Introducere în suplimentul goji

Ați auzit vreodată despre suplimentul goji? Ei bine, este un supliment din goji fructe de padure, care sunt adesea considerate super-alimentare. Goji fructe de padure sunt, de asemenea, cunoscute ca wolfberries și fruct lycium, derivate din speciile de plante Lycium chinensis și L. barbarum. Goji fructe de padure sunt disponibile pe scară largă ca fructe și sucuri. Ele vin, de asemenea, ca supliment sub formă de capsule, tincturi și alte extracte standardizate. Goji supliment de fructe de padure ar putea oferi o varietate de beneficii pentru sanatate, dar ar trebui sa va consultati mai intai medicul dumneavoastra pentru a discuta despre doza potrivita.

Pentru ce sunt fructele goji bune

Timp de peste 2000 de ani, boabele goji au fost folosite pentru beneficii multiple de sănătate în medicina tradițională chineză. De fapt, prima sa înregistrare a fost utilizată în 200 î.H. și este încă folosită în prezent astăzi – dar de ce? Goji fructe de padure, de asemenea, cunoscut sub numele de “fructe wolfberry”, sunt scăzute în calorii și grăsimi. Acest super-aliment a fost subiectul unui studiu științific și a arătat o creștere a nivelului de energie, a performanțelor atletice, a calității somnului, a ușurării trezirii, a capacității de concentrare asupra activităților, a acuității mentale, a calmului, a sentimentelor de sănătate, a satisfacției și a fericirii, și a redus semnificativ oboseala și stresul. Comparativ cu alte fructe, boabele goji au niveluri ridicate de aminoacizi (proteine), ceea ce este rar întâlnit în fructe. Fiecare portie are aproximativ 4 grame de proteine, 18 aminoacizi diferiți și peste 20 de alte minerale, inclusiv zinc, fier, fosfor și riboflavină (vitamina B12). Unica pentru uncie, fructele goji oferă mai mult beta-caroten decât morcovii și mai mult fier decât soia și spanacul, ceea ce le face o sursă excelentă pentru a ajuta la reducerea deficitului de fier.

Ce face goji supliment atât de bine

Goji fructe de padure sunt adesea numite superfood, deoarece acestea conțin compuși chimici numit fitochimicale care sunt produse de plante. Phytochemicals în boabe goji includ polizaharide, beta-caroten, și zeaxantin. Polizaharidele reprezintă o caracteristică principală a fructelor goji. Acestea sunt o sursă esențială de fibre dietetice. Polizaharidele din suplimentul goji pot ajuta la îmbunătățirea funcției imunitare și la creșterea activității totale antioxidante în organism. Beta-carotenul este responsabil pentru pigmentul de culoare portocaliu-roșie în boabe de goji. Beta-carotenul este vital pentru sănătatea ochilor, sănătatea oaselor, sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. Cantitatea de beta-caroten din boabe de goji este printre cele mai mari dintre toate plantele comestibile. Zeaxanthin joacă un rol crucial în sprijinirea sistemului imunitar. Mulți cercetători cred că zeaxantinul poate preveni degenerarea maculară, o deteriorare progresivă a vederii care apare atunci când partea centrală a retinei sau macula se deteriorează.

Înainte de a adăuga supliment goji la dieta ta

Întotdeauna discutați cu medicul înainte de a începe să luați supliment de goji. Trebuie să știți că boabele goji pot interacționa cu medicamentele pe care le luați în prezent. Este mai bine să evitați adăugarea suplimentului goji la dieta dumneavoastră dacă:

  • Aveți glicemie scăzută.
  • Utilizați diluanți de sânge, cum ar fi warfarina.
  • Aveți tensiune arterială mică sau ridicată.
  • Sarcina sau alăptarea.
  • Alergie la fructe.

Suplimentul Goji conține, de asemenea, în general, niveluri foarte ridicate de vitamina A. Poate doriți să limitați cât de mult luați pentru a reduce riscul de toxicitate pentru vitamina A. Dați clic pe bannerul de mai jos pentru a afla mai multe despre suplimentul goji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>