Majoritatea chisturilor ovariene durează două luni

Poate fi înspăimântător să auziți expresia “chist ovarian”, dar majoritatea chisturilor ovariene durează două luni. De obicei, ele se rezolvă fără intervenție. Ar trebui să începeți cu această cunoaștere: chisturile ovariene sunt o parte recurentă din ciclul ovulației și, de cele mai multe ori, dispar în mod natural. Dar într-o mică parte din cazuri, chisturile ovariene semnalează prezența cancerului. Există semne de urmărit. Vestea bună este însă că majoritatea chisturilor ovariene nu au nimic de a face cu cancerul. În general, chisturile ovariene durează două luni, sunt benigne.

Simptome și cauze ale chisturilor ovariene

Există mai multe motive diferite pe care le poate forma un chist ovarian:

 • Dezechilibru hormonal.
 • Menstruație precoce.
 • Perioade neregulate.
 • hipotiroidia.
 • Fumatul.
 • Indicele masei corporale de peste 30 de ani.
 • Anumite medicamente, inclusiv tamoxifenul și clomifenul.

Dacă nu ați avut niciodată un chist, s-ar putea să vă întrebați cum se simte. Ei bine, pentru multe femei, nu există simptome. Chisturile ovariene durează două luni și pleacă. Nu veți ști decât dacă aveți chist dacă este descoperit în timpul unui examen fizic sau dacă începeți să dezvoltați simptome cum ar fi umflarea, balonarea, vărsăturile și greața, durerea pelviană, durerea în timpul urinării, durerea în timpul deplasărilor intestinale sau când vă simțiți probleme de fertilitate.

Scapa de chisturile ovariene cu moduri naturale

Deși majoritatea chisturilor ovariene durează două luni, aceasta nu înseamnă că nu faceți pașii necesari pentru a le trata. Aplicând următoarele remedii naturale, puteți face chiar chisturile ovariene să dispară mai puțin de două luni:

 • Flacon de apă fierbinte – în fiecare dimineață, dacă aveți timp, puneți o sticlă cu apă caldă pe abdomenul inferior. Acest lucru ajută cu adevărat și căldura este super bună pentru reducerea inflamației și eliberarea oricărui gaz construit care se întâmplă acolo unde chistul a blocat să iasă.
 • Comprimate turmerice – luați unul sau două comprimate pe zi timp de aproximativ 3 săptămâni, iar rezultatele trebuie să fie remarcabile. Veți simți mult mai puțin greu și inflamat. Tabletele de turmeric sunt, de asemenea, foarte bune pentru a ajuta la repararea țesuturilor hepatice deteriorate.
 • Oțetul de cidru de mere – oțetul de cidru de mere împiedică chisturile ovariene cauzate de deficitul de potasiu. Adăugați o lingură de oțet de cidru de mere într-un pahar de apă caldă, beți-l dimineața și seara. Fa acest lucru timp de 6 săptămâni și trebuie să funcționeze! Luând oțet de cidru de mere este menit să facă chistul să dispară complet.
 • Ceaiul de mentă – ceaiul de mentă de menta poate ajuta cu adevărat să faceți față durerii, disconfortului și umflăturilor cauzate de chisturile ovariene. Puteți bea o ceașcă de ceai înainte de culcare sau după masă.
 • Maca pulbere de rădăcină – maca este o plantă de fertilitate care ajută organismul produce progesteron și echilibrează hormonii fără a conține nici un hormon în sine. Puteți adăuga praf de maca rădăcină la ovăz, smoală și trata. Ea are un gust destul de bland, astfel încât să puteți adăuga literalmente orice și abia observați că este acolo. Acest super-aliment este chiar recomandat tuturor!

Majoritatea chisturilor ovariene durează două luni: orice să vă faceți griji?

În timp ce majoritatea chisturilor ovariene sunt benigne, femeile și îngrijitorii lor ar trebui să fie vigilenți în privința lor, răspunzând la sentimente de durere și alte semnale care pot marca prezența unui ceva anormal. În plus față de durere, simptomele cancerului ovarian pot include balonare, senzație de sângerare plină, vaginală sau o schimbare în obiceiurile de baie, cum ar fi o dorință mai frecventă de a merge. Din fericire, unele tratamente naturale simple pot ajuta femeile să gestioneze chisturile ovariene și chiar să prevină cancerul. Dacă doriți să obțineți mai multe informații despre tratamentele chisturilor ovariene naturale, puteți vizita site-urile de sănătate care vorbesc în mod specific despre această problemă a femeilor. Dați clic pe bannerul de mai jos pentru a vizita unul dintre site-urile web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>