Funcția chitosanului pentru scăderea colestrolului

În timpul unor studii care au examinat beneficiile pentru sănătate ale chitosanului, a fost dezvăluită și funcția chitosanului pentru scăderea colesterolului. Chitosanul este un tip de fibre întâlnit frecvent ca supliment în magazinele de sănătate și farmacii. Acest produs este un derivat al chitinei, care este o componentă majoră a cochiliei dure și exterioare pe care o posedă crustaceele și insectele. Este, de asemenea, o componentă a peretelui celular al ciupercilor. Studiile care examinează eficacitatea chitosanului pentru scăderea colestrolului au fost efectuate la persoanele obeze, la cei cu diabet de tip 2, la persoanele cu colesterol ridicat și la adulți sănătoși.

Beneficiile chitosanului

Chitosanul are un beneficiu potențial suplimentar decât majoritatea celorlalte tipuri de fibre. Când călătorește prin intestine, chitosanul se leagă de o cantitate mică de grăsimi dietetice și o ia de-a lungul corpului, împiedicând absorbția acestei grăsimi. Această acțiune reprezintă efectele chitosanului pentru scăderea nivelului de colesterol și greutatea corporală.

Utilizarea chitosanului pentru scăderea colestrolului

Trebuie să știți că colesterolul ridicat crește șansele de accident vascular cerebral și boli cardiovasculare. Există două tipuri de colesterol:

  • Colesterol rău (lipoproteine ​​cu densitate mică).
  • Colesterol bun (lipoproteine ​​cu densitate ridicată).

Lipoproteinele cu densitate scăzută sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de colesterol rău, deoarece acestea pot transporta conținutul de molecule de grăsime în pereții arterei ale inimii, ceea ce duce la artere înfundate și poate spori șansele de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral. Boala cardiovasculară este o afecțiune medicală care implică blocarea sau îngustarea vaselor de sânge care pot duce la atacuri de cord, dureri în piept și lovituri. S-a dovedit că chitosanul ajută la reducerea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mică. Chitosanul ajută imens la menținerea metabolismului sănătos al colesterolului și propagă și metabolismul lipidic sănătos.

Chitosan pentru scăderea colesterolului: cum funcționează?

Chitosanul lucrează la reducerea colesterolului prin reducerea absorbției acestuia. Conform unei analize a studiilor umane, adăugarea chitosanului la o dietă regulată poate scădea nivelul total al colesterolului din sânge cu 6 – 40%, iar nivelul colesterolului rău cu 15 – 35%. Într-un studiu efectuat pe 84 de femei, chitosanul a lucrat pentru a reduce nivelul de colesterol total mai bine decât placebo. Într-un subgrup de femei de peste 60 de ani, a redus și colesterolul rău și colesterolul total. Chitosanul nu este o pastila magica care sa iti schimbe drastic starea colesterolului. Cu toate acestea, chitosanul este o opțiune sigură pentru persoanele cu un nivel ridicat de colesterol limită, alături de modificări adecvate ale alimentației și stilului de viață.

Dozare și preparare

Din păcate, nu au fost suficiente date pentru a oferi o doză recomandată de chitosan. În studiile clinice, au fost studiate diferite doze. De exemplu, în studiile care examinează efectele chitosanului pentru scăderea colesterolului, subiecții au luat un gram de 2-4 ori pe zi, cu o dietă limitată de calorii. În alte studii, o doză de patru comprimate de supliment de fibre care conțin chitosan, făină de guar, acid ascorbic și alți micronutrienți a fost utilizată de două ori pe zi timp de patru săptămâni. Doza adecvată pentru dumneavoastră poate depinde de factori, inclusiv vârsta, sexul și istoricul medical. Pentru mai multe informații despre chitosan și beneficiile sale pentru sănătate, faceți clic pe bannerul de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>