Goji fructe nutriție fapte fapte

Folosit în mod obișnuit pentru a simboliza longevitatea vieții în legendele chinezești, oamenii din trecut nu s-ar putea să fie suficient de conștienți de faptele nutriției goji berries. Aceste fructe de padure de culoare portocaliu-rosie, obținute dintr-o plantă de familie de nisip, cresc natural în multe regiuni asiatice și mediteraneene. Botanic, goji aparține familiei de plante Solanaceae (nisip). Wolfberry, vita de matrimoniu sunt alte nume pentru goji. Vinetele, roșiile, cartofii sunt și alți membri interesați de familie din această familie de nisip. Denumire științifică: Lycium barbarum. Provincia Ningxia din nord-vestul Chinei este regiunea importanta in care wolfberry a crescut pe o scara comerciala. Goji fructe de padure cultivate în Ningxia, în special în Zhongning, sunt renumite în întreaga lume pentru calitatea lor excepțională.

Gust și aspect

În ceea ce privește aspectul, fructele goji sunt fructe mici și luminoase roșii în forma lor proaspătă. Sucurile goji uscate sunt mai răspândite în comerț și arată ca niște stafide roșii. Descrierea gustului fructelor goji este o sarcină oarecum dificilă, deoarece are un gust unic. În forma lor proaspătă, boabele au un gust amar și astringent, cu note ușor acre și cu puțină dulceață. Cu toate acestea, în forma lor (mai populară) uscată, boabele goji pierd o mare parte din amărăciunea lor. Fructele uscate sunt încă puțin amare, dar au un gust și o consistență lipicios-dulce. Și nu pare să afecteze nutriția goji berries.

Goji fructe nutriție fapte care trebuie să știți

Figura Goji Berries nutriție fapte sunt surprinzător de uimitoare și benefice pentru sănătate, acestea includ:

  • Calorii, proteine ​​și fibre dietetice.

O portie de 1/4 cana de fructe de padure goji contine 90 de calorii si 4 grame de proteine ​​pe portie. Medicii recomandă că femeile adulte consumă 46 de grame, iar bărbații adulți 56 de grame de proteine ​​pe zi. Acesta conține, de asemenea, 4 grame de fibre dietetice, care oferă între 10,5 și 19 procente din consumul de referință dietetic pentru fibre dietetice pentru bărbați și femei adulți. Majoritatea adulților nu primesc suficientă fibră alimentară în fiecare zi. Fibrele alimentare sunt importante deoarece ajuta la prevenirea supraalimentării, făcându-vă să vă simțiți plini și, de asemenea, vă ajută organismul să treacă deșeurile prin sistemul dvs. prin adăugarea în vrac la scaune.

  • Vitamina A antioxidantă.

O cantitate de 1/4 cană de fructe de pădure goji conține 180% din valoarea zilnică a vitaminei A. Un antioxidant natural, vitamina A, vă protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi, produsi atunci când corpul tău distruge alimentele. Radicalii liberi pot accelera procesul de îmbătrânire și pot cauza moartea și daunele celulare. Vitamina A este, de asemenea, necesară pentru menținerea sănătății membranelor mucoase, precum și pentru reproducerea celulelor. Deficitul de vitamina A este adesea indicat de vederea slabă, deoarece vitamina A este necesară pentru o vedere bună.

  • Vitamina C pentru construirea colagenului.

De asemenea, un antioxidant natural, vitamina C încetinește procesul de îmbătrânire și reduce riscul de cancer și boli de inima prin apărarea corpului împotriva radicalilor liberi. Vitamina C este, de asemenea, utilizată în producția de colagen, ceea ce face ca pielea, cartilajul, tendoanele, ligamentele și vasele sanguine să fie sănătoase. De asemenea, ajută la vindecarea rănilor și la repararea și întreținerea oaselor și a dinților sănătoși. O servire 1/4 de ceasca de fructe de padure goji are 30% din valoarea zilnica a vitaminei C.

  • Goji bogat în fier.

Fierul poate fi găsit în fiecare celulă din corp și este un mineral esențial, deoarece este necesar pentru a face celule sanguine. Se utilizează pentru a produce hemoglobină și mioglobină, două proteine ​​care transportă oxigen în tot corpul. Un deficit de fier va provoca anemie, care poate provoca amețeli, scădere în greutate, oboseală și dificultăți de respirație. O servire de 1/4 de ceasca de fructe de padure Goji va ofera 15% din valoarea zilnica a fierului.

Nu sunt pentru toată lumea

În ciuda uimitoarei goji berry nutriție, acest fruct nu este, din păcate, pentru toată lumea. Goji fructe de padure pot interacționa cu unele medicamente, cum ar fi warfarina mai subțire de sânge. De asemenea, ele pot interacționa cu medicamente pentru diabet și medicamente pentru tensiunea arterială. Verificați-vă cu medicul înainte de a lua goji berry dacă sunteți pe orice medicament sau suferiți de alergii, dar în afară de asta, este foarte sigur să beneficiezi de avantajul goji berries nutriție cu moderatie. Aflați mai multe despre faptele nutriționale goji berries făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>