Înțelegerea regenerării ficatului

Regenerarea ficatului a fost recunoscută de mulți ani, datând tot drumul înapoi lui Prometheus în mitologia greacă veche. Ficatul are cea mai mare capacitate de regenerare a oricărui organ din organism. Când ficatul este rănit, are uimitor capacitatea de a se regenera. Dacă ficatul este deteriorat dincolo de capacitatea sa de regenerare, transplantul de ficat este alegerea tratamentului. Transplanturile sunt folosite pentru a trata cancerul hepatic, ciroza, insuficiența hepatică acută și tulburările hepatice genetice. Citiți mai departe pentru a înțelege mai bine regenerarea ficatului.

Ce este regenerarea ficatului?

Regenerarea înseamnă regenerarea unei părți de organe deteriorate sau lipsă din țesutul rămas. Ca adulți, oamenii pot regenera anumite organe, cum ar fi ficatul. Regenerarea hepatică este ceva real. Dacă o parte a ficatului este pierdută de boală sau de un prejudiciu, ficatul crește până la dimensiunea originală, deși nu este forma sa inițială. Înțelegerea capacității remarcabile a ficatului pentru reparație și regenerare este un pas cheie în înțelegerea a ceea ce se întâmplă atunci când organul încetează să funcționeze corect, cum ar fi în cazurile de ciroză sau cancer de ficat. Ficatul este o sursă foarte importantă de boli umane. Este esențial să înțelegem mecanismul celular prin care ficatul se regenerează. Aceste celule rare, proliferative sunt răspândite în tot organul și sunt necesare pentru a permite ficatului să înlocuiască celulele deteriorate.

Reacția hepatică: cum se regenerează ficatul?

Regenerarea hepatică poate fi mai simplă decât ceea ce au presupus oamenii de știință. Un nou studiu ofera informatii despre functionarea interioara a celulelor din ficat regenerant care ar putea afecta in mod semnificativ modul in care medicii fac reglarea ficatului la pacientii cu boli de ficat, cum ar fi ciroza, hepatita sau cancerul. Ficatul uman este unul dintre puținele organe din organism care se pot regenera de la cel puțin 25% din țesutul său. Oamenii de știință au arătat că celulele care participă la regenerarea țesuturilor se comportă ca și cum ar face parte dintr-un organ în creștere într-un embrion. Cu alte cuvinte, celulele acționează ca și când ficatul crește, la fel ca și alte organe într-un embrion în curs de dezvoltare.

Despre transplantul de ficat

Multe dintre proteinele care induc regenerarea ficatului au fost identificate și oamenii de știință încearcă acum să transforme organele în regrow prin stimularea acestor proteine. Regenerarea ficatului în acest fel ar fi utilă în mod special pentru pacienții ale căror ficat este atât de avariat – de exemplu, de o tumoare care sa răspândit la cea mai mare parte a ficatului – că o mare parte ar fi eliminată. Ficatul are o capacitate remarcabilă de a se regenera după leziuni și de a-și ajusta mărimea pentru a se potrivi cu gazda. În termen de o săptămână după hepatectomie parțială, care, în setări experimentale tipice, duce la îndepărtarea chirurgicală a două treimi din ficat, masa hepatică se întoarce în esență la ceea ce a fost înainte de operație. Unele observații suplimentare interesante includ:

  • În cele câteva cazuri în care ficatul de păduchi a fost transplantat în oameni, acestea cresc rapid la dimensiunea unui ficat uman.
  • Când ficatul de la un câine mare este transplantat într-un câine mic, acesta pierde masa până când ajunge la dimensiunea potrivită pentru un câine mic.
  • Hepatocitele sau fragmentele hepatice transplantate în locurile extrahepatice rămân în stare de repaus, dar încep să se prolifereze după hepatectomia parțială a gazdei.

Cuvintele finale

Celulele ficatului funcționează pentru a filtra și elimina toxinele din sânge. Dar alcoolismul cronic sau infecția cu hepatită pot provoca leziuni care conduc la cicatrizare care afectează funcția ficatului. Ficatul este din fericire unic printre organe, în capacitatea sa de a se regenera pe deplin de la doar 25% din masa inițială. Totuși, menținerea sănătății ficatului este cel mai important lucru, deoarece este un organ vital în corpul vostru. O modalitate ușoară de a menține sănătatea ficatului este luarea regulată a Liver Support Plus – supliment de ficat. Făcut din ingrediente naturale de înaltă calitate, Liver Support Plus va ajuta la menținerea unui ficat sănătos și bine funcțional. Acest supliment contribuie la creșterea circulației sanguine și la prevenirea apariției toxinelor în ficat. Liver Support Plus vă protejează ficatul de substanțe chimice și toxine dăunătoare din alcool. Acest supliment natural previne mahmureala si arsurile la stomac. De asemenea, asigură funcționarea corectă a sistemului digestiv. Sperăm că acest articol vă va oferi o înțelegere a importanței sănătății hepatice. Pentru mai multe informații, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>