Linii directoare pentru nutriția pentru sănătatea prostatei

O alimentație bună poate ajuta la reducerea riscului de apariție a problemelor de prostată. În acest post, vom discuta despre liniile directoare pentru nutriția pentru sănătatea prostatei. Unele alimente specifice care sunt eficiente includ afine, roșii, usturoi și nuci. Apariția problemelor de prostată poate scădea, de asemenea, dacă următoarele elemente sunt restricționate în dieta: aminoacizii metionină, colina și laptele de vaci. Extinderea prostatei nu este doar o consecință naturală a îmbătrânirii, este mai indicat să consumați o dietă nesănătoasă și să nu exersați suficient. Sfaturi de nutriție pentru sănătatea prostatei prezentate în acest post vă vor ajuta să păstrați funcția normală a prostatei sub control.

Importanța nutriției pentru sănătatea prostatei

O alimentație bună poate ajuta la reducerea riscului de apariție a problemelor de prostată. Îmbunătățirea nutriției reduce riscul de apariție a prostatei, prostatitei, cancerului de prostată și chiar îmbunătățește calitatea vieții. Este important să evaluați opțiunile de dietă atunci când vine vorba de riscul de probleme de prostată. Oamenii de stiinta au descoperit incet o alimentatie de sanatate a prostatei si o lista de super-alimente si suplimente pentru a se optimiza in dieta ta.

Linii directoare pentru nutriția pentru sănătatea prostatei

În loc să se concentreze asupra anumitor substanțe nutritive, dieteticienilor, medicilor și cercetătorilor, există un model global de alimentație sănătoasă – și o alimentație sănătoasă este mai ușor decât credeți. Pe scurt, iată ce recomandă experții:

 • Consumați cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi.
 • Alegeți pâine cu cereale integrale în loc de pâine albă.
 • Limitați consumul de carne roșie. Pestele și fasolele sunt surse mai sănătoase de proteine.
 • Alegeți grăsimi sănătoase, cum ar fi somonul, nuci și avocado. Limitați grăsimile saturate din lapte și alte produse de origine animală. Evitați grăsimile parțial hidrogenate (grasimi trans), care se găsesc în multe alimente fast-food și în ambalaje.
 • Evitați băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile.
 • Tăiați pe sare. Alegeți alimente cu conținut scăzut de sodiu prin citirea și compararea etichetelor produselor alimentare. Limitați utilizarea alimentelor conservate, prelucrate și congelate.
 • Urmăriți dimensiunile porțiunilor. Mâncați încet și nu mai mâncați când sunteți plini.

Nutriția pentru sănătatea prostatei: alimente pentru a mânca

Alimentele specifice cunoscute pentru a beneficia de prostata includ:

 • Somon: somonul este bogat în grăsimi sănătoase care conțin acizi grași omega-3, care ajută la prevenirea și reducerea inflamației în organism.
 • Tomate: Tomatele sunt o sursă bogată de substanțe fitochimice numite licopen, care atacă radicalii liberi, ajutând organismul să reducă riscul de apariție a cancerului de prostată și agresivitatea acestuia.
 • Pahare: Zmeura și afinele sunt o sursă excelentă de vitamine C și K, mangan și o sursă bună de fibre, iar afinele se numără printre fructele cele mai puternice în puterea antioxidantă, datorită multor fitochimice pe care le conțin.
 • Broccoli: Broccoli conține o substanță cunoscută sub numele de sulforafan. Acest lucru este gândit să țintească celulele canceroase și să promoveze o prostată sănătoasă.
 • Piulițe: Piulițele sunt bogate în zinc, minerale. Zincul se găsește în concentrații mari în prostată și se consideră că ajută la echilibrarea testosteronului și a dihidrotestosteronului.
 • Citrice: Portocalele, lămâile, limesii și grapefruitul sunt bogate în vitamina C, care pot ajuta la protejarea glandei prostatei.
 • Ceapa și usturoiul: bărbații cu mărirea prostatei tind să mănânce mai puțin usturoi și ceapă decât bărbații fără mărirea prostatei.

Luând supliment: este necesar?

Dacă dieta dvs. este deja sănătoasă, este necesar să luați suplimente? Probabil inutile, dar problema este că o dietă uneori nu poate include toate substanțele nutritive de care aveți nevoie pentru a menține sănătatea prostatei. Și există anumite alimente pe care nu le poți consuma cu ușurință în fiecare zi. Acesta este locul unde vă va ajuta suplimentul. Unul dintre cele mai bune suplimente pentru prostată este ProstaSURE de la MaxMedix. Acest supliment a fost conceput special pentru a menține sănătatea prostatei, prevenirea și chiar vindecarea problemelor de prostată. În cadrul ProstaSURE există multe ingrediente puternice naturale, care includ fișa de palmetto, beta-sitosterol, semințe de dovleac, usturoi, zinc, dan yang lainnya. Numai ingrediente de calitate superioară folosite. ProstaSURE poate fi un pic mai scump, dar puteți fi siguri că plătiți pentru ceea ce obțineți. Acest supliment este o alternativă sigură la compușii chimici duri. Nu necesită prescripție și o formulă sigură de utilizat, dar foarte eficientă, ca rezultat al unei cercetări clinice extinse. Pentru a utiliza ProstaSURE, purtați o capsulă cu apă de două ori pe zi. Dacă doriți să aflați mai multe despre ProstaSURE sau despre nutriția pentru sănătatea prostatei în general, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>