Legătura dintre colagen și anti îmbătrânire

Este foarte ușor să găsiți o legătură între colagen și anti îmbătrânire, deoarece șaptezeci la sută din pielea noastră este fabricată din colagen. În interiorul pielii, colagenul este componenta principală a dermului: stratul care oferă pielii noastre elasticitate și flexibilitate. Începând cu vârsta de 21 de ani, producția noastră de colagen nou începe să scadă și colagenul existent începe să se descompună. Până când avem în jur de 60 de ani, avem jumătate de colagen decât noi la vârsta de douăzeci și unu. În plus, ratele de sinteză de colagen – capacitatea corpului nostru de a crea un nou colagen – au scăzut cu 75%. Expunerea la razele ultraviolete de-a lungul vieții noastre favorizează această epuizare, care poate duce la riduri, uscăciune și piele apăsătoare. Colagenul și anti-îmbătrânirea nu pot fi separate. Dacă doriți să arătați mereu tineri, corpul trebuie să aibă un nivel ridicat de colagen. Fără niveluri adecvate de colagen, veți îmbătrâni mai repede.

Ajutând corpul să mențină și să creeze colagen

Corpul produce colagen în mod natural și este în abundență când este tânăr, dar, din păcate, producția începe să scadă la aproximativ 25 de ani și continuă. Scade și mai mult la femei după menopauză. De asemenea, colagenul scade cu alți factori precum fumatul, zahărul și razele ultraviolete. Această scădere duce la riduri și la apariția pielii. Nu există nicio modalitate de a preveni scăderea colagenului în organism. Dar nu intrați în panică, nu sunteți sortiți! Deși nu există nici o modalitate de a opri complet îmbătrânirea, există modalități de a-l întârzia. Puteți ajuta corpul să mențină și să construiască colagenul consumând cantități adecvate de proteine, astfel încât corpul să aibă aminoacizii de care are nevoie pentru a produce colagen. De asemenea, este foarte important să consumăm o dietă bogată în antioxidanți (vitaminele E, C și beta-caroten). Vitaminele și mineralele B, cum ar fi magneziul și zincul joacă, de asemenea, un rol important. Alimente precum afine, verzi cu frunze întunecate, mango, avocado, ouă, sunt unele dintre marile impulsuri de colagen.

Supliment de colagen și anti îmbătrânire

Dacă nu puteți mânca întotdeauna alimente care produc colagen, suplimentul anti îmbătrânire care conține colagen este un ajutor recomandat. Cercetările arată că suplimentarea orală de colagen poate ajuta la consolidarea și hidratarea pielii, precum și la reducerea aspectului ridurilor profunde. În plus, suplimentul de colagen poate ajuta la protejarea împotriva afectării pielii induse de ultraviolete. Iată lista unor beneficii potențiale ale suplimentului de colagen:

  • Încurajează corpul să formeze colagen nou.
  • Sprijină sănătatea generală a pielii.
  • Combate efectele îmbătrânirii.
  • Reduce aspectul ridurilor.
  • Crește hidratarea și netezirea pielii.
  • Susține elasticitatea pielii.
  • Accelerează vindecarea rănilor.

Cum funcționează suplimentul de colagen?

Corpul tău este plin de celule care au locuri de muncă specifice pentru a-ți menține motoarele în funcțiune. Fibroblastele au o muncă importantă: produc colagen. Pentru a face magia să se întâmple, fibroblastele au nevoie de acces la aminoacizi – și anume, glicină, prolină și hidroxiprolină. Suplimentul de colagen furnizează fibroblastelor dvs. cu aminoacizi, astfel încât să poată continua să facă ceea ce fac mai bine. Colagenul hidrolizat, cunoscut și sub denumirea de „peptide de colagen”, este cel mai eficient mod de a elibera acești aminoacizi.Procesul de hidrolizare descompun colagenul într-o pulbere netedă și ușoară. Produsul final are o greutate moleculară scăzută, astfel încât sistemul dvs. are mai ușor digerarea, absorbția și distribuirea aminoacizilor pe întregul corp. Acest lucru face ca aminoacizii să fie mai biodisponibili – o modalitate fantezistă de a spune „de fapt capabil să fie folosit de corpul vostru”.

Colagen și anti îmbătrânire: concluzia

Îmbătrânirea, elasticitatea pielii tale, acea strălucire care îți radiază de pe față, grosimea părului și puterea unghiilor depind de colagen. Dacă doriți să arătați mai tineri, mai sănătoși sau mai strălucitori, obținerea mai multor alimente care produc colagen în dieta dvs. este esențială. Și a lua supliment de colagen va fi un plus minunat. Chiar dacă consumi deja alimente sănătoase, producătoare de colagen în mod regulat, administrarea suplimentului de colagen este încă o idee bună. Studiile au arătat că luarea periodică a suplimentului de colagen poate susține sănătatea pielii în general și poate combate efectele îmbătrânirii. Poate reduce aspectul ridurilor, poate crește hidratarea și netezirea pielii și poate susține elasticitatea pielii. Pentru a afla mai multe despre colagen și anti îmbătrânire, precum și pentru a găsi cel mai bun supliment de colagen, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>