Există vreun efect secundar al proteinei din zer?

Proteina din zer este un supliment cu multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, unii oameni sunt îngrijorați de efectul secundar al proteinei din zer. Care este adevărul adevărat? Unii oameni consideră că prea multă proteină din zer poate afecta rinichii și ficatul și chiar poate provoca osteoporoză. Dar, de fapt, proteina din zer este sigură pentru majoritatea oamenilor. Dacă observi orice reacții adverse negative pe care credeți că le-ar putea fi asociate, totuși, pur și simplu întrerupeți utilizarea și discutați cu medicul dumneavoastră. Efectul secundar al proteinei din zer poate include greață, balonare, crampe, oboseală sau un apetit redus, mai ales dacă utilizați doze mari.

Ce este proteina din zer?

Proteina din zer este în sine proteina conținută în zer, porțiunea apoasă a laptelui, care se separă de coajă la prepararea brânzei. Proteina din zer este folosită în mod obișnuit pentru îmbunătățirea performanțelor atletice și creșterea rezistenței. Proteina din zer este, de asemenea, utilizată pentru a inversa scăderea în greutate la persoanele cu HIV și pentru a ajuta la prevenirea afecțiunilor alergice la sugari.

Cum functioneaza proteina din zer?

Proteina din zer este o sursă de proteine ​​care ar putea îmbunătăți conținutul de nutrienți al dietei. Proteina din zer poate avea, de asemenea, efecte pozitive asupra sistemului imunitar. Următoarea este o listă mai completă a beneficiilor pentru proteinele din zer:

 1. Îmbunătățirea compoziției corpului.
 2. Pierderea în greutate.
 3. Un metabolism mai bun.
 4. Riduri musculare și recuperare.
 5. Prevenirea pierderii musculare legate de vârstă.
 6. Îmbunătățirea imunității.
 7. Suport antioxidant.
 8. Ficat sănătos.
 9. Prevenirea cancerului.
 10. Inima sănătoasă.
 11. O dispoziție mai bună.
 12. Intregul sanatos.

Efectul secundar al proteinei din zer: fapt sau mit?

După cum sa afirmat anterior, unii oameni susțin că prea multă proteină din zer poate afecta rinichii și ficatul și chiar poate provoca osteoporoză. Dar adevăratul fapt este că aceste efecte secundare ale proteinei din zer sunt doar mituri. Ei nu au nici o susținere științifică credibilă. Miturile sunt create prin luarea unor informații și legături de desen. Oamenii tind să le accepte pur și simplu pentru că este mai ușor să faci decât să afli adevărul adevărat. În Internet, puteți găsi atât de multe dezinformări despre efectul secundar al proteinei din zer, dar, din nou, acestea sunt doar mituri.

 • Primul mit: problema rinichilor.

Mancarea unei mese bogate in proteine ​​poate creste presiunea din interiorul rinichilor si le poate determina sa filtreze mai mult sange decat de obicei. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că o masă bogată în proteine ​​afectează rinichii. De fapt, studiile arată că acesta este un răspuns fizic normal și, de obicei, nu este un motiv de îngrijorare. Mai mult, nu există dovezi că prea multă proteină poate deteriora rinichii de oameni sănătoși.

 • Al doilea mit: problema ficatului.

Nu există dovezi care să arate că prea multă proteină poate deteriora ficatul la oameni sănătoși. De fapt, ficatul are nevoie de proteine ​​pentru a se repara si transforma grasimile in lipoproteine, care sunt molecule care ajuta la eliminarea grasimilor din ficat. Într-un studiu efectuat pe 11 femei obeze, administrarea a 60 de grame de supliment de proteine ​​din zer a contribuit la reducerea grăsimii hepatice cu aproximativ 21% în decurs de patru săptămâni. Mai mult, a contribuit la reducerea trigliceridelor din sânge cu aproximativ 15% și a colesterolului cu aproximativ 7%.

 • Al treilea mit: osteoporoza.

Nu există dovezi că proteina din zer poate provoca osteoporoză. De fapt, proteina din zer poate ajuta la prevenirea bolii. Manancarea mai multor proteine ​​este de fapt benefica pentru sanatatea oaselor. Unele studii sugerează că persoanele în vârstă, care sunt predispuse la osteoporoză, ar trebui să mănânce mai multe proteine ​​pentru a ajuta la menținerea oaselor puternice.

Concluzie

Nu spunem că proteina din zer nu are deloc efecte secundare. Cu toate acestea, majoritatea efectelor secundare reale ale proteinei din zer sunt ușoare, cum ar fi greața, balonarea, oboseala și apetitul redus. Între timp, efectele secundare severe, cum ar fi afectarea rinichilor, afectarea ficatului și osteoporoza, sunt doar mituri. Aceste mituri sunt făcute de oameni care nu cunosc adevărul de proteine ​​din zer. Un efect secundar ușor al proteinei din zer chiar va apărea dacă utilizați acest supliment în doze prea mari. Prin consumarea de proteine ​​din zer în doza adecvată, nu veți avea efecte negative, în schimb veți obține beneficii mari pentru sănătate. După ce am citit acest articol, sperăm că toată lumea va avea mare încredere în a consuma proteine ​​din zer pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Dați clic pe bannerul de mai jos dacă doriți să aflați mai multe despre utilizarea proteinei din zer pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții și a sănătății.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>