă din sânge care permite transferul de glucoză și grăsime din ficat.

o Creșterea metabolismului. CLA este implicat într-o serie de reacții metabolice care reglează țesutul adipos din organism. Se crede că prin creșterea ratei metabolice bazale, CLA acționează pentru a modifica raportul între grăsimea corporală și mușchi și creșterea cheltuielilor cu energia.

  • Creșterea masei musculare.

În ciuda unei scăderi a procentului de grăsimi corporale, o scădere generală a greutății nu este adesea observată. Acest lucru se datorează faptului că sa demonstrat că CLA crește în mod eficient raportul dintre mușchi și grăsime și acționează pentru a spori creșterea masei musculare slabe. Pe măsură ce mușchii sunt activi metabolic, o creștere a masei musculare înseamnă că organismul arde mai multe calorii în repaus. Acest lucru înseamnă că, cu cât aveți mai multă mușchi de la lucru, cu atât mai multă energie veți avea nevoie atunci când vă odihniți.

Alte beneficii ale CLA

Beneficiile CLA pentru culturism nu primesc intotdeauna atentie, mai ales pentru cei care se concentreaza mai mult pe probleme de sanatate. Unii oameni doresc doar suplimente de sănătate care le pot ajuta să îmbunătățească sistemul imunitar și să reducă nivelul de colesterol și zahăr din sânge. Din fericire, CLA poate face toate astea. Iată ce poate face CLA pentru sănătatea ta:

  • Reduce nivelul colesterolului și al glicemiei.

Sa demonstrat că CLA contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a sensibilității la insulină și a nivelului glicemiei, reducând riscul de ateroscleroză și boli cardiovasculare.

  • Sprijină sistemul imunitar.

Atunci când dieta și exercitarea în mod regulat, organismul poate deveni risipit și devine mai susceptibil la boli. Cu toate acestea, suplimentarea cu CLA poate ajuta la stimularea sistemului imunitar. În mai multe studii, s-a arătat că CLA crește răspunsul sistemului imunitar și poate, de asemenea, să acționeze pentru a preveni efectele catabolice (defecțiune tisulară) ale sistemului imunitar în timpul perioadelor de boală.

Surse de CLA

CLA se găsește într-un număr de alimente consumate în mod obișnuit, în special produse de origine animală, inclusiv produse din carne și produse lactate (neșcolate). Mai exact, se găsește în carnea animalelor de rumegătoare (cum ar fi vacile și mielul care absorb substanțele nutritive într-un stomac specializat prin fermentarea alimentelor pe bază de plante, cum ar fi iarba). Pentru a obține toate beneficiile CLA pentru culturism, cantitatea consumată prin dietă nu este întotdeauna suficientă. Tabletele CLA și capsulele pot fi adăugate în planul de dietă și regimul de antrenament. Acestea sunt de asemenea benefice pentru vegetarienii care nu consumă CLA prin intermediul surselor de carne. Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a găsi cel mai bun supliment CLA pentru culturism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>