Importanța deosebită a creatinei pentru alimentația sportivă

Mulți sportivi folosesc creatina pentru alimentația sportivă deoarece sa dovedit a îmbunătăți cât de bine poate o persoană să joace sporturi care necesită explozii scurte de energie. Creatina este o substanță găsită în mod natural în corpul dumneavoastră – în special în celulele musculare. Este de obicei luată ca supliment. Puteți beneficia de suplimente de creatină dacă desfășurați activități precum:

  • Sprinturi de alergare sau ciclism.
  • Sporturi de echipă, cum ar fi hochei, fotbal și baschet, care necesită explozii scurte de putere.
  • Ridicarea greutății și pregătirea forței.

Beneficiile creatinei pentru hrănirea sportivă

Cea mai obișnuită utilizare a suplimentelor de creatină este de a ajuta la atingerea obiectivelor de culturism. Mișcările scurte, rapide utilizează un sistem energetic diferit de exercițiile aerobice. Acesta utilizează în principal creatina, deci, teoretic, creatina mai mare pe care o aveți, cu atât mai mult timp aveți până când vă obosiți. Creatina, aminoacidul, vă ajută în mod natural să producă mai mult adenozin trifosfat, o moleculă mică care este, de fapt, sursa principală de energie a organismului. Dar cercetările arată că corpul dumneavoastră este capabil să stocheze suficient adenozin trifosfat timp de 8 până la 10 secunde de exerciții de intensitate ridicată – și după aceea, trebuie să producă noi adenozin trifosfat pentru a continua. Dacă exersați la intensitatea maximă, corpul dumneavoastră nu poate produce suficient adenozin trifosfat pentru a ține pasul. Acolo se găsesc suplimentele de creatină: ele pot contribui la creșterea stocurilor de fosfocreatină (un compus organic de creatină și acid fosforic stocat în țesutul dvs. muscular) pentru a produce adenozin trifosfat nou în timpul exercițiilor de intensitate ridicată.

Creatina pentru culturisti

Toti sportivii pot folosi creatina, dar cei care vor beneficia cel mai mult de creatina sunt culturistii. Toți culturarii au nevoie de creatină pentru alimentația sportivă. Creatina poate creste cresterea fibrelor musculare de doua sau trei ori mai mult decat se antreneaza fara aceasta, precum si masa corporala dubla a unui muschi si dublul greutatii maxime pe care cineva o poate presa pe o singura repetare. Într-o cercetare, creatina a fost determinată a fi singurul supliment cel mai avantajos disponibil pentru adăugarea masei musculare din șase suplimente care au avut date suficiente pentru a fi analizate în meta-analiză. Nu sunt doar culturisti care ar putea beneficia. De asemenea, veganii și vegetarienii foarte activi ar putea obține un impuls energetic din suplimentele de creatină dacă nu primesc suficient din dietă și copiii cu sindroame rare de metabolizare a creatinei pot vedea îmbunătățiri ale unor simptome dacă iau suplimente de creatină.

Ce ar trebui să căutați atunci când cumpărați creatină pentru alimentația sportivă

Când cumpărați creatină pentru alimentația sportivă, amintiți-vă că toate suplimentele nu sunt aceleași. Prețurile variază și, în unele cazuri, este posibil să plătiți doar numele de marcă. Lucrurile bune pe care trebuie să le căutați sunt testele de laborator de pe flacon, care vă arată cât de curat este creatina și listele de ingrediente care spun ce altceva este pus în supliment. Produsele de bună calitate vor oferi creatină pură, fără umpluturi și o garanție de 100% înapoi. Puteți achiziționa suplimente de creatină în săli de sport și cluburi de sănătate, în magazinele de sănătate sau pe internet. Dacă aveți nevoie de informații despre cel mai bun loc pentru a cumpăra suplimente de creatină online, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>