Există vreun efect secundar al niacinei?

Niacina este probabil sigur pentru cei mai mulți oameni când este luat pe cale orală. Un efect secundar minor al niacinei este o reacție de spălare. Reacția de spălare poate provoca arsuri, furnicături, mâncărime și roșeață a feței, a brațelor și a toracelui, precum și a durerilor de cap. De obicei, această reacție se stinge când organismul se obișnuiește cu niacina. Alcoolul poate determina agravarea reacției de înroșire. Evitați cantități mari de alcool în timp ce luați niacină. Un alt efect secundar al niacinului include tulburări de stomac, gaze intestinale, amețeli, dureri la nivelul gurii și alte probleme.

De ce oamenii iau niacina?

Ca tratament al colesterolului, există studii bune care arată că niacinul poate crește nivelurile de colesterol bun și trigliceride mai scăzute. Niacina scade, de asemenea, modest colesterolul rău. Cu toate acestea, niacinul este eficient numai ca un tratament cu colesterol la doze destul de mari. Aceste doze pot prezenta efecte secundare. Deci, nu vă îngrijiți de suplimentele niacin nedovedite. În schimb, obțineți cel mai bun supliment de niacină, care sa dovedit a funcționa eficient și în siguranță. Niacina are și alte beneficii. Există dovezi clare că aceasta ajută la reducerea aterosclerozei sau întărirea arterelor la unii oameni. Pentru persoanele care au suferit deja un atac de cord, niacinul pare să reducă riscul unui al doilea. În plus, niacinul este un tratament recomandat pentru pellagra, o afecțiune rară care se dezvoltă datorită deficienței de niacină.

Efectul secundar al niacinei

Un efect secundar al niacinului este inrosirea usoara. Este o senzație de furnicături pe față și pe gât și o ușoară înroșire a pielii. Pielea dumneavoastră ar putea să se simtă caldă (un pic ca o arsură ușoară a soarelui) și poate fi un pic mâncărime. Senzația se poate extinde și la piept, brațe și mâini. Niacin flush se întâmplă cu toată lumea și este complet inofensiv. De fapt, unii oameni se bucură de ea. Flushul este temporar. Alte efecte secundare ale niacinei sunt:

  • Amețeli ușoare.
  • transpirație sau frisoane.
  • Greață, burping, diaree.
  • Crampe la nivelul membrelor, dureri musculare.
  • Insomnie.

Prevenirea efectului secundar al niacinei

Pentru a preveni efectul secundar al niacinei, ar trebui să luați niacin în doza potrivită. Doza zilnică recomandată de niacină este dependentă de vârstă, sex, starea de sănătate și starea de reproducere. Pentru femei și bărbați, doza medie zilnică recomandată este de 14 până la 17 miligrame pe zi. Cei care iau medicamente sau cei care suferă de afecțiuni medicale ar trebui să contacteze un specialist medical înainte de a lua niacin din cauza interacțiunilor medicamentoase și a efectelor secundare. Este posibilă obținerea prea multă niacină, chiar și pentru persoanele sănătoase. Când luați niacin, trebuie să verificați interacțiunile cu alte medicamente și să vă asigurați că testele dvs. de laborator sunt normale. Dacă luați prea mult niacină, puteți avea reacții adverse, inclusiv greață, stomac deranjat, teste hepatice anormale, defalcare musculară și înroșirea feței.

Niacin Max: suplimentul de niacin recomandat de luat

Nu lăsați explicația privind efectul secundar al niacinului să vă pună la încercare suplimentul de niacină, deoarece există un produs de înaltă calitate numit Niacin Max. În comparație cu alte produse de niacin, nivelul de spălare pe care îl veți experimenta cu Niacin Max este extrem de blând și nu veți ajunge să arătați ca un homar. Niacin Max este singurul supliment care utilizează duoul puternic al unui sistem de eliberare care dizolvă și al tehnologiei de încapsulare lipozomale. Această tehnologie protejează niacinul prin crearea unui strat dublu de bule mici de la lipozomi pentru al înconjura până când ajunge în sânge. Când bariera cu bule de lipozomi intră în sânge, se disipează și eliberează niacinul în celule astfel încât să puteți primi doza completă și să profitați de beneficiile acesteia. Acest sistem de administrare reduce puterea niacinei, astfel încât vă puteți bucura de o spălare foarte ușoară – dar fără a dilua rezultatele finale. Majoritatea clienților sunt plăcut surprinși când încearcă Niacin Max pentru prima dată și își dau seama cât de ușoară este în realitate. Vrei să încerci Niacin Max? Du-te la site-ul oficial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>