Infertilitate secundară: de ce nu mai pot rămâne însărcinată?

Vrei să ai un alt copil, dar sarcina e încăpătoare încă o dată. Apoi, puteți să vă adresați lui Dumnezeu sau dumneavoastră: “De ce nu pot rămâne însărcinată din nou?” După ce ați avut primul copil, puteți crede că rămâneți gravidă a doua oară când se va întâmpla cu ușurință. Dar, din păcate, nu este întotdeauna adevărat. Deci, întrebarea “de ce nu pot rămâne însărcinată din nou” nu este de fapt neobișnuită. Multe cupluri nu au nici o problemă de concepție a doua oară, dar milioane de cupluri se luptă cu infertilitate secundară.

Ce este infertilitatea secundară?

Infertilitatea inferioară este incapacitatea de a rămâne gravidă sau de a avea o sarcină după ce ați avut deja un copil și este mai frecvent decât credeți, reprezentând aproximativ 50% din cazurile de infertilitate. De fapt, mai multe cupluri au infertilitate secundară decât infertilitatea primară. Este mai frecvent întâlnit la femeile care așteaptă până la vârsta lor de 30 de ani sau chiar la 40 de ani, când fertilitatea are nevoie de un copil, pentru a avea al doilea copil. Dacă aveți întrebarea “de ce nu pot rămâne însărcinată din nou”, citiți mai departe pentru a afla care sunt posibilele cauze și ce ajutor trebuie să căutați.

De ce nu pot rămâne însărcinată din nou: cauzele

Există o serie de factori care pot contribui la problema conceperii din nou. Acestea pot fi legate de femei, legate de bărbați sau o combinație a ambilor factori.

 • Vârsta femeii.

Dacă o femeie a conceput cu ușurință sau nu în trecut, cantitatea și calitatea ouălor scad cu vârsta. Deoarece multe femei așteaptă un pic mai mult pentru a-și avea primul copil, până când încearcă să rămână gravidă, ar putea să aibă o șansă semnificativ mai mică de concepere. Declinul fertilității la femei este cel mai mare odată ce treceți de la jumătatea anilor ’30.

 • Probleme de spermă.

Fertilitatea unui bărbat se poate schimba în timp, iar problemele de sănătate sau medicamente pot afecta calitatea sau cantitatea spermei. Chiar dacă sunteți cu același partener, factorii masculi care contribuie la infertilitate trebuie investigați cu o analiză a materialului seminal. Dacă vedeți un specialist în fertilitate, acesta va comanda acest test sau puteți să-l vizitați pe medicul dumneavoastră general pentru a vă adresa unui specialist în fertilitate.

 • Excesul de greutate.

Greutatea poate avea un impact imens asupra abilității de a concepe. Creșterea în greutate excesivă poate contribui la disfuncția ovulatorie și poate crește riscul de avort spontan. Creșterea în greutate poate fi, de asemenea, un simptom al sindromului ovarului polichistic. La bărbați, greutatea excesivă poate afecta negativ producția de spermatozoizi prin creșterea nivelului de estrogen.

 • Sindromul ovarului polichistic.

Sindromul ovarului polichistic, un dezechilibru hormonal care poate afecta ovulația, este o cauză frecventă a infertilității secundare (și primare). Dacă perioadele sunt neregulate sau absente, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă ați putea avea sindromul ovarului polichistic.

 • Consumul de alcool.

Unul din patru părinți recunoaște creșterea consumului de alcool după ce se naște primul copil. Dar boozing-ul poate afecta negativ potențialul tău de a face copilul. Cercetarea a constatat că trei pahare mici de vin pe săptămână vă pot reduce șansele de concepție cu 66%. Prea multă alcool poate afecta calitatea ouălor, astfel încât oricine încearcă să își desfășoare sarcina trebuie să limiteze sau să elimine alcoolul și să renunțe la fumat.

De ce nu pot rămâne însărcinată din nou: ce să fac

După ce a primit răspunsul la întrebarea “de ce nu mai pot rămâne însărcinată”, următoarea întrebare va fi “ce trebuie făcut pentru a repara această condiție”. Înainte de a vă presupune că aveți nevoie de intervenție medicală, vedeți dacă există ceva ce puteți face singur pentru a vă da fertilității un indiciu prin examinarea cauzelor sau factorilor care fac sarcina a doua oară în jur mai dificil de întâmplat. Dacă doriți să obțineți un ghid complet despre ceea ce trebuie să faceți pentru a obține sarcina din nou, e-book PregnancyMiracle este tot ceea ce aveți nevoie. SarcinaMiracle de Lisa Olson este pentru tine dacă:

 • Au încercat să rămână gravide pentru o perioadă lungă de timp, dar nu au avut succes.
 • Aveți dificultăți să rămâneți însărcinată a doua oară.
 • Au încercat alte sarcini și boostere de fertilitate care nu au funcționat.
 • Sunteți la vârsta de 30 sau 40 de ani.
 • Aveți sindromul ovarului polichistic.
 • Aveți chisturi ovariene sau ovare lenese.
 • Partenerul dvs. de sex masculin are un număr scăzut de spermatozoizi.
 • Vreți să obțineți o sarcină fără a trebui să recurgeți la droguri.

Această carte conține citează o mulțime de informații despre sănătatea ta și despre fertilitatea ta. Este ușor de înțeles și este bine organizat, astfel încât să puteți găsi ceea ce căutați. Cartea conține o mulțime de îndrumări pas cu pas, astfel încât să puteți inversa cauzele infertilității și să vă abordați problemele într-un mod natural și sănătos. Vizitați site-ul oficial PregnancyMiracle dacă doriți să încercați cartea. Credeți-ne, vă puteți baza cu adevărat pe PregnancyMiracle și nu este nimic de pierdut dacă vreți să faceți o încercare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>