Găsirea de remedii acasă pentru chisturile ovariene pentru a evita intervențiile chirurgicale

Multe femei preferă să încerce remedii naturale acasă pentru chisturile ovariene ca un mijloc de a micșora chisturile și a evita necesitatea de medicamente sau intervenții chirurgicale. Majoritatea chisturilor ovariene sunt considerate funcționale, ceea ce înseamnă că ele apar în mod normal în timpul ciclului menstrual și nu fac parte dintr-un proces de boală. Vestea bună este că chisturile ovariene dispăreau de obicei în câteva luni. Atunci când chisturile ovariene sunt diagnosticate, medicul dumneavoastră poate decide să utilizeze o strategie de așteptare și de a vedea. Din fericire, abordările medicinii convenționale nu sunt singura opțiune. Încă puteți lua în considerare căile de atac pentru chisturile ovariene.

Cum sunt diagnosticate chisturile ovariene

Dacă bănuiți că aveți o chist ovarian, medicul vă poate ajuta să vă îndrumați la cel mai bun tip de testare de diagnostic pentru nevoile dvs. Iată câteva teste pe care medicul dumneavoastră le poate efectua:

  • Ecografia transvaginală este o sondă vaginală ultrasonică inserată în vagin. Acest tip de ultrasunete a fost găsit a produce o imagine mai bună a chisturilor ovariene decât ultrasunetele externe prin peretele abdominal.
  • Chirurgia laparoscopică poate fi efectuată pentru a determina tipul de chist și pentru a efectua o biopsie.
  • Dacă există preocupări suplimentare, puteți utiliza o tomografie computerizată sau o scanare cu rezonanță magnetică.
  • Testul seric CA-125 este un test de sânge pentru a determina dacă chistul este canceros. Acest test nu este întotdeauna corect deoarece nivelele crescute de CA-125 pot semna, de asemenea, prezența fibromilor uterini, a adenomiozei sau a endometriozei.

Căi de atac naturale pentru chisturile ovariene pe care le puteți aplica

Chisturile nu sunt de obicei dureroase și pot apărea fără niciun motiv. În cele mai multe cazuri, chisturile dispar în mod natural după câteva luni. Dar dacă acestea cauzează disconfort, puteți utiliza aceste remedii naturale la domiciliu pentru chisturile ovariene:

  • Se încălzește.

Căldura este cunoscută a fi eficientă în reducerea durerii musculare și crampe în abdomenul inferior cauzată de chisturile ovariene. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o sticlă de apă fierbinte pe abdomenul inferior și pe zona pelviană inferioară timp de cel puțin 10-15 minute. Puteți face acest lucru de fiecare dată când aveți crampe sau dureri abdominale.

  • Ceai de musetel.

Ceaiul de musetel are numeroase beneficii pentru sănătate, printre care și capacitatea de a trata chisturile ovariene. Acest ceai este împachetat cu antioxidanți și are un efect sedativ blând, care poate reduce durerea și disconfortul cauzat de chisturile ovariene. Se recomandă ca acest ceai să fie luat în timp ce este încă fierbinte sau cald. Caracterul cald al ceaiului de musetel va ajuta la reglarea perioadelor neregulate si crampe dureroase.

  • Baie de sare Epsom.

Un studiu recent arată că o baie plină cu sare Epsom poate ameliora foarte mult durerea cauzată de chistul ovarian sever și simptomele asociate. Epsom sare conține un conținut ridicat de sulfat de magneziu, care poate acționa ca un relaxant muscular pentru a ajuta la relaxarea durerii.

  • Cidru de mere.

Aceasta este una dintre cele mai bune remedii naturale pentru chisturile ovariene. Cercetările arată că otetul de cidru de mere poate elimina și dizolva chisturile ovariene dacă este folosit în mod regulat. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o linguriță de oțet de cidru de mere într-un pahar de apă caldă și adăugați o cantitate mică de melasă în amestec și beți-o. Pentru o ușurare ușoară, ar trebui să beți două cești pe zi.

  • Ulei de ricin.

Uleiul de ricin are numeroase utilizări și beneficii pentru sănătate. Este una dintre cele mai eficiente opțiuni de tratament natural pentru chisturile ovariene. Uleiul de ricin poate elimina toxinele și țesuturile excesive din organism, permițând circulația corespunzătoare a fluidelor esențiale ale corpului în întregul corp. Uleiul de ricin sporește, de asemenea, performanța sistemului limfatic, prin urmare, dizolvarea chisturilor ovariene și reducerea durerii cauzate de chisturi.

  • Dieta pe bază de plante.

Un plan bun planificat bazat pe plante va oferi ajutor pentru echilibrarea sistemului endocrin și reproductiv. Un echilibru între estrogen și progesteron este factorul cheie pentru a ajuta la eliminarea chistului ovarian simplu. Prin eliminarea alimentelor și a toxinelor de mediu, corpul dumneavoastră va avea șansa de a se vindeca. Încercați dieta bazată pe planetă chiar și pentru câteva luni și vedeți rezultatul pentru voi înșivă.

Reacțiile la domiciliu vor fi cel mai bun tratament pentru chisturile ovariene

Există o serie de probleme ginecologice cu care se confruntă majoritatea femeilor în timpul vieții, inclusiv fibroame, endometrioză, sindromul ovarului polichistic și chisturile ovariene. În unele cazuri, aceste femei se confruntă cu mai multe dintre aceste probleme în același timp. Cele mai multe dintre aceste condiții sunt de origine necunoscută și nu sunt foarte bine înțelese. Acest lucru poate fi foarte frustrant când căutați un tratament adecvat. Dacă vă luptați cu chisturile ovariene, atunci, în loc să vă transformați într-un medicament convențional, trebuie să aveți grijă de remedii naturale pentru acasă pentru chisturile ovariene care funcționează. Utilizarea remediilor naturale pentru chisturile ovariene este considerată cea mai bună metodă de tratament pentru chisturi. Citiți mai multe sfaturi făcând clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>