Gestionarea unei alimentații sportive de înaltă calitate

Când vine vorba de proiectarea unei diete de nutriție sportivă, există multe modalități de a face acest lucru. În funcție de tipul de sport, sportivii vor avea nevoie de o gamă variată de nevoi de energie și nutrienți. Există nenumărate surse din care aceștia pot obține o astfel de energie sub formă de alimente întregi și suplimente, dar anumite surse vor avea mult mai multe beneficii pentru sănătatea lor generală, în timp ce altele ar putea să dăuneze.

Luați o dietă de calitate sportivă

Există o mulțime de produse nutriționale sportive comercializate masiv ca suplimente și alimente. Anunțurile afirmă întotdeauna că sunt fără zahăr, fără grăsimi, fără calorii sau compuse din proteine, vitamine și minerale foarte prelucrate. Cu toate acestea, atleții ar trebui să considere alimentele integrale ca fiind principalul lor obiectiv de a obține energie și nutrienți de înaltă calitate. Este recomandat să alegeți fructele și legumele organice pentru a reduce efectele ingerării pesticidelor, erbicidelor și toxinelor. Timp liber pentru a le cumpăra pe piețele locale ale fermierilor pentru a obține proaspetele alimente naturale. Alegeți fructele și legumele diferite colorate pentru a vă asigura aportul echilibrat de vitamine, substanțe nutritive și fitochimice necesare sportivilor pentru a crește, a-și repara și recupera corpul.

Realizarea unei alimentații echilibrate pentru alimentația sportivă

O dietă echilibrată conține toate substanțele nutritive de care aveți nevoie, în cantități potrivite pentru a vă menține sănătoși. Pentru majoritatea oamenilor, o dieta echilibrata ar trebui sa contina: 60% carbohidrati, 30% grasimi, 10% proteine, vitamine, minerale si apa, cu toate acestea variaza in functie de nivelurile de activitate, tipul de exercitiu si starea de sanatate a individului.

  • Carbohidrati.

Oamenii de sport, în special cei implicați în evenimentele de anduranță, necesită adesea mai mult decât aportul normal de carbohidrați de 60% pentru a menține depozitele mari de glicogen și pentru a rezista oboselii.

  • Grăsimi.

O dietă sănătoasă pentru alimentația sportivă nu trebuie să conțină mai mult de 30% grăsimi, iar maximum 10% ar trebui să fie grăsimi saturate. Grăsimea oferă o sursă secundară de energie și odată ce magazinele de carbohidrați relativ mici sunt epuizate, metabolismul grasimilor devine sursa primară de energie.

  • Proteine.

Proteinele se găsesc în abundență în carne, ouă, pește, produse lactate, nuci și semințe. Proteina este esențială pentru creșterea, repararea și întreținerea țesuturilor noastre corporale și, din acest motiv, mulți sportivi (în special cei care necesită rezistență sau mărime) vor crește cantitatea de proteine ​​pe care o consumă, pentru a-și ajuta mușchii să crească și să-și dezvolte forța.

  • Fibre.

Fibrele nu sunt într-adevăr nutrienți, dar cu siguranță aveți nevoie de ele în dieta dvs. pentru a vă menține sistemul digestiv sănătos și pentru a funcționa corespunzător. Se găsește în fructe și legume.

  • fluide.

Fluidele sunt vitale în orice sport pentru a preveni deshidratarea. Când ne exercită corpurile noastre transpirația pentru a ne ajuta să ne răcească.

  • Vitamine și minerale.

Grasimile vitamine solubile precum vitamina A și vitamina D pot fi stocate în organism. Vitamina A se găsește în legume, ficat și ouă, vitamina D se găsește în lapte, pește și ouă. Vitaminele solubile în apă nu pot fi stocate în organism, așa că trebuie să le consumăm în dieta noastră, acestea includ vitamina C care se găsește în fructe și legume. Mineralele sunt, de asemenea, necesare pentru oase și dinți sănătoși, precum și pentru creșterea altor țesuturi. Acestea includ lucruri precum calciu, care se găsește în produse lactate și legume. De asemenea, fierul care se găsește în fasole și alte legume verzi și utilizat pentru producerea de hemoglobină în celulele roșii din sânge.

Adăugarea suplimentelor la alimentația alimentară sportivă

O abordare holistică pentru proiectarea unei diete de nutriție sportivă ia în considerare și modul în care un atlet simte, atât mental cât și fizic. Este important ca sportivii să-și înregistreze somnul, modul în care se simt mental și emoțional, precum și nivelul de energie și de foame. Luând în considerare modul în care un individ simte, este foarte important în ceea ce privește efectuarea adaptărilor la alimentația sportivă. Aceasta se referă, de asemenea, la alegerea suplimentelor potrivite de utilizat. Toți sportivii trebuie să muncească din greu în formarea și competiția lor. Știm că într-adevăr doresc să simplifice procesul și să obțină produse care îmbunătățesc semnificativ energia, rezultatele antrenamentului și timpul de recuperare. Din motivele de mai sus, sa născut BlackWolfWorkout. BlackWolfWorkout vine ca suplimente sport all-in-one orientate spre a vă ajuta să maximizați câștigurile fără a avea nevoie de mai multe pastile și pulberi. Producătorul BlackWolfWorkout a simplificat procesul de suplimente pentru tine, ceea ce înseamnă că te poți concentra asupra lucrurilor care contează – concentrându-te pe următoarea antrenament sau competiție și lovind-o din greu! Realizarea lui BlackWolfWorkout implică nutriționiști cu experiență în sport și formatori, rezultând o serie de amestecuri optimizate, proiectate pentru a oferi rezultate maxime. BlackWolfWorkout conține ingrediente active 100% destinate alimentării organismului cu ceea ce are nevoie, când are nevoie de el. Vreți să știți ce beneficii veți obține de la utilizarea BlackWolfWorkout? Faceți clic pe bannerul de mai jos pentru a afla beneficiile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>